Áfonyás másnapos zabkása citrom illóolajjal
A másnapos zab fantasztikus lehetőség egy egészséges, tápláló és finom reggelihez. Ez az áfonyás-mogyoróvajas másnapos zabkása receptje tökéletes a hét bármelyik napján, akár otthon, akár útközben.
Tipp: Használj citrom illóolajat, hogy ellensúlyozza az áfonya édességét, és citrusos csavart vigyen ebbe a receptbe.
Hozzávalók
150 gramm zsírmentes görög joghurt
150 ml cukormentes mandulatej
1 evőkanál chia mag
1-2 csepp citrom illóolaj
1 csésze zabpehely
1/2 csésze friss áfonya
1 evőkanál cukormentes áfonyalekvár - üvegenként
1 evőkanál mogyoróvaj (vagy más pl. dióvaj) - tégelyenként
extra áfonya a tálaláshoz
Elkészítése
1. Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot és a mandulatejet. Addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Keverd bele a chia magot, zabot, citrom illóolajat és az áfonyát. Addig keverjük, amíg egyenletes keveréket kapunk. Fedd le a tálat, és tárold a hűtőben legalább négy órán át vagy egy éjszakán át.
2. Vedd a befőttesüvegeket. Töltsd meg mindegyik üveg felét a másnapos zabkeverékkel, majd adj hozzá egy evőkanál áfonyalekvárt és egy evőkanál mogyoróvajat. Tölts még több zabkeveréket a tetejére. Tedd a fedelet az üvegekre, és tedd az üvegeket a hűtőszekrénybe későbbre.
3. Tálalás előtt hintsd meg néhány extra áfonyával.
Extra tipp: A melegítő, fűszeres csavar érdekében használj egy fogpiszkálóval megforgatott fahéj illóolajat!
Vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080
Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!
https://www.mydoterra.com/olajkert
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)