doTERRA Arise megvilágosító keverék (yoga 3/1)

 

A doTERRA yoga kollekciójáról itt írtam már, most részletezem a három keveréket, elsőként az Arise-t.

Az érzelmek az agy és a test több rendszerének összetett tevékenysége. Gondolj vissza például egy olyan napra, amikor sok minden járt a fejedben, de csak néhány órát aludtál, hogy ezen átmenj. A központi idegrendszered valószínűleg izgatott és stresszes volt, míg a perifériás idegrendszered valószínűleg lomhának érezte magát, és nehezen tudott lépést tartani. Amint láthatod, egyetlen inger több testrendszerre is különböző módon hathat, ami összetett reakciót vált ki, amelyet ugyanilyen bonyolult lehet kezelni. Ezt az összetettséget szem előtt tartva a doTERRA tudósai és Elena Brower jógaspecialista együtt dolgoztak a doTERRA Arise, egy új keverék megtervezésén, amely segít megnyugtatni az elmét és energetizálni a testet. Az élénkítésnek és a relaxációnak ez az egyedülálló kombinációja olyan mély érzéseket segít elő, mint a szabadság, az inspiráció és a megvilágosodás.

Gyakran megesik, hogy miközben céljaink elérésére és álmaink megvalósítására törekszünk, kihívásokkal találjuk szemben magunkat, és olykor a lendületünk is alábbhagy. A pozitív megerősítések napi gyakorlatával, hangulatjavító jógapózokkal és üdítő aromákkal azonban leküzdhetjük ezeket az akadályokat. A doTERRA frakcionált kókuszolajos bázishoz adott grépfrút, citrom, illatcserje, orvosi citromfű és szibériai fenyő esszenciális olajokból készülő Megvilágosító keveréke inspirációul szolgál, hogy igyekezzünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. A keverék aromája erősíti a stabilitás és a szabadság érzését, növeli a test állóképességét, valamint bátorsággal és örömmel tölti meg a szívet.

Elsődleges előnyök

  • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
  • Hozzájárul a jó kedélyállapothoz, a tisztánlátáshoz és a bátorság érzéséhez
  • Lendületet ad a célok eléréséhez és a jobb teljesítményhez 

 

 

Összetevők

citromhéj

grépfrúthéj

szibériai fenyő

illatcserje virága

orvosi citromfű levele

frakcionált kókuszolajos bázisban

Aroma jellemzői: citrusos, virágokban gazdag, édes, üdítő

Kiszerelés: 5 ml 

 

 

A keverék kémiája

A GC/MS elemzés azt mutatja, hogy a doTERRA Arise fő kémiai összetevői a limonén, béta-pinen, alfa-pinen, bornyil-acetát és a gamma-terpinen.

A citrom- és a grapefruitolaj egyaránt ismert energetizáló tulajdonságairól, ami részben magas limonéntartalmukkal magyarázható. A citromolajjal kapcsolatos egyik konkrét tanulmányban a kutatók azt találták, hogy az energiával és az éberséggel kapcsolatos fiziológiai paraméterek jelentősen megnövekedtek az olaj belégzését követően. Egy másik hasonló vizsgálat megállapította, hogy a limonén inhalálása önmagában elegendő az éberség és a testi éberség egyéb mérőszámainak fokozásához.

A szibériai fenyőolaj gazdag alfa-pinenben, béta-pinenben és bornyil-acetátban, olyan vegyületekben, amelyek különböző mechanizmusok révén nyugtatják és felemelik az elmét. Egy tanulmány elektroenkefalogram (EEG) technológiával kimutatta, hogy az alfa-pinene fokozza a mély alvás minőségét és időtartamát. A bornyil-acetát a vegetatív idegrendszer (ANS) ellazításával nyugtatja az elmét. Az általunk tapasztalt, de nem kontrollálható feszültségérzések általában az idegrendszernek ehhez a részlegéhez kapcsolódnak, amely a tudatos kontrollon kívül működik. A szibériai fenyőolaj és alkotórésze, a bornyil-acetát aromás adagolásával végzett vizsgálatok mind az ANS-re, mind a CNS-re lazító hatást mutattak ki. Végül a béta-pinene összetevő azért került a keverékbe, mert elősegíti a boldogságérzetet. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a béta-pinene felemelő hatása az agy monoamin rendszerével való kölcsönhatásával magyarázható.

Az ozmanthus és a melissa virágolajok több száz vegyületet tartalmaznak, köztük ketonokat, észtereket, étereket, alkoholokat és aldehideket. Változatos összetételük hozzájárul a doTERRA Arise keverék egyedi aromájához.

A frakcionált kókuszolaj rövid láncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek hidratálják a bőrt, ettől sima és puha lesz. Segít a keverék kiegyensúlyozásában és megelőzi az érzékeny bőrreakciókat helyi használat után.




Használata

  • Vigyél fel belőle a halántékra, csuklókra és a nyakra a felhőtlen jókedvért.
  • Élvezd az Arise kínálta előnyöket, miközben teljesítményed újabb szintre igyekszel emelni.
  • Alkalmazd az Arise keveréket a következő jógapózok gyakorlása közben: álló póz, nyújtás oldalra felemelt karokkal és félhold.
  • Használhatod jógagyakorlatokhoz vagy a nap bármely szakában.
  • A doTERRA Arise tökéletesen alkalmas arra, hogy a gyakorlás közepén párologtatva használjuk, amikor már kezdjük fáradtnak érezni magunkat. Hagyd, hogy az olajkeverékben lévő citrusos aromák felvidítsanak, hogy erővel fejezd be a flow-t. Mikor befejezed, örülni fogsz, hogy mindent beleadtál.
  • Vegyük a nevét célzásnak - a doTERRA Arise tökéletes reggelre! Dörzsölj be egy-két cseppet a mellkasodba, amikor üdvözlöd a napot, és hagyd, hogy a vidám illat megadja az alaphangot mindahhoz, amit el fogsz érni. Ha reggeli sétákat teszel, a doTERRA Arise-t magaddal viheted egy diffúzor-ékszerrel.
  • A nehéz döntéseken való aggódás energiát és időt vesz el a napból, és elvonja a figyelmed a fontos pillanatokról. Próbáld meg belélegezni a doTERRA Arise ragyogó illatát, amikor nagy döntést kell hoznod. Miután meghoztad a döntést, lélegezd be újra, és használd ki a pillanatot arra, hogy néhány tervet fogalmazz meg a továbblépésre.
  • A téli hónapok sötétsége ronthatja a hangulatot, felboríthatja a rutinokat, és lomhaságot okozhat. Találd meg az örömöt a sötét időkben a doTERRA Arise párologtatásával, és hagyd, hogy a citrusos aroma napsütéses helyekre repítsen. 
  • A tanulás és az otthoni munka végtelennek tűnő a napokat eredményezhet. Ha örömteli rutinokkal szakítod meg a napot, az segíthet, hogy produktívabbá válj. Tarts egy tanulási szünetet, és párologtasd, inhaláld a doTERRA Arise illatát, miközben végigcsinálod a hátralévő feladatokat.
  • Használd az Arise-t és a teljes doTERRA jóga kollekciót, hogy fokozd jógagyakorlataid.


Hogyan használd

Aromatikus felhasználás: Tegyél belőle néhány cseppet párologtató ékszerbe, használd párologtatásra alkalmas természetes dolomittal vagy lávakővel.

Külsőleges alkalmazás: Vigyél fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. 

Masszázshoz keverj 5 cseppet 10 ml vivőolajjal.

Fürdéshez keverj 5 cseppet 5 ml vivőolajjal.

Parfümözéshez keverj 1 cseppet 10 csepp vivőolajhoz. Csak helyi használatra. 

 

Illóolajok, amelyek jól keverednek a doTERRA Arise-zal

A doTERRA Arise jól működik más felemelő aromákkal, mint például a fahéj, boróka bogyó vagy az Elevation. Alternatív megoldásként párologtasd doTERRA Balance illatszerrel, hogy egy földelt kombinációt hozz létre. A jógagyakorlatok teljes körű fokozásához párologtasd a doTERRA Arise-t a doTERRA Yoga Collection többi tagjával: doTERRA Align és doTERRA Anchor aromákkal együtt.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követő 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

Kapcsolódó bejegyzés

doTERRA Anchor megszilárdító keverék (yoga 3/2)

doTERRA Align központosító keverék (yoga 3/3)

 

Ára: 23,5 euró ; ~ 9.600 forint


Yoga kollekció ára: 61 euró ; ~ 24.900 forint



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal