Új nyírfa illóolaj lepárlóüzem - tiszta nyírfaolajat ad a piacnak

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel. 

A Woodside Oils, a doTERRA tulajdonában lévő és általa működtetett illóolaj-lepárló üzem, az első tiszta nyírfa illóolajat fogja előállítani a globális aromaterápia és illóolajok piacán.

Az Allegheny Nemzeti Erdőben, az északnyugat-pennsylvaniai Kane kisvárosban a doTERRA 2023. április 4-én tartotta új nyírfaolaj-lepárló üzemének ünnepélyes megnyitóját és szalagátvágását. Ez az ünnepélyes megnyitó a világ első kereskedelmi méretű nyírfa lepárlója, amely 100%-os tisztaságú nyírfa illóolajat biztosít.

A tiszta nyírfaolaj iránti törekvés

A doTERRA tisztaságra való törekvése a tiszta és hatékony illóolajok beszerzéséről szól. Ezt úgy érjük el, hogy közvetlenül a forrásnál vagyunk. A doTERRA vegyészei jelentős időt töltöttek azzal, hogy kutassák és tökéletesítsék a nyírfaolaj, a wintergreen olaj és a szintetikus metil-szalicilát közötti biomarkerek és különbségek kimutatását. Az elmúlt évek során 17 cég több mint 50 "nyírfa" olajtermékének tesztelése során a doTERRA tudósai megállapították, hogy ezek a termékek nem csak tisztátalanok voltak, de egyetlen üveg sem tartalmazott egyáltalán nyírfaolajat. Ehelyett mindegyik wintergreen olajat, szintetikus metil-szalicilátot vagy wintergreen és a metil-szalicilát kombinációját tartalmazta. 

 

nyírfák - Kane, Pennsylvania


Tekintettel a doTERRA méretére és globális elérhetőségére, rájöttünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk az igényeinknek megfelelő minőségű és tisztaságú nyírfaolaj beszerzését, az, hogy mi magunk vállaljuk. A tiszta nyírfaolaj nagy mennyiségben történő beszerzése nem volt opció - egészen mostanáig.

2016-ban Royce Novosel-Johnson (Kane, Pennsylvania) azzal a reménnyel kereste meg a doTERRA-t, hogy a családja birtokain lévő fák alkalmasak lehetnek a doTERRA jövőbeni nyírfa illóolaj kínálatának bővítésére. Kane nagyon nagy erdőgazdálkodási műveletek szívében található, és ezek a gyönyörű fák a nyírfa lepárlás aprólékos folyamatának részletes ismeretével kombinálva ideális kapcsoldást jelentettek. A nyírfa desztilláció megértése a nyírfaolaj szakértő, Skip Cavanaugh (Wellsboro, Pennsylvania) segítségével történt. Dédnagyapja óta Skip és családja feljegyzéseket vezet a nyírfa lepárlásával kapcsolatos generációs tapasztalataikról és tudásukról. Skip segítségével a doTERRA a Woodside Oils révén büszkén viszi tovább ezt a gazdag örökséget, a nyírfaolaj előállítását az emberekre gyakorolt jótékony hatásai miatt, és segít támogatni Pennsylvania ezen régióját és a fenntartható erdőgazdálkodással kapcsolatos kezdeményezéseit.

Ben Platt, a doTERRA stratégiai beszerzésfejlesztési igazgatója elmondta: "A doTERRA egyik alapelve, hogy a legjobbakat igyekszünk beszerezni és a legtöbbet segíteni. Rengeteg alapos vizsgálatot végeztünk, hogy megpróbáljuk kitalálni, hová kellene összpontosítanunk a nyírfaolaj-gyártást, és Skip nem csak arról biztosított minket, hogy a nyírfaolaj előállítása kereskedelmi méretekben lehetséges, hanem készségesen végigkísérte a folyamatot, hogy mikor és hogyan kell betakarítani, hogy tiszta nyírfa illóolajat tudjunk előállítani."

 

friss nyírfa esszenciális olaj

 

A helyes ellátási lánc kiépítése

Még a nyírfaolaj lepárlási folyamatának és a munkaterületnek az azonosítása és megerősítése után is hatalmas kihívás maradt egy olyan lepárlóüzem megépítése, megfelelő berendezésekkel való felszerelése, amely képes kezelni az olaj mennyiségi igényeit, megérteni a megfelelő nyersanyagigényeket, majd kialakítani az ellátási láncot.

AJ McGarity, a doTERRA stratégiai beszerzési menedzsere elmondta: "Ezt a projektet majdnem hét évvel ezelőtt kezdtük el, és az elmúlt három évet számos kísérletezéssel és teszteléssel töltöttük, hogy mindent jól csináljunk. Az elmúlt nyolc hónap során ugrásszerű előrelépést értünk el ahhoz képest, ahogyan elkezdtük, és nagyon izgatottak vagyunk a jövőre nézve. Büszkék vagyunk arra, hogy nyírfakérgünk beszerzése során elsősorban az Erdészeti Felügyeleti Tanács (FSC) által tanúsított vállalatokkal dolgozunk együtt. Az ellátási láncunk nagyon egyszerű. Olyan földtulajdonosoktól vagy vállalatoktól vásároljuk a nyírfakérget, amelyeknek korábban nem volt valódi értéke, a kérget egy bizonyos módon feldolgozzuk, gőzzel desztilláljuk, majd közvetlenül visszaadjuk az ellátási láncnak mulcs vagy más felhasználási célokra. Olyan emberekkel dolgozunk együtt, akik vigyáznak az erdőre és az erdő egészségére. Büszkék vagyunk arra, hogy bölcsen használjuk az erdő erőforrásait, fontos értéket adunk az erdők számára, és most már 100%-os tisztaságú nyírfa illóolajat szállítunk a világnak."

A Woodside Oils hatása

A Woodside Oils jelenléte évente körülbelül 400-500 látogatót hoz a helyi területre, és a régióban meglévő helyi infrastruktúrát és erdészeti ellátási láncokat használva növeli a munkahelyek számát, valamint alternatív bevételi forrást kínál a földtulajdonosok és családok számára. A Woodside Oils és a doTERRA elkötelezettek amellett, hogy a nyírfa teljes egészét felhasználják olyan fenntartható beszerzési gyakorlatok révén, mint a helyi fatelepek, faipari vállalatok és tanácsadó erdészek/magánföldtulajdonosok betakarítása és hulladékgyűjtése.

 

Balról jobbra: Skip Cavanaugh, nyírfaolaj szakértő; Royce Novosel-Johnson, Woodside Oils beszerzési szakértő; Katie Novosel-Johnson; Sean Poynter, a doTERRA globális működésért felelős ügyvezető alelnöke; Corey Lindley, a doTERRA alapítója és vezérigazgatója; AJ McGarity, a Woodside Oils vezérigazgatója és a doTERRA stratégiai beszerzési vezetője; Ben Platt, a doTERRA stratégiai beszerzésfejlesztési igazgatója; Tim Valentiner, a doTERRA globális stratégiai beszerzésért felelős alelnöke; Katie Frick, a Woodside Oils üzemeltetési szakembere

 

Corey Lindley, a doTERRA alapítója és vezérigazgatója elmondta: "Tényleg a forráshoz kellett mennünk, és szorosan együtt kellett dolgoznunk egy kézműves lepárlóval, hogy megtanuljuk, hogyan lehet ezt megvalósítani. Miután megismertük a folyamatot, a világ minden tájáról hoztuk a forrásainkat, hogy a legjobb beszerzésére összpontosítsunk. És mindig igyekszünk visszaadni és partnerek lenni a helyi közösségekkel, bárhová is megyünk. Ez történik most itt Kane-ben, ahogyan a világon mindenhol a beszerzési erőfeszítéseink révén. A doTERRA-nál a világ csodálatos módon jön össze."

Brandy Schimp, Kane polgármestere az avatóünnepségen tartott ünnepi beszédében elmondta: "Közösségünk a kreativitásból, az innovációból, az ötletességből és a fenntarthatóságból él. Kane-hez hasonlóan a doTERRA a Woodside Oils révén is megmutatta elkötelezettségét ezen elvek iránt - nemcsak azzal, hogy a nyírfa kérgét hasznosítja és használható terméket hoz létre -, hanem azzal is, hogy segít az erdők általános egészségének és fenntarthatóságának támogatásában. Büszkék vagyunk múltunk megőrzésére, miközben haladó szellemben tekintünk előre, a jövőnk felé."

 

Corey Lindley, a doTERRA alapítója és vezérigazgatója átvágja a szalagot a Woodside Oils megnyitóján.Balról jobbra: Ben Platt, a doTERRA stratégiai beszerzésfejlesztési igazgatója; Skip Cavanaugh, nyírfaolaj-szakértő; Corey Lindley, a doTERRA alapító ügyvezetője és vezérigazgatója; Tim Valentiner, a doTERRA globális stratégiai beszerzésért felelős alelnöke; AJ McGarity, a Woodside Oils ügyvezetője és a doTERRA stratégiai beszerzési vezetője; Shannon Bible, a doTERRA ügyfélélményért felelős alelnöke

 

A nyírfa illóolaj 2023 őszétől lesz kapható. 

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel. 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj