doTERRA Davana illóolaj


Davana, Artemisia pallens, más néven Dhavanam (Istenfa), vagy szanszkrit neve, Damanaka. A növény őshonos Dél-Indiában, és általában az otthoni kertekben található meg. A növényt gyógynövényként illatos levelei és virágai miatt termesztik, amelyeket dekorációkban, vallási ajándékokban és természetesen az illóolajként használnak. A növény leveleit gyakran használják virágcsokrokban és virágdíszekben is.

 

Származási hely: India

(forrás: healthbenefitstimes.com)

Növényrész: virág, levél, szár

 


Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (A davana növény a százszorszép család tagja, rokona a római és a német kamillának, valamint a napraforgónak. Az illóolajat gőzzel desztillálják a növény virágából, leveléből és szárából.)

 

Kémiai összetevők: artemisia pallens (illat)

Érdekesség: Az indiai házikertekben gyakran termesztett növény számos lepkefajt vonz. Davana, Artemisia pallens más néven Dhavanam, vagy szanszkrit néven Damanaka. India déli részén őshonos Davana illóolaj kacér, érzéki olaj, amelynek aromája minden embernél más és más.  

 


Milyen az illata?

A Davana olaj édes, meleg, egzotikus illatú, gyümölcsös árnyalatokkal és fás jegyekkel rendelkezik. Sokoldalú illata jól keveredik szinte minden illóolaj típussal - fa, fűszer, gyanta, virág és a citrusfélék családjai mind gyönyörűen működnek a Davana olajjal.

A Davana olaj egyik legérdekesebb és legjellegzetesebb jellemzője az adaptív aromája, amely minden embernél másként illatozik és reagál. A Davanone - szeszkviterpén-keton - a domináns molekula, amely felelős az olaj aromájáért. 


Mire jó a Davana illóolaj?

A Davana Touch segíthet fenntartani az egészséges bőr megjelenését, így ajánlott hozzáadni a személyes bőrápolási rutinhoz. Kényelmes golyós üvegben, frakcionált kókuszolajjal hígítva a Davana Touch könnyen felvihető a bőrre.

Magával ragadó személyes illatként is használható, ahol Davana ragyog a csábítás garantált. Add hozzá a Davana Touch-ot a ruhatárad illatosításához. Akár egy különleges éjszakára mész barátokkal, akár napi illatra van szükséged, Davana a tökéletes választás.

 


Használati tippek

  • Vidd fel a csuklódra és a nyakadra.
  • Dörzsöld a tenyeredbe és mélyen lélegezd be.
  • Add hozzá a bőrápolási rutinodhoz.
  • Kisebb bőrduzzanatok (csomók, dudorok eltűntetéséhez)
  • Érzelmi- és idegnyugtató hatással rendelkezik
  • Feszültségoldó masszázs remek kiegészítője

 

Vásárláshoz kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA abode - frissítő keverék

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

Esszenciális "parfüm" receptek

Lime - zöldcitrom - illóolaj Brazília/Peru

Zendocrine - méregtelenítő keverék

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj