2023-as SEAL Környezetvédelmi Kezdeményezés díj a nyírfa illóolaj előállításáért

Nyírfaerdő bejárás

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

A doTERRA elnyerte a 2023-as SEAL Környezetvédelmi Kezdeményezés díjat az első 100%-ban tiszta nyírfa illóolaj előállításáért, valamint a nyírfa fenntartható módon történő beszerzéséért.

Ez a második alkalom (Hawaii erdősítési projekt volt az első), hogy a doTERRA-t fenntarthatósági erőfeszítéseiért elismerésben részesítették a SEAL Awards-on, amely a Fenntarthatóság, Környezeti Teljesítmény és Vezetés (SEAL) terén mérhetően hozzájáruló vállalatokat díjazza.

Bár számos olyan termék van a piacon, amely azt állítja, hogy tiszta nyírfa illóolaj, a doTERRA tudományos csapata által a nyírfaolajról végzett alapos hitelesítési és piaci felmérés kimutatta, hogy ezek közül a termékek közül egyik sem tartalmaz nyírfa illóolajat. Ahhoz, hogy tiszta nyírfa illóolajat kínálhassunk a vásárlóknak, a doTERRA egy közel egy évtizedes folyamaton ment keresztül, hogy az olajat nagyüzemi méretekben állítsa elő. Ma a doTERRA nyírfa illóolajat a régió meglévő fenntartható faipari ágazatából származó nyírfa egészének felhasználásával állítják elő. Kizárólag 2023. márciusában a doTERRA: 

  • Újrahasznosított 174 180 kg fakérget, amely egyébként kárba veszett volna.
  • Átirányítottunk 3 483 600 kg teljes faanyagot, amelyet kéregtelenítettünk, hogy tiszta illóolajat nyerjünk, mielőtt a mulcsozó- és cellulózgyártó vállalatokhoz kerülne.
  • A tiszta nyírfa illóolaj desztillációjához minden kisebb átmérőjű fa 100%-át felhasználják.
  • Mintegy 1000 hektár erdőterületről, fenntartható erdei fakitermelési módszerekkel kitermelve.

"A faiparban a nyírfát alacsony értékű fának tekintik, amely lassítja az erdők megújulását" - mondta Tim Valentiner, a doTERRA globális stratégiai beszerzésért felelős alelnöke. "A faipari cégek végül eltávolítják és ártalmatlanítják a nyírfákat, hogy egészségesebb erdőket hozzanak létre. doTERRA ezt a folyamatot használta ki azzal, hogy az eltávolított fák kérgét még a feldolgozás előtt kiveszi. Ez a kezdeményezés nem csak a világon elsőként biztosít tiszta nyírfa illóolajat az aromaterápiás és illóolajok piacán, hanem hozzájárul a régió erdeinek védelméhez és megőrzéséhez is."

A SEAL Business Sustainability Awards a vállalati vezetést, az innovációt és a fenntartható üzleti gyakorlatok iránti elkötelezettséget díjazza. Az idei díjazottak között a globális márkáktól a gyorsan növekvő startupokig sokféle volt. Az idei nyertesek teljes listája a SealAwards.com oldalon érhető el.

A doTERRA 100%-os tisztaságú nyírfa illóolaja még ebben az évben megvásárolható lesz.

Copyright © Komáromi Szabolcs 

forrás: doTERRA.com 

 

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg