Illóolajok helyi használata


 

1. Miért érdemes helyileg használni az illóolajokat?

Az illóolajok alkalmazása helyileg az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb módja annak, hogy megtapasztaljuk az illóolajok előnyeit a testünk számára. Helyes használat esetén az illóolajok rendkívül hasznosak lehetnek a bőrre, megnyugtatják a testet, hasznosak masszázshoz, és a mindennapi életben sokféle módon használhatóak. A helyileg való alkalmazás egyedülálló, mivel lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a kívánt hatás elérése érdekében megcélozza a test bizonyos területeit. A célzott eredmények mellett a helyileg történő alkalmazás számos formája általános támogatást nyújthat az egész test számára. Amint meglátod mennyire egyszerű és hatékony a helyi alkalmazás, azonnal javíthatod az illóolaj élményed.

Az illóolajok előnyei a bőr számára

Mivel erőteljes tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek, az illóolajokat régóta használják a bőr megnyugtatására, fenntartására és javítására. Számos illóolaj olyan kémiai összetevőket tartalmaz, amelyek hasznosak a természetes tisztításhoz - ezáltal hasznosak az egészségesen kinéző bőr fenntartása érdekében. Az illóolajok hasznosak a bőrhibák megjelenésének csökkentésében, az irritált bőr megnyugtatásában, a zsíros bőr tisztításában, a ráncok és a finom vonalak csökkentésében, az egészséges arcszín elősegítésében, a foltok megjelenésének csökkentésében stb. 

Sok bőrápolási terméktől eltérően az illóolajok tiszta, természetes és biztonságos módot nyújtanak a bőr ápolására. Míg az illóolajokban található természetes kémiai összetevők hasznosak a bőr számára, az illóolajok nem tartalmazzák azokat a méreganyagokat vagy töltőanyagokat, amelyek gyakran megtalálhatók a kereskedelmi tisztítószerekben, tonikokban és testápolókban. 

Az illóolajok biztonságos, tiszta jellege mellett az érzékeny vagy finom bőrt is könnyen befogadhatja az illóolajok felhasználás előtti hígításával. A különösen érzékeny bőrűek gyakran nehezen találnak olyan bőrápoló megoldást, amely nem irritálja a bőrüket. Az illóolajok mellőzik a mai piacon fellelhető bőrápoló termékekben gyakran előforduló parabéneket és toxinokat, emellett hígíthatók is, hogy elfogadható legyen a különösen érzékeny bőrűek számára. Akik aggódnak a bőrirritáció és az érzékenység miatt, még mindig kihasználhatják az illóolajok bőrtisztító előnyeit.

Az illóolaj helyi alkalmazásának előnyei:

  • Jelentős előnyöket kínál a bőr számára
  • Egyidejűleg aromás előnyökkel jár, mivel a felhasználó belélegzi az illóolajokat a bőrről
  • Nyugtató, melegítő, hűsítő vagy energizáló érzéseket nyújt a test számára
  • Lehetővé teszi a felhasználó számára a test célzott területeinek kezelését

 


 

A helyi alkalmazás előnyei az egész test számára 

Az illóolajokban található kémiai összetevők a bőr számára jelentősebb előnyök mellett az egész test számára hasznosak. Néhány illóolaj nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hasznosak a test ellazításához. Más illóolajok melegítő vagy hűtő tulajdonságukról ismertek, amelyek hasznosak lehetnek a test megnyugtatásához vagy a feszültség enyhítéséhez. Egyes illóolajok akár az egészséges légzést is elősegíthetik, ha a mellkasra és a nyak területére kenik őket, míg más illóolajokat elismertek a fáradt izmok és ízületek megnyugtató képessége miatt.

Mint említettük, az illóolajok helyi alkalmazásának egyik előnye az a képesség, hogy a test egy meghatározott területét célozhatjuk meg. A helyi alkalmazás lehetővé teszi a specifikus, célzott felhasználást, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválasszon egy adott olajat annak ismert előnyei alapján, és a kívánt hatás elérése érdekében egy pontos területre alkalmazza.

A helyi alkalmazás történelmi esetei 

Az illóolajok és a természetes növényi összetevők helyileg történő használata nem új trend, hanem évszázadok óta alkalmazott gyakorlat. Az ókori emberek világszerte látták annak értékét, hogy növényeket, növényi kivonatokat és illóolajokat használnak a bőr és a test megnyugtatására, hűtő és melegítő hatásokra, a bőr szépítésére és egyebekre. Vess egy pillantást a növények és illóolajok helyi felhasználásának néhány módjára a történelem során:

Az ókori görögök kakukkfüvet használtak fürdéshez, míg az egyiptomiak a balzsamozási folyamat részeként

A bőr számos előnyéről ismert helichrysumot (olasz szalmagyopár) az ókori Görögországban gyakran használták

Az ókori egyiptomiak gyakran muskátlit használtak a bőr szépítéséhez

 


 

Az ókori egyiptomiak kaprot használtak nyugtató hatásuk miatt

A tömjént az ókori egyiptomiak parfümökhöz és kencékhez használták a bőr megnyugtatására

Az indiai szantálfa számos előnnyel jár a bőr számára, és az egyiptomiak hagyományosan balzsamozási célokra használták

A rómaiak és az egyiptomiak gyakran használták a levendulát fürdésre, kikapcsolódásra és parfümként

A melaleuca fa leveleit az ausztrál őslakosok évszázadok óta használják. Összetörik a leveleket, és közvetlenül a bőrre kenik a hűsítő hatás érdekében





A történelem során a mirhát parfümként, balzsamozáshoz és egészségügyi segédeszközként használták

A bibliai időkben a kassziát használták felmelegítő olajként

Több ezer éves dokumentált használat mellett a hawaii szantálfaolajat nagyra értékelték a bőrhibák csökkentésére való képessége miatt

A középkor folyamán a muskotály zsályát gyakran használták a bőr megnyugtatására

 

2. Hogyan működik

A helyileg való alkalmazás egy illóolaj közvetlen alkalmazása a bőrön vagy a testen. Míg az aromás használat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az illóolajokat levegőn keresztül élvezhessék, a belső használat az illóolajok fogyasztásából áll, a helyileg történő alkalmazás egyszerű módja az illóolajok erejének megtapasztalására - jelentős előnyökkel jár a bőr és az egész test számára.

 

 

Tudományos háttér

Tudtad, hogy a bőr szerv? Csakúgy, mint a máj vagy a szív, a bőr is szerv, súlya és felülete miatt az egyik legnagyobb szerv a testben. A test fő szerveként a bőr számos funkcióval rendelkezik, beleértve a védelmet, az érintés érzetét és a testhőmérséklet szabályozását.

Védelem biztosítása: A bőr egyik legfontosabb funkciója az, hogy megvédi a szöveteket és más szerveket. A bőr megakadályozza a nem kívánt vagy káros anyagokat, és megvédi a belső szerveket a sugárzástól vagy a sérüléstől.

Érintésérzet: A bőr a környezetünk megértésében is segít, mivel érzékszervi üzeneteket küld az agynak, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet, a fájdalom, nyomás és egyebek változásának érzékelését. 

Hőmérséklet szabályozása: Az egészséges testnek a biztonságos hőmérsékleti tartományon belül kell maradnia. Az izzadás és a véráramlás révén a bőr szabályozza testhőmérsékletünket, hogy az optimális tartományban maradjon.

 



Felszívódás

Mint látható, a bőrnek létfontosságú szerepe van a test védelmében és egészségének megőrzésében. Így jobban érthető, hogy az illóolajok helyi alkalmazása hogyan befolyásolhatja egészségünket. Az illóolajok lipidben oldódó anyagok, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy könnyen behatoljanak a bőrbe. A helyi alkalmazás hatékony módja az illóolajok használatának, mert miután az olajok felszívódnak a bőrben, azok az alkalmazott területen maradnak - lehetővé téve a felhasználók számára, hogy előnyöket érjenek el egy lokalizált területen.

Míg az illóolajok könnyen felszívódnak a bőrbe, növelheted a felszívódást és kiterjesztheted az olajok előnyeit az olaj masszírozásával vagy a hordozó olaj használatával, amely hidratálja a bőrt, amikor az olaj felszívódik.

 


 

Akkor hogyan is működik

Tudjuk, hogy a bőrnek számos olyan funkciója van, amely megvédi és szabályozza a test többi részét, és hogy az illóolajok könnyen felszívódhatnak a bőrbe, de hogyan valósul meg az illóolajok bőrön való alkalmazásának előnyei? Minden illóolajnak egyedi kémiai profilja van, amely meghatározza az általa nyújtott előnyök fajtáját. Bizonyos illóolajok melegítő, energetizáló vagy felemelő tulajdonságokkal bírnak, míg más olajok olyan kémiai komponensekkel rendelkeznek, amelyek nyugtatóvá, hűsítővé vagy megújítóvá teszik őket. Amikor egy illóolajat helyileg alkalmaznak és felszívódik a bőrbe, a felhasználó kezdi megtapasztalni az egyes olajok kémiai tulajdonságainak előnyeit.

Mivel sok olaj tisztító tulajdonságairól ismert, az illóolajok felhasználhatók a tiszta, egészséges bőr elősegítésére. Néhány illóolaj melegítő vagy hűsítő érzetet nyújt a bőrnek, ami segíthet az érintett területek megnyugtatásában vagy a test egészének megnyugtatásában.

Az illóolajok előnyei mellett a bőr és a test számára az illóolajok helyi alkalmazása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy élvezze az egyes olajok aromás előnyeit. Miután egy olajat helyileg felhordtak, az aroma megmarad a bőrön, és a felhasználó akár néhány órán keresztül belélegezheti az aromát. Még akkor is, ha illóolajat használsz a helyi előnyei miatt, akkor is megtapasztalhatod a pihentető, nyugtató, felemelő vagy élénkítő aromát, amikor az olaj a bőrödön ül és belélegzed.

3. Biztonság

Mint minden olyan terméknél, amelyet helyileg használunk a bőrön, itt is van néhány biztonsági óvintézkedés, amely lehetővé teszi, hogy élvezzük az illóolajok előnyeit anélkül, hogy irritációt vagy érzékenységet okozna. Az illóolajok hasznosak az egészséges megjelenésű bőr elősegítésében, a test ellazításában és még sok másban, de a megfelelő használat érdekében fontos betartani a biztonsági irányelveket. Bár minden illóolaj különbözik, miután felfedezted, hogyan reagálnak egyes olajok a testeddel, megtalálhatod a módját, hogy biztonságosan és hatékonyan élvezhesd az egyes olajok által kínált aktuális előnyöket. 

 

Hígítás

Az illóolajok biztonságos helyi alkalmazásakor a hígítás az egyik legfontosabb megértendő elv. Egyesek attól tartanak, hogy az illóolaj felhígítása a felhordás előtt elveszíti annak előnyeit; a hígítás azonban valójában jobb felszívódást eredményez a bőrben - meghosszabbítja az előnyöket. Az illóolaj hordozóolajjal történő hígításával lassítod a párolgás sebességét, fokozod a bőrbe való felszívódást, és megvéded az érzékeny vagy finom bőrt. Mint látható, a hígítás nem csökkenti az illóolaj-élményt, de hatékonyabb helyi alkalmazást tesz lehetővé.

Ajánlott hígítási arány: 3 csepp hordozóolajhoz, 1 csepp illóolaj

Fontos megjegyezni, hogy néhány illóolajat kémiai összetétele és erős, potens jellege miatt mindig fel kell hígítani a helyileg történő alkalmazás előtt. A biztonságos alkalmazás érdekében feltétlenül olvasd el az egyes illóolajok utasításait, mielőtt helyileg alkalmaznád.

 


 

Hordózóolajok

Az illóolajok világában a hordozóolaj olyan olaj, amely szó szerint az illóolajokat a bőr kívánt területére viszi. A hordozóolajokat elsősorban hígításra használják. Ha egy illóolajat hordozóolajjal hígítasz, az hígítja az olaj hatékonyságát, ugyanakkor növeli a bőrben való felszívódását, ami végül lehetővé teszi az illóolaj által nyújtott előnyök maximalizálását.

Ideális esetben a hordozóolajnak tiszta növényi olajnak kell lennie, hogy az könnyen oldhasson egy illóolajat anélkül, hogy károsítaná az olaj finom kémiai profilját. Ha az illóolaj kémiai összetétele bármilyen módon megváltozik vagy megsérül, az csökkenti az olaj hatékonyságát, és nem fogja elérni a kívánt eredményeket. Az illóolajok hatékony hígításához általában a következő hordozóolajokat használjuk:

avokádóolaj
dióolaj
makadámiadió olaj
édes mandulaolaj
lenmagolaj
napraforgóolaj
olivaolaj
kókuszolaj

A legtöbb esetben a hordozóolajok olyan kémiai összetevőket tartalmaznak, amelyek idővel oxidálódhatnak. A frakcionált vagy a frakcionálási folyamaton átesett olajok, hozzájárulhatnak a hordozóolaj eltarthatóságának meghosszabbításához. A doTERRA a frakcionált kókuszolajat hordozóolajként használja hosszú eltarthatósága miatt, és mivel nem zsíros, könnyű érzetű.

Frakcionálás

A hordozóolajok hosszúláncú zsírsavakat tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy idővel oxidálódnak. A frakcionálási folyamat során a rövidebb hosszúságú zsírsavláncokat elválasztják annak érdekében, hogy az olaj hosszabb eltarthatóságot nyújtson. 

Illóolajok, amelyeket mindig hígítani kell a helyi alkalmazás előtt: 


 

Adagolás

Az illóolajok biztonságos használatának kulcsa, hogy mindig betartsuk a megfelelő adagolási javaslatokat. Függetlenül attól, hogy illóolajat aromás, helyileg vagy belsőleg használjuk, annak biztosítása, hogy a megfelelő mennyiséget alkalmazzuk a biztonságos használat határain belül kell, hogy maradjon. Helyi alkalmazás esetén mindig fennáll a bőrirritáció vagy az érzékenység kockázata, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy minden illóolajnak más a kémiai profilja, és minden embernek más a bőr érzékenységi szintje, a bőr állapota és preferenciái. Ne feledd, hogy az illóolaj adagja mindig az életkortól függ, az egyén méretétől, egészségi állapotától és személyes bőrérzékenységétől. Ha konkrét aggályaid vannak a bőröddel kapcsolatban, mindig érdemes konzultálnod orvosoddal az illóolajok helyi alkalmazása előtt.

Alkalmazása

  • Kezdd 1-2 cseppel, és szükség szerint növeld
  • Szükség esetén ismételd meg az adagot 4-6 óránként      

Ha először használsz egy illóolajat helyileg, mindig a lehető legkisebb adaggal kezdd - egy-két csepp. Miután látod, hogyan reagál a szervezeted a kis adagra, szükség szerint növelheted az adagot, hogy elősegítsd a kívánt eredmény elérését. Mivel az illóolajok annyira hatásosak, mindig jó néhány kisebb adagot használni a nap folyamán, nem pedig egyetlen nagyobb adagot. Helyi alkalmazás esetén az adag szükség szerint négy-hat óránként megismételhető. 

 

Érzékenység

Mivel minden egyénnek különböző érzékenysége, egészségi problémája, bőrállapota és preferenciái vannak, lehetséges, hogy az illóolajok érzékenységi reakciót váltanak ki. A gyermekek vagy az érzékeny bőrűek gyakran érzékenyebbek az érzékenység kialakulására, és különös óvintézkedéseket kell tenniük az illóolajok helyi alkalmazásakor.  



Érzékenységi teszt

Illóolaj első alkalmazásakor célszerű először érzékenységi tesztet végezni, hogy lásd, hogyan reagál tested és bőröd az olaj kémiai szerkezetére. Érzékenységi tesztet végrehajthatsz, az illóolaj kis mennyiségével (hordozóolajjal keverve) a bőr egy nem feltűnő területén. Néhány órán át óránként ellenőrizd a területet, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem jelentkezett-e érzékenység vagy irritáció.

Fényérzékenység

Fontos megjegyezni, hogy egyes illóolajok, különösen a citrusolajok, ultraibolya vagy napfénynek való kitettségnél érzékenységet okozhatnak helyi alkalmazás után. Mivel a citrusolajok fényérzékeny vegyületeket tartalmaznak, a felhordás után a napfényt, UV-fényt vagy infralámpát legfeljebb csak 12 óra eltelte után használjuk. Azok az illóolajok, amelyek veszélyt jelentenek, általában figyelmeztetést vagy óvatosságra intést tartalmaznak a címkén, ezért alkalmazás előtt feltétlenül olvassa el az olajcímkéket. 


Illóolajok osztályozása helyi alkalmazásra 

A doTERRA minden illóolajon a bőr érzékenységének leírását használja, hogy a biztonságos használat gyakorlásával a felhasználók elkerüljék a bőr érzékenységét. Minden termék a három besorolási címke egyikét tartalmazza: „N” a tiszta (neat), „D” a hígított (dilute) vagy „S” az érzékeny (sensitive) esetében. Ezek a címkék segíthetnek meghatározni, hogyan lehet helyesen alkalmazni az illóolajokat.

N - Tiszta: Az ebbe a besorolásba tartozó illóolajok hígítás nélkül alkalmazhatók. Az ebbe a kategóriába tartozó olajok kémiája általában enyhe és alacsony az érzékenység kockázata.

D - Hígított: Ez a kategória azokra az olajokra vonatkozik, amelyeket minden alkalommal hordozóolajjal kell hígítani a helyi alkalmazás előtt. Ezek az olajok erősebb kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, és hígítás után biztonságosan élvezhetők.

S - Érzékeny: Ezeket az olajokat mindig hígítani kell, mielőtt fiatal vagy érzékeny bőrre használják. Ügyelj arra, hogy figyelj erre a jelölésre, ha tudod, hogy érzékeny bőröd van, vagy ha illóolajokat tervezel használni gyermekeiden.   


Alkalmazás

Míg az illóolajok kémiai összetevői, hatékonysága és aromája különbözik, a bőrnek vannak olyan területei, amelyek rendkívül érzékenyek az olajokra, és ezeket mindig kerülni kell - függetlenül attól, hogy milyen olajat használunk.

Fontos megjegyezni, hogy az illóolajok a helyi alkalmazást követően elidőzhetnek az ujjakon és a kezeken. Az illóolajok helyi alkalmazása után kerüld az arc és a szem dörzsölését vagy megérintését, mivel ezek a területek érzékenyek lehetnek az olajokra. Az illóolajok helyi alkalmazása után célszerű szappannal és vízzel kezet mosni, hogy elkerüld az érzékeny területekkel való érintkezést.

Kerüld az alábbi érzékeny területeket

  • szem és a szem körüli bőr 
  • belső fülek 
  • nemi szervek 
  • sérült bőrfelület

 

4. Ötletek helyi alkalmazáshoz

A hígítással, az érzékenységgel és az adagolással kapcsolatos megfelelő ismeretekkel ellátva itt az ideje, hogy megvitassuk, hogyan lehet az illóolajokat ténylegesen helyileg alkalmazni. Az előző fejezet néhány érzékeny területet tárgyalt, amelyeket kerülni kell az illóolajok helyi alkalmazásakor. Most tárgyaljuk meg az illóolajok használatának legjobb területeit, hogy kiaknázhassuk a helyi előnyöket. 

 

 

Arc

Illóolajokat adhatsz a napi bőrápolási programodhoz, hogy javítsd a bőrt és fenntartsd a tiszta arcszínt. Egyszerűen adj hozzá néhány csepp olajat az arctisztítódhoz, hidratálódhoz vagy testápolódhoz. Az illóolajokat frakcionált kókuszolajjal is hígíthatod, és közvetlenül az arcodra kenheted. 

Halánték, homlok, koponyaalap, nyak

Az illóolajok felvitele e területek bármelyikére elősegíti a pihenést és a feszültségoldást. Ha hajlamos vagy feszültséget érezni a nyakadban, hosszú napokat dolgozol az íróasztal mögött, vagy csak egy feszült nap után kikapcsolódásra vágysz, fontold meg a nyugtató és pihentető olajok alkalmazását ezen területek bármelyikén.

Has

Bár az illóolajok belső használata hasznos lehet az emésztési zavarok enyhítésében vagy az egészséges emésztési funkció elősegítésében, az olajokat helyileg is alkalmazhatjuk a hasra, hogy megtapasztalhassuk nyugtató jellegüket. Alkalmazz illóolajokat a hasra (a fő emésztőszervek felett) az egészséges működés támogatása érdekében, hogy segítsen enyhíteni az alkalmi emésztési kényelmetlenségeken. Illóolajokat is alkalmazhatsz hason a menstruációs ciklus alatt, amikor megnyugtató masszázst szeretnél.

Karok, lábak, hát

Az illóolajok edzés vagy fizikai aktivitás után történő masszírozása a karokra, csuklóra, lábakra, talpra és a hátra lehetővé teszi az illóolajok megnyugtató erejének kiaknázását. Számos illóolaj hűsítő és melegítő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek pihentető masszázst biztosítanak a test megterhelése után.

Mellkas

Az illóolajok hűsítő és élénkítő tulajdonságai elősegíthetik a tiszta légzés érzését, ha helyileg alkalmazzák őket a mellkason. Így a felhasználó egyszerre élvezheti az alkalmazott olajok aromás előnyeit, mivel be is lélegzi az olajok aromáját. 

Talp

A talp ideális az illóolajok alkalmazásához, mivel nagyok a pórusok, így könnyen felszívják az olajokat. Az illóolaj első próbálkozásakor, vagy ha olajokat használunk a gyermekeknél, a talp jó kiindulópont, mert a bőr nagyon vastag és kevésbé hajlamos az érzékenységre.  

 

Konkrét alkalmazási ötletek

Ha készen állsz az illóolajok helyi alkalmazásának megkezdésére, íme néhány speciális ötlet az olajok mindennapi használatához. Ne felejts el odafigyelni minden óvintézkedésre vagy konkrét utasításra a felhordás előtt, ideértve az egyes olajok besorolását is: N - tiszta, D - hígított vagy S - érzékeny. 

 


 

Óriás tuja: Túrázás közben vidd fel a csuklóra és a bokára, hogy segítsen a rovarok természetes elhárításában

Bazsalikom: Vidd fel a halántékra és a tarkóra, hogy csökkentse a feszültség érzését

Bergamott: Vidd fel a bőrre zuhanyozás közben, hogy megnyugtató aromát és bőrtisztító előnyöket élvezhess

Fekete bors: Egy délutáni alvás után, vagy amikor a munkahelyen húzod az igát, kend be a fekete borssal a talpad, hogy felrázzon

Kardamom: Vidd fel a mellkasra, miközben virágokat ültetsz, vagy füvet vágsz, hogy elősegítse a tiszta légzést

Kasszia: Masszírozd a tested kassziával és frakcionált kókuszolajjal a melegítő érzés érdekében

Cédrusfa: Adj két csepp cédrusfát az arctonikhoz vagy hidratálódhoz a tisztító tulajdonságok érdekében

Koriander: Vigyél fel koriandert a kéz és lábkörmödre, hogy tiszta és egészséges legyen

Fahéj kérge: A téli hónapokban hígítsd a fahéjat frakcionált kókuszolajjal, hogy melegedést hozzon létre a fázó, fájó ízületek számára

Muskotály zsálya: A menstruációs ciklus alatt vidd fel a hasadra egy nyugtató masszázsért

Szegfűszeg: Keverj össze két csepp szegfűszeget krémmel a melegítő masszázshoz

Koriandermag: Kend be a zsíros bőrt, hogy megőrizd a tiszta arcszínt és csökkentsd a foltok megjelenését

Ciprusfa: Keverd össze a majorannával, levendulával és borsmentával, hogy megnyugtató nyakmasszázs olajkeveréket kapj

Eukaliptusz: Helyileg alkalmazzuk a mellkasra, és mélyen lélegezzünk be az élénkítő gőzért

Édeskömény: Hígítsd hordozóolajjal és használd nyugtató hasmasszázsra

Tömjén: Add hozzá hidratáló krémhez a foltok megjelenésének csökkentése és a bőr fiatalítása érdekében

Muskátli: kend ezt az olajat közvetlenül a bőrre, vagy élvezd az aromaterápiás arckezelést a bőr szépítéséért

Gyömbér: Használd stimuláló masszázshoz

Grapefruit: Add hozzá a tinédzsered éjszakai arckezeléséhez a foltok megjelenésének javítása érdekében (kerüld a napsugárzást)

Olasz szalmagyopár: Vidd fel arcra a ráncok megjelenésének csökkentése és az izzó, fiatalos arcszín elősegítése érdekében

Jázmin: Helyileg alkalmazd a bőrön és hajon, hogy elősegítsd a bőr és a fejbőr táplálását és védelmét

Borókabogyó: Tegyél egy cseppet a bőrre, hogy elősegítsd a tiszta, egészséges arcbőrt

Levendula: Adj levendulát a fürdővízbe a stressz oldásához, vagy vidd fel a halántékra vagy a tarkóra

Citrom: Moss kezet citromolajjal a zsír eltávolításához az autó, kerékpár vagy egyéb projektek elvégzése után

Citromfű: Hosszú futás után vidd fel a lábra frissítő érzésért

Zöldcitrom: Kombináld a zöldcitromot teafával egy megnyugtató fejbőr masszázshoz

Majoránna: Alkalmazd az izmokon edzés előtt és után, hogy segítse a fáradt, stresszes izmokat

Teafa: Alkalmi bőrirritációk esetén egy-két cseppet vigyél fel az érintett területekre

 

 


Melissa: Dörzsöld a homlokod, vállad vagy mellkasod a stressz csökkentése és az érzelmi jólét elősegítése érdekében

Mirha: Keverj össze néhány csepp mirhát vad naranccsal és római kamillával, és add hozzá a fürdődhöz az aromaterápiás élmény érdekében, amely az egészséges bőrt is elősegíti

Oregano: Keverd össze hordozóolajjal a nyugtató masszázshoz

Pacsuli: Addd hozzá a napi hidratáló krémhez, hogy csökkentse a foltok megjelenését

Borsmenta: Dörzsöld a halántékra, miután felébredtél a reggeli energia fellendüléséhez

Petitgrain: Lefekvés előtt adj néhány csepp Petitgrain-t a talpadra, hogy elősegítse a kikapcsolódás érzését 

Római kamilla: Adj egy-két cseppet a kedvenc hidratáló krémedhez, samponodhoz vagy balzsamodhoz, hogy elősegítse a fiatalos bőrt és a hajat

Rózsa: Helyileg használd az egyenletes bőrszín és az egészséges arcszín elősegítéséhez

Rozmaring: Vidd fel a fejbőrre, és masszírozd a bőséges kinézetű hajkoronáért

Szantálfa: Egy hosszú nap után adj egy-két cseppet egy forró fürdőbe a pihenés elősegítése és a stressz csökkentése érdekében

Nárdus: Adj egy-két csepp nárdust a kedvenc tisztítószeredhez vagy öregedésgátló termékedhez az egészséges, ragyogó bőr elősegítése érdekében

Mandarin: Alkalmazd hajlító pontokra vagy hasra, hogy elősegítse a boldogság érzését

Kakukkfű: Add hozzá a hajtermékekhez, hogy elősegítse a vastag és egészséges megjelenésű hajat és a tiszta fejbőrt

Vetiver: Egész napos állás után vidd fel a lábadra nyugtató masszázshoz

Fehér fenyő: Megerőltető tevékenység után masszírozd be a bőrbe a megnyugtató kényelem érdekében

Vad narancs: Adj egy-két cseppet a tenyéredbe borsmentával és tömjénnel együtt, dörzsöld össze a tenyered és lélegezd be, majd dörzsöld a tarkódra egy kis lendületért

Kúszó fajdbogyó: Masszírozd a kezedre, hátadra, lábadra testmozgás utáni megnyugtató és melegítő érzés érdekében

Ylang Ylang: Vidd fel a nyak hátsó részére nyugtató, felemelő hatás érdekében 

 

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj