Oregano és bazsalikom pesto recept
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.Hozzávalók
1 gerezd fokhagyma, meghámozva és összezúzva.
50 gramm parmezán sajt, finomra reszelve
2 nagy marék bazsalikom (leveleit leszedve és megmosva)
1 nagy marék kelkáposzta (a leveleket a szárától megtépkedve)
30g (1/4 csésze) napraforgómag, enyhén megpirítva
30g (1/4 csésze) kesudió, enyhén megpirítva
tengeri só és bors
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
8 csepp doTERRA citrom illóolaj
2 csepp doTERRA bazsalikom illóolaj
2 csepp doTERRA oregánó illóolaj
A folyamat
- A pestót mozsárban, termomixben vagy konyhai robotgépben is elkészítheted, ha szereted a texturált állagú pestót. Ha fogásos pestót szeretnél, turmixolj kevesebbet, ha simább pestót szeretnél, turmixolj többet.
- A parmezánt és a fokhagymát reszeld le és zúzd össze kézzel vagy konyhai robotgépben.
- Add hozzá a bazsalikomot és a kelkáposztát. Pépesítsük, amíg majdnem apró nem lesz.
- Add hozzá a kesudiót és a napraforgómagot. Még néhány darálás után szépen össze kell, hogy álljon.
- Végül fűszerezd, és keverd át citrom, bazsalikom és oregánó illóolajokkal és extra szűz olívaolajjal.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!