doTERRA muskátli esszenciális olaj (geranium)


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A Pelargonium nemzetség tagja, a muskátlit a szépsége miatt termesztik, és a parfümipar egyik legfontosabb eleme. Míg a Pelargonium virágoknak több mint 200 fajtája létezik, csak néhányat használnak illóolajként. A muskátli illóolaj felhasználása az ókori Egyiptomba nyúlik vissza, amikor az egyiptomiak a muskátliolajat a bőr szépítésére és más előnyökre használták. A viktoriánus korban a friss muskátli leveleket díszdarabokként helyezték el a hivatalos étkezőasztaloknál, és kívánt esetben frissen fogyasztották. Valójában a növény ehető leveleit és virágait gyakran használják desszertekben, süteményekben, zselékben és teákban. Illóolajként a muskátlit a tiszta bőr és az egészséges haj megjelenésének elősegítésére használták - így ideális a bőr- és hajápolási termékek számára. Aromája segít megnyugtatni az idegeket és csökkenti a stressz érzését. A muskátli arról is ismert, hogy a rovarokat természetesen módon taszítja.

Elsődleges előnyök

  • elősegíti a tiszta, egészséges bőr megjelenését
  • jótékony hatással van mind a száraz, mind a zsíros hajra
  • természetesen taszítja a rovarokat
  • élénk, egészséges fényt kölcsönöz a hajnak


Származási hely: Madagaszkár

Növényrész: virág / levél (Pelargonium graveolens néven is ismert növény Dél-Afrikában honos. A növény illatos, zöld leveleket és rózsaszínű virágokat hoz és akár egy méter magas is lehet. A muskátli napsütéses helyen és jó vízelvezetésű, termékeny talajon nő legjobban. A doTERRA muskátli illóolajat az egész növényből nyerik.)


Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (15ml olajhoz 1,5 kg növényi anyag szükséges)

Aromás leírás: lágyszárú, zöld, virágos, édes, száraz


Főbb kémiai összetevők: citronellol, citronellil-formiát, geraniol, guaiadene, menthone (A muskátli illóolaj egyik elsődleges kémiai alkotóeleme a citronellol. A citronellol egy monoterpén alkohol, amely nagyban hozzájárul a Geranium illóolaj rovartaszító képességéhez. A muskátli illóolajban található másik fő kémiai komponens a geraniol. A geraniol szintén monoterpén alkohol. Az egyiptomi kutatók legújabb tanulmányai, amelyeket a doTERRA Science blog emelt ki, azt sugallják, hogy a szájon át elfogyasztott geraniol pozitívan befolyásolja a vastagbél biokémiáját, ami segít fenntartani a vastagbélsejtek egészségét.)

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A "muskátli" egy olyan szó, amely két különböző nemzetségen átívelő növényfajok százait írja le. A doTERRA muskátliolaja a Pelargonium graveolens fajokból származik. Thomas Jefferson kertjében volt egy pelargónium-gyűjtemény elnöki ideje alatt.

 


Használata

  • Használd aromaterápiás gőzös arckezelésben a bőr szépítéséhez. Az aromaterápiás gőzös arckezelések nagyszerű módja a pórusok megnyitásának és a bőr megújításának. A legjobb gőzös arcápoló gyógynövényeket vagy illóolajokat tartalmaz. A muskátli illóolaj tulajdonságai segítenek szépíteni a bőrt.
  • Nyugtató hatásért zuhanyzás után kend be magad muskátliolajjal.
  • Tegyél egy cseppet a hidratálókrémedhez a simító hatás érdekében.  
  • A muskátli száraz és zsíros hajra egyaránt kiváló. Alkalmazz néhány cseppet a samponodba vagy balzsamodba, vagy készíts saját mély hajkondicionálót.
  • A virágos, hangulatemelő illatért keverd arc- és testápolódba.
  • Aromásan párologtasd a nyugtató hatás érdekében.
  • A muskátli illóolaj ideális masszázsokhoz. A muskátliolaj tulajdonságai elősegítik az egészséges bőr megjelenését, ugyanakkor megalapozó és nyugtató hatást is biztosítanak az érzelmek számára. Kombináld a muskátliolajat a doTERRA frakcionált kókuszolajjal a megnyugtató otthoni masszázshoz. Fontold meg a Geranium illóolaj kombinációját más illóolajjal, például levendulával vagy bergamottal, hogy még jobban javítsd a masszázsélményed.
  • Tegyél egy cseppet a tenyeredbe, majd dörzsöld össze a kezed. Ezután lassan lélegezd be. Érezni fogod az érzelmekre kifejtett nyugtató, megalapozó hatást.
  • A muskátli illóolaj jól jön, ha a nem kívánt rovarok tévednek a házba.Tegyél egy cseppet egy vattapamacsra és tedd olyan sarkokba, ahol valószínűleg rovarok találhatók. Kinti kertészkedés során, viselj muskátli illóolajat, hogy távol tartsd a rovarokat. 

  

 

Használati útmutató

Párologtatás: tegyél három-négy cseppet a választott diffúzorba.

Belső használat: egy cseppet hígíts fel 1,5 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre. Hígítsd hordozóolajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Masszázshoz keverj össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdéshez keverj össze 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.  

Illatosításhoz keverj össze 1 cseppet és 10 csepp hordozóolajat.

Más olajokkal


A muskátli illóolaj jól keveredik a bazsalikom, bergamott, cédrusfa, Clary Sage, grapefruit, levendula, lime, vadnarancs és a rozmaring illóolajokkal. 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


fotó: ikarianature.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj