Koriandermag esszenciális olaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

A korianderzöld (cilantro) és koriandermag (coriander) illóolajok azonos növényből származnak. A cilantro-t a levelekből, míg a coriandert a magokból desztillálják. Mindkettőt gyakran használják a főzésben aromájuk és ízük miatt. Utóbbiról lesz most szó.

A koriander (coriandrum sativum) egy egynyári fűszernövény, amely egy méter magasra nő, és nagyon aromás. A koriander magas linalool-tartalommal rendelkezik, ami segít a bőrnek megőrizni a tiszta arcszínt. A koriander édes, gyógynövényes aromája változatos olajkeverékekben való használatra, hogy friss, gyógynövényes jegyeket adj hozzá.

A korianderolaj kémiai összetétele hasonló a levenduláéhoz. Arról is ismert, hogy segít a tiszta arcbőr fenntartásában és a nyugodt légkör megteremtésében.

Az emésztés és az egészséges gyomor-bélrendszer támogatására is alkalmas, ezért része a doTERRA emésztést segítő keverékének. Bővebben itt.

 

Elsődleges előnyei

  • hasonló kémiai összetételű, mint a levendula
  • segít fenntartani a tiszta arcbőrt
  • nyugodt légkört teremt



Származási hely: Oroszország


Növényi rész: mag


Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció (15 ml illóolajhoz nagyjából 1,5 kg koriandermag szükséges)

Aromás leírás: zöld, virágos, gyógynövényes


Fő kémiai összetevők: linalool, α-pinen, γ-terpinen, kámfor

Az y-terpinén tisztító, a linalool és a kámfor nyugtató, az a-pinen pedig relaxáló hatású. A koriander előnyei közé tartozik az emésztés támogatása és az immunrendszer egészséges működése. A korianderolaj egyik fő összetevője a linalool, egy tonizáló tulajdonságairól ismert monoterpén alkohol. Egy tanulmány szerint a linalool fogyasztása szoros összefüggést mutatott a tanulás, a memória és az általános kognitív egészség javulásával. Az egészséges agyműködés elősegítése mellett a linaloolról az is ismert, hogy hozzájárul az erek ellazulásához, ami hasznos, amikor a szervezet nyugalmi állapotban van.

Kiszerelés: 15 ml

Érdekesség: Az ókori egyiptomiak úgy hitték, hogy a koriander a túlvilágon az elhunytak táplálékaként használható.

 

Használata

  • Vegyél be néhány cseppet belsőleg nagy étkezések után.
  • Adj koriandert a főzéshez, hogy finom íze mellett emésztést elősegítő előnyeit is élvezhesd.
  • Párologtasd levendula illóolajjal, hogy nyugtató keveréket kapj egy gyógynövényes csavarral.
  • Alkalmazd a zsíros bőrre a tiszta arcbőr fenntartása érdekében. (használd közvetlenül az arcra zuhanyzás után. Alkalmazás előtt hígítsd doTERRA frakcionált kókuszolajjal, hogy elkerüld a bőr érzékenységét. Egy csepp korianderolajat a napi hidratáló krémedhez is adhatsz, hogy javítsa a bőr megjelenését.)
  • Vidd fel a nyak hátuljára vagy a talpadra.
  • Rövid edzés után vidd fel a lábakra, hogy nyugtató masszázst kapjon. 
  • Adj néhány cseppet a felületi tisztítószerhez a természetes tisztítás fokozásához.
  • Vegyél be két-három cseppet egy növényi kapszulában az egészséges gyomor-bélrendszer és az immunrendszer működésének támogatására és fenntartására.



Hogyan használd

Párologtatás: Használj három-négy cseppet a választott diffúzorban. (jól keveredik a kardamom, citrom, korianderzöld, Citrus Bliss és Purify illóolajokkal)

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,2 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre. Hígítsd fel vivőolajjal, hogy minimalizálja a bőr érzékenységét.



Olajok, amelyek jól keverednek a koriander olajjal

A zöld, gyógynövényes aromájú koriander jól keveredik a mentás, friss illóolajokkal, például a borsmenta vagy a wintergreen olajjal. A mentolos illóolajok és a frissítő korianderolaj kombinációja friss, tiszta illatot eredményez.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

Összefoglalva

A koriander gyengéden tisztít és nyugtatólag hat mind belsőleg a testre, mind külsőleg a bőrre. Helyileg alkalmazva segíthet csökkenteni a foltok megjelenését. Az édes és fűszeres koriander illóolaj a hangulatra is jótékonyan hat. Egyszerre pihentető és serkentő, elősegíti a nyugodt és felemelő érzéseket. Mindezek az előnyök, valamint egyedi, friss aromája miatt a koriander nagyszerű olaj, amelyet keverékeidben használhatsz.

 



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Esszenciális "parfüm" receptek

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA citrom esszenciális olaj