Kasszia esszenciális olaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A fahéj közeli rokona, a kasszia erős, fűszeres aromájával kis mennyiségben használható bármely illóolaj keverék átalakítására. A kassziát több ezer év óta használják a fizikai egészség fenntartására és az érzelmi jólét elősegítésére. Ez egyike azon kevés illóolajaknak, amelyeket az Ószövetség említ összetéveszthetetlen illata és nyugtató tulajdonságai miatt.

A kassziaolaj a növény kérgéből származik, és általában vörösesbarna vagy szürke színű. Ez a kéreg szúrós és vastagabb, mint a fahéj kérge. A kasszia növény jól növekszik olyan helyeken, mint Kína, Vietnam és Indonézia.  

A kasszia "melegítő" olaj, elősegíti az egészséges immunrendszer működését.Párologtatva is nagyszerű a hideg hónapokban melegítő tulajdonságai és fűszeres illata miatt. Helyi használatra maró természeténél fogva a kasszia hígítandó doTERRA frakcionált kókuszolajjal és közvetlenül belélegezve nagyon erős lehet. Hígítva a kasszia segíthet a test megnyugtatásában. A kasszia használható főzésre vagy fahéj helyett piték és kenyerek készítésére vagy számtalan más desszertben.

 


 

Elsődleges előnyei

  • Elősegíti az egészséges emésztést
  • Támogatja az egészséges immunfunkciót
  • Melegítő, hangulatemelő aroma


Növényrész: kéreg


Kinyerés módszere: gőz desztilláció

Aromás leírás: meleg, fűszeres, fahéjas




Főbb kémiai összetevők: fahéjaldehid, cinnamil-acetát

A kaszia kéreg és a kasszia olaj egyik fő kémiai összetevője a fahéjamaldehid. Ez a természetes vegyület felelős a kasszia olaj meleg és fűszeres aromájának előállításáért. Tanulmány szerint a fahéjaldehid a vese egészséges molekuláris működését is támogatja, ha belsőleg alkalmazzák. A fahéjaldehid belső felhasználása szintén ismert: vastagbél-előnyökkel jár. Az Arizonai Egyetem kutatói által közzétett tanulmány szerint a fahéjaldehid aktiválja az endogén (természetes, belső) antioxidáns választ a vastagbélsejtekben. Ezen antioxidáns válasz aktiválása az egészséges vastagbélsejtek fenntartásának természetes eszköze. A fahéjaldehid hatásos aromás vegyi anyag, amelynek lenyelése egészséget elősegítő előnyökkel jár.

Érdekesség: A cassia vagy Cinnamomum cassia kínai fahéj néven is ismert. A kassziafák örökzöldek, amelyek akár 20 méter magasra is nőhetnek. A kasszia kérget általában likőrök és csokoládék ízesítésére használják.

 


 

Használata

  • Tegyünk egy cseppet citrus-keverékekhez, vagy párologtassuk gyömbérrel vagy szegfűszeggel az őszi és téli hónapokban.
  • Tegyünk egy-két cseppet zöldségkapszulába kiegészítő immunrendszer- támogatáshoz, amikor a szezonális veszélyek fennállnak.
  • Keverjük frakcionált kókuszolajjal és masszírozzuk a testbe melegítő hatása miatt.
  • Keverjünk egy-két cseppet az ívóvizünkhöz citromolajjal az emésztés könnyítésére és az éhség csillapítására.
  • Ha a szív- és érrendszer támogatásának módját keresed, használd a kasszia olajat belsőleg. Tegyél egy-két csepp kasszia olajat egy zöldségkapszulába az egészséges kardiovaszkuláris rendszer működésének elősegítése érdekében. 
  • Felemelő aromájával a kasszia olaj izgalom érzetét is keltheti. Hozd ki a legtöbbet kassziából, ha aromás előnyei miatt használod. Kasszia olaj párologtatva elősegítheti az izgalom érzését.
  • Inspiráld érzékeidet ezzel az olajkeverékkel a kasszia olaj használatával. Tegyél két csepp kassziát, négy csepp vadnarancsot és két csepp fehér fenyőolajat egy párologtatóba az üdítő aroma érdekében. A white fir nyugtató hatásával és a wild orange energizáló aromájával ez a diffúzor trió stabilizáló keverék, amelyet nem akarsz kihagyni.
  • A szabadtéri tevékenységekben és különösen a túrák során a hidratálás kulcsfontosságú eleme az egészség megőrzésének és a külső kalandok élvezetének. A hidratálás támogatásához tegyél egy csepp kasszia olajat vízbe finom ízesítéshez, amely növeli a vízfogyasztást túrázás vagy hosszabb szabadtéri tevékenység során. 

 


 

Hogyan használd

Párologtatás: Használjunk 3-4 cseppet kedvenc párologtatónkban.

Belsőleg: Hígítsunk 1 cseppet 1,25 dl folyadékban.

Helyileg: Hígítsunk 1-2 cseppet doTERRA frakcionált kókuszolajjal és alkalmazzuk a kívánt helyen.

 

Más olajokkal


A kasszia illóolaj jól keveredik a cédrusfa, szegfűszeg, tömjén, levendula, citrom, vadnarancs és Ylang Ylang illóolajokkal párologtatáskor. 

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg