doTERRA kurkuma kapszula

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A doTERRA az első cég, amely a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű) kurkuma illóolajat és kurkuma kivonatot kombinálja egy kétkamrás kapszulában. Ez a termék a kurkuminok (turmerons) és kurkuminoidok (curcuminoids) erőteljes szinergiáját hozza létre, maximalizálva mindkét vegyület hatékonyságát és előnyeit az egészséges gyulladásos válasz felé. 

A gyömbérfélék családjába tartozó növényből származó kurkumaolaj és -kivonat, amely a hagyományos ayurvédikus egészségügyi gyakorlatok egyik legfontosabb növénye, hosszú múltra tekint vissza, és napjainkban a kurkuma illóolaj számos felhasználási módját inspirálta.

Kétkamrás kapszulák

A kutatások szerint a kurkuminoidok biológiai hozzáférhetősége gyenge, de ez a kurkuma illóolajban lévő turmeronokkal kombinálva növekszik. A kétkamrás kapszulák egyedülállóak, a kulcsfontosságú összetevőket egy kényelmes adagolási rendszerben egyesítik, ami jobb felszívódást eredményez. Ellentétben más termékekkel, amelyek a kurkuma kivonatot olyan hatóanyagokkal kombinálják, mint a feketebors kivonat, a kétkamrás kapszula természetesebb megközelítést jelent.

Az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a stabil alvás mellett a kurkuma kettős kamrás kapszula természetes, kettős csapást ad a szabad gyökök elleni küzdelemhez és az egészséges gyulladásos válasz elősegítéséhez.

 

Elsődleges előnyök

  • Kombinálja a kurkuma illóolaj és a kurkuma kivonat egymást kiegészítő előnyeit egy kényelmes kapszula adagolási rendszerben.
  • Támogatja a szervezet egészséges gyulladásos válaszát.
  • Segíthet a szabad gyökök elleni küzdelemben és az oxidatív károsodástól való védelemben.

 

Összetevők

 

Kurkuma illóolaj

Ösztönzi a szervezet egészséges gyulladásos és oxidatív stresszreakcióit, és támogathatja az egészséges sejtműködést. Segíti a kurkumin felszívódását, támogatva a szervezet természetes védekezőképességét.

Kurkuma kivonat

Kurkuminoidokat tartalmaz, amelyek segítik a szervezetet a szabad gyökök elleni küzdelemben és az oxidatív károsodás elleni védelemben. Segíti az egészséges gyulladásos választ molekuláris szinten.

Az összetevők listáját lásd az egyes címkéken. 

 

Alkalmazása

Vegyél be naponta két kapszulát szükség szerint az aktív életmód támogatására. 

Figyelmeztetések

Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, fordulj orvosodhoz. Ne használd, ha a biztonsági záróplomba törött vagy hiányzik. Hűvös, száraz helyen tárold. 

 

Hozzájárult: Dr. Damian Rodriguez, DHSc, MS

A Curcuma longa növény rizómáját (szárát) évezredek óta használják az ayurvédikus és kínai hagyományos egészségügyi gyakorlatokban. Legjótékonyabb vegyületeit először 1815-ben izolálták francia kémikusok, de csak a modern kutatásokkal sikerült felfedezni, hogyan lehet a legjobban kihasználni széleskörű előnyeit. A korábbi kurkuma étrend-kiegészítők csak a kurkuminoidok (a kivonatban) vagy a turmeronok (az illóolajban) magas koncentrációját tudták kínálni, miközben igyekeztek biztosítani, hogy a vegyületeket a szervezet felismerje, felszívódjon és megfelelően hasznosítsa. A doTERRA nem akarta, hogy választanod kelljen az előnyök között, ezért a kurkuma kétkamrás kapszulával ennek megoldását fejlesztettük ki.

A doTERRA kurkuma kétkamrás kapszula a Curcuma longa növény szárából gőzzel desztillált illóolajat és a kivonatot egyesíti egy forradalmian új, orális adagolási rendszerben, amely kihasználja a természet és a modern tudomány nyújtotta előnyöket. A kurkuma ereje két egyedülálló vegyületcsalád, a kurkuminoidok és a turmeronok koncentrációjában rejlik. 

Kurkuminoidok

A kurkuminoidok a kurkuma kivonatban található aktív vegyületek. Bár a kurkumin a legismertebb, legnagyobb mennyiségben előforduló és leginkább kutatott vegyület, a fenolok e családjába tartozik a demetoxikurkumin és a biszdemetoxikurkumin is. Humán klinikai kutatások kimutatták, hogy a kurkumin szájon át történő fogyasztása segít a szervezet belső antioxidáns rendszerének támogatásában. Más klinikai kutatások bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a kurkumin fogyasztása segíthet a túlterhelt izmok megnyugtatásában, valamint az ízületek rugalmasságának és ellenállóságának megőrzésében, mivel képes támogatni az egészséges gyulladásos választ. A kurkumin elképesztő előnyöket biztosít azok számára, akik az aktív életmód mellékhatásaival küzdenek, de a biológiai hozzáférhetőség aggodalomra ad okot. In vivo vizsgálatok kimutatták, hogy különösen nehéz a kurkumin megfelelő szintjét elérni a vérben, amikor azt lenyelik. E probléma megoldására a legtöbb szájon át szedhető kurkumin-készítményt más kivonatokkal (különösen a fekete borséval) kombinálják, de e kivonatok kombinálása a CYP450 3A4 útvonal gátlását okozhatja, ami a kutatások szerint növelheti a toxicitás kockázatát. Minden előnye ellenére, megfelelő adagolási rendszer nélkül a kurkumin lenyelése valójában káros lehet az egészségre. Ezért olyan nagyszerű a kétkamrás kapszula, amely hatékony és biztonságos módot biztosít a kurkuminoidok előnyeinek megtapasztalására. 

Turmeronok

Míg a kurkuminoid molekulák túl nagyok ahhoz, hogy a vízgőz-desztillációs folyamat során elpárologjanak, és ezért nem lehetnek jelen a jó minőségű kurkuma illóolajban, a kurkuma illóolaj tartalmaz más vegyületeket, amelyek jótékony tulajdonságokkal rendelkeznek. A turmeronok a kurkuma illóolajban található legjelentősebb illékony aromás vegyületek. A kurkumában leggazdagabb turmeron az ar-turmeron, amelyről kísérleti kutatások kimutatták, hogy belsőleg alkalmazva támogatja a sejtek, az immunrendszer és az idegrendszer működését. Ami a leglenyűgözőbb, a kísérleti kutatások azt sugallják, hogy az ar-Turmeron kombinációban növelheti a kurkumin biológiai hozzáférhetőségét, lehetővé téve, hogy az elérje a rendszerkeringést és kifejtse jótékony biológiai tevékenységét.

Hogyan kell használni a kurkuma kétkamrás kapszulát?

A Turmeric Dual Chamber kapszula külső rétege kurkuma gyökér illóolajat tartalmaz, amely 70 százalékban kurmeronokat tartalmaz. A belső kamra kurkuma kivonatot tartalmaz 95 százalékos kurkuminoid koncentrációval. Ezek a kapszulák a kurkuma legjótékonyabb összetevőit egy kényelmes, szájon át történő adagolási rendszerben biztosítják, amely egyidejűleg javítja a biológiai hozzáférhetőséget. A kurkuma kétkamrás kapszula előnyeinek kiéléséhez próbáld ki az alábbiak egyikét: 

1. Vegyél be naponta két kapszulát, egyet délutáni étkezéshez, egyet pedig esti étkezéshez, hogy biztosítsd az ízületek és a kötőszövetek támogatását, amelyre aktív életmódodhoz szükséged van.
     
2. Vedd be minden reggel reggelivel az antioxidáns támogatás érdekében.
     
3. Vedd bele a napi étrend-kiegészítő kúrádba, hogy támogassa a sejtek, az immunrendszer és az idegrendszer egészséges működését.
     
4. Vegyél be naponta két kapszulát a testsúlycsökkentő erőfeszítések részeként az egészséges anyagcsere támogatására.

 

Kurkuma két kamrás kapszula

A Turmeric Dual Chamber kapszula egyszerre juttatja a szervezetbe a kurkuma kivonatot és a kurkuma illóolajat, így mindkét szempontból a legjobbat nyújtja a kurkuma erőteljes egészségügyi előnyeit illetően.

Használati tippek:

Vegyél be naponta két kurkuma kétkamrás kapszulát szükség szerint az aktív életmód támogatására.

A kapszulák étkezés közbeni bevétele ajánlott.

 

Mi az a kétkamrás kapszula?

A kétkamrás kapszula lényegében két kapszula egyben. Kifejezetten úgy tervezték, hogy képes legyen olajat és nem olajat (például kivonatot) is juttatni ugyanabban a kapszulában anélkül, hogy az egyiket vagy a másikat veszélyeztetné. Ez úgy történik, hogy az olajat és a nem olajat külön kamrákban tartják az egy kapszulán belül.

A doTERRA az első, amely a kurkuma illóolajat és a kurkuma kivonatot egy kétkamrás kapszulában kombinálja. A kurkuma kivonat és a kurkumaolaj együttes adagolásával mindkettő hatékonysága maximalizálható.

Milyen előnyei vannak a kurkuma kivonatnak?

A kurkuma kivonatot az egyik legjobb táplálékkiegészítőnek tartják, mivel kurkuminoidokat tartalmaz. A kurkuminoidok segítenek a szervezetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben és védelmet nyújtanak a sejtek oxidatív károsodása ellen.

A kurkuma kivonat arról ismert, hogy segít a szervezetének molekuláris szinten fenntartani az egészséges gyulladásos választ.

Milyen előnyei vannak a kurkuma illóolajnak?

A kurkuma illóolaj támogatja a szervezetet az egészséges gyulladásos válasz fenntartásában és az oxidatív stressz elleni küzdelemben. Emellett a kurkumaolaj tartalmazza a Tumerone és az ar-Tuermerone kémiai összetevőket, amelyek segítik a kurkumin - a kurkuma elsődleges kurkuminoidjának - felszívódását a szervezetben.

Mire használják a kurkuma kettős kamrás kapszulákat?

A kurkuma kettős kamrás kapszula egy kapszulában kurkuma illóolajat és kurkuma kivonatot is tartalmaz. Ez az erőteljes duó a szervezet egészséges gyulladásos válaszreakciójának elősegítésére szolgál. Használhatod továbbá az oxidatív károsodás és a szabad gyökök hatásai elleni védelemre is.

 

Kurkuma és anyagcsere

Hozzájárult: Dr. Damian Rodriguez, DHSc, MS

A nemrégiben piacra dobott Turmeric Dual Chamber kapszula zseniálisan egyszerű választ adott a hagyományos kurkuma/kurkumin-kiegészítők legnagyobb problémájára: a biológiai hozzáférhetőségre. A kurkuminoidok és a kurkumonok kombinálása egyesíti az anyatermészet és a modern tudomány legjobbjait az antioxidáns támogatás és az egészséges gyulladásos válasz elősegítése érdekében. De tudtad, hogy a Kurkuma kettős kamrás kapszula az egészséges anyagcserét is támogathatja?

A Kurkuma kettős kamrás kapszula anyagcsere-javító tulajdonságai mindkét kamrából származnak: a növényi kivonat aktív vegyületeiből (kurkuminoidok) és a teljes kurkuma illóolajból.

Kurkumin

Kiterjedt kutatások azt mutatják, hogy a kurkumin támogathatja a gyulladás és az oxidatív stressz megfelelő kezelését, de nem ez az egyetlen előnye. A kurkumával és annak anyagcserére gyakorolt hatásával kapcsolatos több mint 200 kapcsolódó tanulmányt vizsgáló áttekintés szerint a vegyület számos csodálatos előnnyel rendelkezhet. Egy másik tanulmány szerint a kurkumin fogyasztása támogathatja az egészséges glükóz- és lipidanyagcserét.

Turmeronok

A kivonatban nem, de az illóolajban jelentős koncentrációban jelen lévő turmeronok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közül nem utolsósorban támogatják az egészséges anyagcserét. A kurkuminhoz hasonlóan kísérleti kutatások kimutatták, hogy a kurkuma illóolaj belsőleges használata támogathatja az egészséges glükóz- és lipidanyagcserét. Egy klinikai vizsgálat eredményei azt is sugallják, hogy a kurkuma illóolaj belsőleges használata támogathatja a testsúlyszabályozást.

Következtetés

Bár további kutatásokat kell végezni, a turmeronok és a kurkuminoidok kombinálása tökéletes kiegészítője lehet a MetaPWR és a kasszia illóolaj-alapú, anyagcsere-támogató kezelésednek. Vegyél be naponta két kurkuma kettős kamrás kapszulát aktív életmódod részeként, nemcsak az egészséges ízületek és kötőszövet, hanem az egészséges anyagcsere támogatása érdekében is.

 

Kiszerelés: 60 kapszula

 

Beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

doTERRA baby babatestápoló (baby lotion)

Leginnovatívabb fényvédő termék (doTERRA Sun Face Mineral Sunscreen)