Kasszia esszenciális olaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A fahéj közeli rokona, a kasszia erős, fűszeres aromájával kis mennyiségben használható bármely illóolaj keverék átalakítására. A kassziát több ezer év óta használják a fizikai egészség fenntartására és az érzelmi jólét elősegítésére. Ez egyike azon kevés illóolajaknak, amelyeket az Ószövetség említ összetéveszthetetlen illata és nyugtató tulajdonságai miatt.

A kassziaolaj a növény kérgéből származik, és általában vörösesbarna vagy szürke színű. Ez a kéreg szúrós és vastagabb, mint a fahéj kérge. A kasszia növény jól növekszik olyan helyeken, mint Kína, Vietnam és Indonézia.  

A kasszia "melegítő" olaj, elősegíti az egészséges immunrendszer működését.Párologtatva is nagyszerű a hideg hónapokban melegítő tulajdonságai és fűszeres illata miatt. Helyi használatra maró természeténél fogva a kasszia hígítandó doTERRA frakcionált kókuszolajjal és közvetlenül belélegezve nagyon erős lehet. Hígítva a kasszia segíthet a test megnyugtatásában. A kasszia használható főzésre vagy fahéj helyett piték és kenyerek készítésére vagy számtalan más desszertben.

 


 

Elsődleges előnyei

  • Elősegíti az egészséges emésztést
  • Támogatja az egészséges immunfunkciót
  • Melegítő, hangulatemelő aroma


Növényrész: kéreg


Kinyerés módszere: gőz desztilláció

Aromás leírás: meleg, fűszeres, fahéjas




Főbb kémiai összetevők: fahéjaldehid, cinnamil-acetát

A kaszia kéreg és a kasszia olaj egyik fő kémiai összetevője a fahéjamaldehid. Ez a természetes vegyület felelős a kasszia olaj meleg és fűszeres aromájának előállításáért. Tanulmány szerint a fahéjaldehid a vese egészséges molekuláris működését is támogatja, ha belsőleg alkalmazzák. A fahéjaldehid belső felhasználása szintén ismert: vastagbél-előnyökkel jár. Az Arizonai Egyetem kutatói által közzétett tanulmány szerint a fahéjaldehid aktiválja az endogén (természetes, belső) antioxidáns választ a vastagbélsejtekben. Ezen antioxidáns válasz aktiválása az egészséges vastagbélsejtek fenntartásának természetes eszköze. A fahéjaldehid hatásos aromás vegyi anyag, amelynek lenyelése egészséget elősegítő előnyökkel jár.

Érdekesség: A cassia vagy Cinnamomum cassia kínai fahéj néven is ismert. A kassziafák örökzöldek, amelyek akár 20 méter magasra is nőhetnek. A kasszia kérget általában likőrök és csokoládék ízesítésére használják.

 


 

Használata

  • Tegyünk egy cseppet citrus-keverékekhez, vagy párologtassuk gyömbérrel vagy szegfűszeggel az őszi és téli hónapokban.
  • Tegyünk egy-két cseppet zöldségkapszulába kiegészítő immunrendszer- támogatáshoz, amikor a szezonális veszélyek fennállnak.
  • Keverjük frakcionált kókuszolajjal és masszírozzuk a testbe melegítő hatása miatt.
  • Keverjünk egy-két cseppet az ívóvizünkhöz citromolajjal az emésztés könnyítésére és az éhség csillapítására.
  • Ha a szív- és érrendszer támogatásának módját keresed, használd a kasszia olajat belsőleg. Tegyél egy-két csepp kasszia olajat egy zöldségkapszulába az egészséges kardiovaszkuláris rendszer működésének elősegítése érdekében. 
  • Felemelő aromájával a kasszia olaj izgalom érzetét is keltheti. Hozd ki a legtöbbet kassziából, ha aromás előnyei miatt használod. Kasszia olaj párologtatva elősegítheti az izgalom érzését.
  • Inspiráld érzékeidet ezzel az olajkeverékkel a kasszia olaj használatával. Tegyél két csepp kassziát, négy csepp vadnarancsot és két csepp fehér fenyőolajat egy párologtatóba az üdítő aroma érdekében. A white fir nyugtató hatásával és a wild orange energizáló aromájával ez a diffúzor trió stabilizáló keverék, amelyet nem akarsz kihagyni.
  • A szabadtéri tevékenységekben és különösen a túrák során a hidratálás kulcsfontosságú eleme az egészség megőrzésének és a külső kalandok élvezetének. A hidratálás támogatásához tegyél egy csepp kasszia olajat vízbe finom ízesítéshez, amely növeli a vízfogyasztást túrázás vagy hosszabb szabadtéri tevékenység során. 

 


 

Hogyan használd

Párologtatás: Használjunk 3-4 cseppet kedvenc párologtatónkban.

Belsőleg: Hígítsunk 1 cseppet 1,25 dl folyadékban.

Helyileg: Hígítsunk 1-2 cseppet doTERRA frakcionált kókuszolajjal és alkalmazzuk a kívánt helyen.

 

Más olajokkal


A kasszia illóolaj jól keveredik a cédrusfa, szegfűszeg, tömjén, levendula, citrom, vadnarancs és Ylang Ylang illóolajokkal párologtatáskor. 

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA és Olajkert promóciók 2025. augusztus

doTERRA tömjén hidroszolpermet (frankincence hydrosol mist)

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

Rétegezett fehérjepuding (doTERRA csokoládés növényi fehérje és doTERRA vaníliás növényi fehérje)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA 30 napos tisztító és helyreállító program Dr. Ruth Dempsey-vel

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Illóolajok keverésének útmutatója

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

doTERRA VMG+ (teljes értékű tápanyag komplex)