Tulsi - szent bazsalikom illóolaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Délkelet-Ázsiában őshonos, ez a kicsi, zöld, bozontos, levendula színű virágokkal rendelkező cserje a menta család tagja. Az indiai egészségügyi gyakorlatokban már régóta szerepel, mint természetes megoldás több állapotra. A Tulsi (szent bazsalikom), azt jelenti, hogy "az összehasonlíthatatlan", a "gyógynövények királynőjének" számít, és belélegezve pihentető lehet. A Tulsi illóolaj aromája hasonlít a hagyományos bazsalikomolaj és a szegfűszegolaj keresztezésére. A frissen vágott bazsalikomra emlékeztető meleg és édes aroma hívogató légkört teremt. Hagyományosan az egész világon használják rituálék és védelmezés részeként számos kultúrában. Vidd fel a bőrre a tiszta és egészséges megjelenés fenntartása érdekében.

Elsődleges előnyök

  • nyugtató illatú
  • segíthet a szájhigiénia fenntartásában
  • támogatja az egészséges bőr megjelenését



Származási hely: India


Növényrész: gyógynövény


Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (A Tulsi, más néven Szent Bazsalikom, kicsi, bokros cserje, sötétzöld levelekkel, rózsaszínű és levendula árnyalatú virágokkal. Az illóolajat a növény virágrügyeiből és leveleiből desztillálják.)

Aromajegyek: meleg, fűszeres, balzsamos

Főbb kémiai összetevők: eugenol, 1,8-cineole (más néven eucalyptol, amely az eukaliptuszban található)

Kiszerelés: 5ml (100 csepp)

Érdekesség: A szanszkritban Tulsi "összehasonlíthatatlan" néven ismert, és "a gyógynövények királynőjének" számít. Sok hindu a tulsit vallásos növényként termeszti otthonaiban és templomai környékén, leveleit rendszeresen istentiszteleten használják. 

Milyen az illata

Az édes bazsalikom rokonaként a Szent Bazsalikom illata gazdagabb, melegebb és balzsamosabb. Az aroma hasonlít fahéj, borsmenta, szegfűszeg és bazsalikom keverékére, édesgyökérrel! Aromája melengető, tisztító és felemelő. 

A Tulsi jól keveredik a citrus- és virágolajokkal, beleértve a Bergamottot, a Clary Sage-t, a muskátlit, a Lime-ot, a Citromot és a Nerolit.

Hogyan használd

Párologtasd a pihentető légkör elősegítésére.

A Tulsi másik módja a szájvíz. Adj néhány cseppet egy kis vízhez, gargarizálj majd köpd ki. Nemcsak szájhigiéniára kiváló, de frissen tartja a leheleted.

Tegyél egy cseppet a tenyeredbe, dörzsöld össze, takard el az orrod a kezeddel és lélegezd be

A Tulsi illóolaj helyileg és aromásan egyaránt használható. Az egyszerű diffúzió vagy inhaláció mindig mesés módja annak, hogy aromás módon kiaknázzuk az olaj előnyeit, és ez igaz a Tulsi esetében is. Élvezheted egyedül a Tulsi illatát, vagy felhasználhatod keverék létrehozásához, amely más olajokat is tartalmaz.

Helyileg vidd fel a Szent Bazsalikomot a gerincedre, talpadra és a pulzuspontokra

Hozzáadhatsz egy cseppet az arctisztítódhoz vagy a testápolódhoz is. 

Végezetül élvezheted a Tulsi-t mikor egy gőzös arcápoló részévé varázsolod. Élvezni fogod az aromás és a helyi előnyöket egyaránt. Bőröd meg fogja köszönni, és élvezni fogja a nyugtató előnyöket is! (Egyszerűen tegyél néhány csepp Tulsi-t egy tál forró vízbe. Helyezz egy törülközőt a fejed fölé, és hajolj arcoddal a gőz fölé. Ha túl meleg lesz, megemelheted a törülköző egy részét, távolíthatod az arcod a gőztől, vagy néhány másodpercig szünetet tarthatsz. Ha más olajokat is szeretnél hozzáadni az élményhez, akkor a levendula, a tömjén és a doTERRA Air kiváló lehetőségek a Tulsival való párosításhoz.


Mi a tulsi vagy szent bazsalikom előnye

Hagyományosan a Tulsi-t számos kultúrában rituálék, védelem és egészségügyi gyakorlatok részeként használják az egész világon. Tulsi nyugtató, pihentető aroma belégzéskor.

A Tulsi nagy százalékban tartalmazza az eugenol kémiai alkotóelemét, amely szintén megtalálható a szegfűszegolajban. Az eugenol segít abban, hogy a száj tiszta és egészséges legyen. A tulsi így tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, és helyileg alkalmazva előnyös az egészséges bőr számára.

Fizikai, érzelmi, kémiai, fertőző kihívásokra. Görcsoldó (izmok, légutak) vírusölő, baktériumölő, parazitaölő. Szívtámogató, koleszterin és triglicerid szint csökkentő. Tisztító (légzőszerv, bélrendszer: allergiák, paraziták) Életerő fokozás - meditáció, védelem.

Útmutatás

Párologtatás: Használj három-négy cseppet az álatlad válaszott diffúzorba.

Helyi alkalmazás: Hígíts egy-két cseppet hordozóolajjal vidd fel a kívánt területre.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 


Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Klinikai vizsgálat

A szent bazsalikom (Ocimum sanctum / tenuiflorum) Indiában és egész Délkelet-Ázsiában nagyra értékelt növény. Míg a szent bazsalikommal kapcsolatos kutatások nagy része a növény különböző részeinek és növényi kivonatának bevitelére összpontosított, az illóolajnak számos előnye van, ha aromásan és helyileg alkalmazzák. Egy nemrégiben végzett klinikai vizsgálat azt értékelte, hogy a szent bazsalikom illóolaj helyi használata hogyan segítheti a száj tisztaságát és egészségét.

Holy Basil, Ocimum sanctum

Az Ocimum sanctum (vagy Ocimum tenuiflorum) növény évelő, amely Indiában és Délkelet-Ázsia nagy részén őshonos. A közönségesen szent bazsalikomnak vagy tulsinak nevezett növény különleges jelentőséggel bír a hindu kultúrában és vallásban, olyannyira, hogy az ayurvéda rendszerben gyakran „Élet Elixírjének” nevezik. Hagyományosan a növényt az otthonok központjában termesztik, és a gyökereket és szárakat használják imagyöngyök készítésére. Ezenkívül a szent bazsalikom növény különböző részeit és a botanikai kivonatokat különféle előnyökhöz használták. Amikor a szent bazsalikom növény légies részeit desztilláljuk, egy fűszeres balzsam-szerű illatú illóolajat nyerünk, amely gazdag koncentrációban tartalmaz eugenolt, 1,8-cineolt és metil-chavicolt. A legújabb klinikai kutatások a szent bazsalikom illóolaj hatékonyságát vizsgálták a foghigiéné fenntartásában.

Tanulmány

A szent bazsalikom illóolaj tisztító hatékonyságának értékelése a száj egészségi állapotában a kutatók 40 résztvevőt toboroztak egy longitudinális klinikai vizsgálatba. A résztvevőknek szigorú kritériumoknak kellett megfelelniük, beleértve a 4–9 éves életkort és a szükséges fogászati ​​ellátás klinikai jeleit. Valamennyi résztvevő négy alapmintát adott a száj egészségének aktuális állapotának meghatározásához. A résztvevőket véletlenszerűen két csoportba sorolták: a kísérleti csoportba, amelynek szent bazsalikom illóolaj intrakanális gyógyszere volt (a vegyületek ideiglenes elhelyezése az orális tisztítás támogatására), és a kontroll csoportba, amely egy hagyományosabb pasztát (hármas antibiotikum paszta, TAP) kapott. Három nap elteltével további két mintát kaptunk. Ezután a mintákat két külön közegben tároltuk, anaerob (oxigén nélkül) és aerob (oxigénnel együtt) táptalajban, és normál körülmények között 48 órán át inkubáltuk. Inkubálás után az összes mintát megvizsgáltuk és kolóniaképző egységeket (CFU) számláltunk. Az adatokat elemeztük annak megállapítására, hogy a szent bazsalikom illóolaj képes-e támogatni a foghigiéniát.

Az eredmény

Az adatok elemzése azt mutatta, hogy a szent bazsalikom illóolaj használata, bár nem olyan hatékony, mint a TAP, statisztikailag szignifikáns pozitív hatást gyakorolt ​​a CFU-számra mind az anaerob, mind az aerob módon inkubált mintákban. Az anaerob és az aerob inkubált minták közötti eredménykülönbség nem volt szignifikáns. Korábbi kísérleti kutatások bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a szent bazsalikom illóolaj tisztító tulajdonságokkal bírhat más összefüggésekben is (3, 4). A kutatók azt javasolták, hogy további, klinikai és in vivo kutatásokat kell folytatni annak érdekében, hogy több adatot gyűjtsenek a szent bazsalikom illóolaj mint a fogtisztítás és a higiénia természetes alternatívájának további meghatározásához.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?