Davana Touch és Tulsi, Emily Wright által


Emily Wright a doTERRA egyik társalapítója, az alábbiakban megosztja velünk mit érdemes tudni két új illóolajunkról a Davana Touch-ról és a Tulsiról.

"Davana Touch. A davana egy kacér olaj. Nem is csoda, hogy ez a pompás olaj világszerte komoly népszerűségnek örvend az illatszergyártók körében. Habár a davana illata üvegből mindannyiunk számára egyforma lehet, amint a bőrhöz ér, minden megváltozik. A davana reakcióba lép a test sajátos kémiájával, aminek következtében a bőrrel érintkezve megváltozik az aromája, és létrejön egy egyedi illat. Izgalmas kísérlet felsorakoztatni egy egész csapatot, és mindenki csuklójára kenni a davanából. Az aromája ugyanis minden ember esetében teljesen egyedi lesz. Ezért is nevezem a davanát kacér olajnak. Játszik a test kémiájával, hogy egy sajátos, mámorító illatot hozzon létre. A davana legdominánsabb összetevője a davanon, amely szeszkviterpén-keton. Ez felel a csábító aromáért, valamint enyhítő, nyugtató, felemelő, sőt, kiegyensúlyozó hatásairól is ismert.

 

 
A davana esszenciális olaj egy illatanyagban gazdag, virágos növényből, Indiából származik. A titónia és a római kamilla rokona. A davanát megtalálhatjuk az indiai virágoskertekben, ahol sok különböző pillangófajt vonz magához, az ájurvédikus gyógyítók pedig a hagyományaiknak megfelelően reprodukciós célokra használják. Alkalmazható tehát közvetlenül a hasi területen vagy a talpon, ugyanakkor vallási szertartásokhoz és meditációhoz is az energiaszint egyensúlyának megteremtéséhez, valamint az elme elcsendesítésében is rendkívül hatásos. Az az érzésem, hogy az üzleti partnereim néha legszívesebben davanában fürösztenének, csak hogy ellensúlyozzák kicsit a túltengő energiámat.

Magas ketontartalmánál fogva a davana nagyszerű olaj a bőr számára. Akár a hidratálókrémedhez is hozzáadhatod és felviheted az arcodra, vagy a test bármely pontjára, ha egy kellemes parfümöt szeretnél kapni. 
 
A davana egy nagyon ritka olaj. Úgyhogy rákerestem Google-ben. Aggodalommal töltött el, amikor láttam, hány vállalat kínál davanát olyan áron, amelyből egyértelműen kiderült számomra, hogy nem lehet tiszta. Ezt az olajat gyakran hígítják más anyagokkal. Ezért nagyon ritka és különleges esetnek számít, ha teljesen tiszta. Márpedig a doTERRA pontosan ezt kínálja most Nektek.

Az aromája az édes, gyümölcsös, fás, és fenséges melegséget sugárzó tökéletes kombinációja. Ebben a Touch verzióban frakcionált kókuszolajjal párosítottuk, amely a hidratáló tulajdonságairól ismert, a golyós üvegnek köszönhetően pedig személyes illatszerként is könnyű a használata. Biztosan Neked is izgalmas lesz majd a davanával való kísérletezés, amíg megleled saját illatod. A davanát akár más esszenciális olajokkal is rétegezheted, például muskotályzsályával, mirhával, szantálfával, bergamottal, hogy tovább erősítse a jótékony tulajdonságokat és az aromát, amelyeket ez a csodás olaj kínál.

 

Amennyire népszerű esszenciális olaj és ájurvédikus gyógyszer a davana, legalább annyira az a következő olajunk, a tulsi is.
Ha körbesétálsz egy hindu templomot, az udvarában bizonyára találkozni fogsz a tulsival, mivel a hindu kultúrában gyógynövényként nagy tisztelet övezi. A tulsi szent bazsalikomként is ismert és nem véletlenül. A tulsit a gyógynövények királynőjének tekintik, és páratlan növényként is szoktak rá utalni.

Az aromája a fahéj, borsmenta, szegfűszeg, bazsalikom és az édesgyökér keverékének illatára emlékeztet. Üdítő és rendkívül kellemes, mégis óriási erő rejlik benne. A szent bazsalikom magas eugenoltartalommal rendelkezik. Ez az összetevő felel a szegfűszeg jellegzetes, melegséget árasztó aromájáért is. A szegfűszeg éppen az eugenol miatt olyan közkedvelt összetevője a szájhigiéniai termékeknek. Különösen a szájban tapasztalt kellemetlenségérzet esetén. Leheletfrissítőként is nagyon szeretem a tulsit. Órákon át tart a hatása. Úgyhogy ez egy olyan olaj, amelyből a férjemnek is biztosan adni fogok. :)

De kinek az életébe ne jönne jól egy szent bazsalikom? Én már beleszerettem ebbe az olajba, most izgatottan várom, hogy Ti is megtapasztaljátok a hatásait."


Mindkét termék most kerül bevezetésre, így egyben egy tavaszi csomag részeként tudod megvásárolni. A csomag tartalmaz még egy Balance szappant és egy szintén új illóolajat a bergamott mentát.
 


Vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Törzsvásárlóknak 25% kedvezmény, úgy gondolom megéri jelentkezni!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj