doTERRA levendula esszenciális olaj


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Sokan mondják, hogy a doTERRA levendula olaja mennyire más, mint a többi. Ahogy szőlőből is van több fajta, úgy levendulából is. Ahogy nem mindegy, hogy a szőlő az őshonos növekedik-e, úgy nem mindegy a levendulánál sem. Más lesz a levendula a Balaton környékén és más a mediterrán térségben. Továbbá a doTERRA orvosi levendulát használ, mert annak terápiás hatásai bizonyultak a legjobbnak.

A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja. Az ókori rómaiak és egyiptomiak fürdőzéshez használták a levendulát. Azóta pedig szélesebb körökben is felfedezték egyéb jótékony hatásai hosszú sorát. Az egészséges, tiszta bőrt elősegítő tulajdonságainak köszönhetően a levendula esszenciális olaj használata a kozmetikai és parfümiparban is általánossá vált. Mindezek mellett nyugtató tulajdonságai okán a test ellazítására és a hangulat javítására is gyakran alkalmazzák. Sokoldalú előnyei miatt tehát a levendula esszenciális olaj mindenütt jó, ha kéznél van, bárhová is menj.

 


 

Elsődleges előnyök

  • használatával a bőr egészségtől ragyogó lesz
  • az ősi kultúrákban nagy tiszteletet kivívott és gyakran használt levendulaolaj népszerűsége kozmetikai használati módjai miatt napjainkban is töretlenül nő
  • jellegzetes aromája és egyéb sajátos használati módjai mellett a levendula esszenciális olajat sokan használják nyugtató, pihentető hatásáért



Származási hely: Bulgária, Franciaország


Növényrész: virág / levél (A levendula alacsony, nagyjából fél méter magasra nő, a Földközi-tenger vidékén őshonos.



Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (15ml illóolajhoz 1,36 kg növényi anyag szükséges)

Aromás leírás: púderes, virágos, könnyű  




Főbb kémiai összetevők: linalool, linalyl acetát, ocimene

Kiszerelés: 15ml önálló olajként és 10ml frakcionált kókuszolajjal hígítva

Érdekesség: Egy új levendula növény fejlődése két évig tart a magból. Kivételesen a doTERRA tulajdonában van az Esseterre Distillery Bulgáriában, ahol a levendula nagy részét desztillálják.

 

 


Előnyei

Akár a bőrirritáció csillapítására, akár a finom bőr táplálására törekszel, a levendula illóolaj számos felhasználási módot kínál a bőr számára. A levendula illóolaj megnyugtató tulajdonságai miatt a bőrápolási termékek kedvelt összetevője. Borotválkozás után kellemetlenséggel küzdesz? Nos, a borotválkozás elengedhetetlen lehet, de az irritáló borotválkozás nem. A levendula illóolajjal ellátott borotválkozás utáni szérum enyhíti a bőrt, és elkerülheti a borotválkozás utáni gyakran fellépő irritációt. Tisztíthatod és táplálhatod bőröd, ha otthon elkészíted saját levendula illóolaj agyagmaszkod. Nagyszerű minden bőrtípusra!

A kezed állandóan száraz és egészségtelen kinézetű kutikulák sújtják? A házi készítésű kutikula krém levendula illóolajjal nagyszerű módja annak, hogy visszahozd a nedvességet és a körmöd egészséges kinézetét. Használhatod ezt a krémet a kezeden, ajkadon vagy bárhol, ahol száraz foltok vannak.

Az egyik aromás előny, amelyről a levendula illóolaj széles körben ismert, az a képesség, hogy elősegítse a pihentető légkört, amely nyugodt éjszakai alváshoz vezet. Az olaj nyugtató tulajdonságai segítenek olyan nyugodt környezet kialakításában, amely optimális a jó pihenéshez és az alváshoz. Kíváncsi vagy arra, hogyan használhatod aromásan a levendula illóolajat, hogy elősegítsd a pihenést a jobb éjszakai alvás érdekében? Adjon néhány cseppet a párnáidhoz vagy az ágyneműdhöz, hogy belélegezd az aromát, miközben alszol. Levendula illóolajat kenhetsz a talpadra egy pihentető lefekvési szertartás részeként.

 


 

A napsugárzás jó, de túl sok belőle irritált bőrt okozhat. Szerencsére a levendula illóolaj számos nyugtató tulajdonsággal rendelkezik, amelyek tökéletesek az alkalmi bőrirritációk csillapítására. Ha egy kicsit túl sok időt töltöttél a napon, és irritáltnak találod a bőröd, nyúlj egy üveg levendulaolajért.

A levendula illóolaj nyugtató aromás tulajdonságai mellett a belső használat során is megkönnyítheti a feszültség érzését. Míg a levendula illóolaj belső használatát gyakran használják a pihentető alvás elősegítésére, ez elősegítheti a kikapcsolódást és a könnyedség érzését az ébrenléti órákban. Akár párologtatod, akár belsőleg veszed be, ez az olaj használható egy hosszú, fárasztó nap végén. Könnyű, virágos illatától érzelmileg nyugodtnak és békésnek fogod magad érezni. Segíthet a pihenésben és a békés álomba merülésben is belsőleg alkalmazva. 

Legyen gyermeked, háziállatod, vagy csak sok minden történik otthon, a nem kívánt szagok szinte bármely szobába behatolhatnak. Szerencsére a levendula illóolaj friss, púderes, virágos aromája megszabadíthat a kellemetlen szagoktól. Keverd össze vízzel egy spray-palackban, hogy azonnali megoldást nyújtson az otthonod vagy a holmid esetlegesen sújtó nem kívánt szagokra.

 


 

Használati módok

  • használjon néhány csepp levendula esszenciális olajat nyugtató és pihentető hatásáért
  • tarts kéznél egy üveg levendulát az alkalmi bőrirritációk enyhítésére
  • frissítsd fel ruhásszekrényed, matracod, autód vagy a levegőt úgy, hogy a levendulát vízzel egy spray-palackban ötvözöd
  • alkalmazd belsőleg az aggódó érzéseket enyhítésére
  • egészítsd ki egy csepp levendulaolajjal szépségápolási rutinod bőröd egészsége érdekében
  • cseppents belőle a fürdővizedbe, hogy lemosd a vállaira nehezedő gondokat, vagy vigyél fel belőle a halántékodra és a tarkódra
  • tegyél pár csepp levendula esszenciális olajat a párnákra vagy az ágyneműre, hogy segítsen ellazulni
  • használd főzéskor a citrusfélék lágyítására és ízesítésre pácokhoz, pékárukhoz és desszertekhez
  • adj néhány csepp levendulát a talpadra lefekvés előtt a pihentető alvásért 
  • a sűrű és egészséges hajért keverd samponodhoz

 


 

Hogyan használd

Helyileg: masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. 

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal. Csak külsőleges használatra.

Párologtatáshoz 3-4 csepp a válaszott diffúzorba.



Más olajokkal

Virágos, nyugtató olajként a levendulaolaj jól keveredik olyan citrusolajokkal, mint a bergamott vagy a Citrus Bliss. A levendulaolaj enyhe aromája jó párossá teszi a lágyszárú illóolajokkal, mint a majoránna vagy a bazsalikomolaj.




doTERRA Levendula Touch

A doTERRA Levendula Touch frakcionált kókuszolajjal elegyíti a levendula esszenciális olajat, hogy az érzékeny bőrűek számára is ideális, kényelmes felviteli módot biztosítson. Mindezek mellett nyugtató tulajdonságai okán a test ellazítására és a hangulat javítására is gyakran alkalmazzák. Sokoldalú előnyei miatt tehát a Levendula Touch keverék mindenütt jó, ha kéznél van, bárhová is menj.

Ideális mérete révén remek a pénztárcádhoz, utazótáskádhoz, autódhoz vagy akár zsebedhez is, ez az előhígított hengeres palack megkönnyíti az egyik legnépszerűbb doTERRA illóolaj élvezetét bárhol és bármikor.

 


 

Néhányan aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy egy illóolajnak hordozóolajjal, például frakcionált kókuszolajjal történő hígítása csökkenti annak hatékonyságát vagy csökkenti erejét. Az igazság azonban ellentétes! A frakcionált kókuszolaj segítségével a levendula jobban felszívódik a bőrbe, kiterjesztve helyi előnyeit, mivel hosszabb ideig pihen a bőrön. Akár egészségesen akarod tartani a bőrt, akár csak szereted a levendula aromáját, mindig jó ötlet, ha kéznél van a doTERRA Levendula Touch.  

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 


 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj