doTERRA Anchor megszilárdító keverék (yoga 3/2)


A doTERRA yoga kollekciójáról itt írtam már, most részletezem a három keveréket, másodikként az Anchor-t.

Ebben az őrülten rohanó, modern világban néha gyökértől elszakadtnak és bizonytalannak érezzük magunkat, eláraszt bennünket a temérdek tennivaló, és már nem is tudjuk, mi érdemes igazán a figyelmünkre. Az egyensúly megtalálása aromaterápia és egyszerű jógagyakorlatok útján nagyszerű első lépés lehet. A doTERRA Anchor megszilárdító keverék megingathatatlan önbizalmat ad, aminek köszönhetően nyugtató erővel közelíthetsz a gyakorlatokhoz és az életedhez egyaránt. A frakcionált kókuszolajos bázishoz adott levendula, vörös cédrus, szantálfa, fahéj, tömjén, fekete bors és pacsuli esszenciális olajokból készülő keverék támogatja a közösségtudatot, az érzelmi összhangot és a belső bölcsességet.  

 

Elsődleges előnyök

  • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
  • Serkenti a kiteljesedés és a bátorság érzését
  • Hozzájárul egy olyan szilárd alap megteremtéséhez, ahonnan már könnyű lesz
    továbblépni

 

Összetevők

levendula

vörös cédrus

tömjén

fahéj

szantálfa

fekete bors

pacsul

bázisként frakcionált kókuszolaj

Aroma jellemzői: gazdag, földes, fűszeres, fás

Kiszerelés: 5 ml



A keverék kémiája

A doTERRA Anchor összetevői gondosan lettek kiválasztva, hogy egy földelő keveréket hozzanak létre. A levendula, a cédrusfa és a tömjénfa az elsődleges olajok ebben a keverékben, de kisebb mennyiségben fekete bors, fahéj, pacsuli, szantálfa és frakcionált kókuszolaj is található benne. A GC/MS elemzés azt mutatja, hogy az Anchor keverék főleg alfa- és béta-cedrénből, cedrolból, fahéjaldehidből, linaloolból, linalil-acetátból, szantálolból és tujopszénből áll.

A cédrusfaolaj az alfa- és béta-cedrén, a cedrol és a tujopszén alkotórészeit tartalmazza. Történelmileg a cédrusfa illóolajat relaxáló hatásra használták. A legújabb klinikai és kísérleti kutatások szerint a cedrolnak nyugtató illata van, és diffúzióval segíthet a nyugodt környezet kialakításában.

A tömjén egy erőteljes olaj, amely számos pozitív hatással rendelkezik a szervezetre. Nyugtató és szépítő tulajdonságait a bőr fiatalítására használják. Belélegezve vagy diffúzionálva elősegíti a béke, relaxáció, elégedettség és az általános jó közérzet érzését.

A levendulaolaj a linalool és a linalil-acetát alkotóelemeket tartalmazza. Ezek az összetevők köztudottan elősegítik a relaxációt. Valójában két tanulmány is kimutatta, hogy a linalil-acetát és a linalool belsőleg alkalmazva szinergikusan segíthet megnyugtatni az idegrendszert, bár az Anchor csak helyi használatra készült.

A fahéjkéreg olaj a fahéjaldehid alkotóelemmel járul hozzá az Anchor keverékhez. A fahéjaldehid egy monoterpén aldehid, amelynek számos előnye jól dokumentált.

A szantálfaolaj gazdag szantálolban, egy szeszkviterpén alkoholvegyületben, amelyről ismert, hogy segít a relaxációban.

A pacsuli és a fekete borsolaj, bár kisebb koncentrációban vannak jelen, hozzájárulnak a keverék nyugtató és földelő hatásához.

A frakcionált kókuszolaj rövid láncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek hidratálják a bőrt, ettől sima és puha lesz. Segít a keverék kiegyensúlyozásában és megelőzi az érzékeny bőrreakciókat helyi használat után.



Használata

  • Vigyél fel belőle a bokára, a gerinc alsó szakaszára és a talpra a kiteljesedés és a nyugalom érzése érdekében.
  • Élvezd az Anchor keverék által kínált előnyöket, valahányszor csak szétszórtnak és gyökértelennek érzed magad.
  • Az Anchor aromájához tökéletesen passzoló jógapózok az ülő meditáló póz, a csavart ülés és a Bhu Mudra (egyik kéz a szíven, a másik a földön).
  • Használhatod jógagyakorlatokhoz vagy a nap bármely szakában.
  • A doTERRA Anchor különösen hatásos, ha aromaterápiaként használják jógagyakorlatok során. Diffúzionáld, mielőtt kiteríted a szőnyeged, hogy magabiztos hangulatot teremts, és lélegezd be az áramlás közben, hogy erőt találj minden pózban. Használd ki ezt az erőt az első tadasana-tól az utolsó shavasana-ig, és érezd, hogy a magabiztosság növeli a stresszel szembeni ellenálló képességed.
  • A doTERRA Anchor tökéletesen alkalmas az egyensúlyt és a törzs erősségét próbára tevő pózok, például fa póz, fejenállás és a harcos III pózok diffúziójához. Lélegezd be gyakorlás közben, hogy segítsen a lábadat a szőnyegbe földelni. Használd a doTERRA Anchor-t, miközben megtalálod belső önbizalmad, ami ahhoz szükséges, hogy elsajátítsd ezeket a kihívást jelentő, egyensúlyra épülő pózokat.
  • Amikor a földdel kapcsolódsz az ülő meditációban, az ülő csavarásban vagy a Bhu Mudrában (egyik kezed a szíveden, a másik a földön), a doTERRA Anchorra támaszkodhatsz, hogy fokozd az élményt. Légzés közben gondolj arra, hogy a cédrusfa és a szantálfa aromája hogyan igazít a földhöz.
  • A reggeli vagy esti meditáció során alkalmazhatod a doTERRA Anchor-t a bokádon, lábadon vagy csuklódon, hogy segítsen a nyugalom és a jelenlét érzésének megteremtésében. Koncentrálj a belső békére és magabiztosságra, amelyet akkor találsz, ha a testeddel és az elméddel is törődsz. 
  • Néha szükséged van egy percre, hogy visszanyerd az önismereted. Dörzsöld be a doTERRA Anchor-t a bokádba, gerinced tövébe vagy a talpadra, hogy elősegítse a teljesség és a nyugalom érzését. Segíts szeretteidnek hasonló élményben, ha felajánlod, hogy lefekvés előtt doTERRA Anchorral dörzsölöd a lábukat, halántékukat vagy hátukat.
  • A modern élet a tennivalók és feladatok lavinájává válhat. Amikor szétszórtnak vagy feldúltnak érzed magad, hagyd, hogy a doTERRA Anchor aromája visszahozzon az önérzetedhez. Az érzékszerveiddel való kapcsolat segíthet abban, hogy elnyerd a stabilitást, amire szükséged van az előtted álló naphoz.
  • Használd az Anchor-t és a teljes doTERRA jóga kollekciót, hogy fokozd jógagyakorlataid.

 

Hogyan használd

Aromatikus felhasználás: Tegyél belőle néhány cseppet párologtató ékszerbe, használd párologtatásra alkalmas természetes dolomittal vagy lávakővel. 

Külsőleges alkalmazás: Vigyél fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. 

Masszázshoz keverj 5 cseppet 10 ml vivőolajjal.

Fürdéshez keverj 5 cseppet 5 ml vivőolajjal.

Parfümözéshez keverj 1 cseppet 10 csepp vivőolajhoz. Csak helyi használatra. 

 

A doTERRA Anchorral jól keveredő illóolajok

A doTERRA Anchor jól működik olyan felemelő citrusolajokkal, mint a grapefruit, mandarin vagy vadnarancs, ami központosítja és energetizálja a gyakorlatot. Alternatívaként a doTERRA Anchor megnyugtató oldalát olyan illóolajokkal hozhatod ki, mint a gyömbér, rozmaring vagy a rózsaszín bors. A jógagyakorlat teljes körű fokozásához párologtasd a doTERRA Anchor-t a doTERRA Yoga Collection többi tagjával együtt: doTERRA Align és doTERRA Arise.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Kapcsolódó bejegyzés

doTERRA Arise megvilágosító keverék (yoga 3/1)

doTERRA Align központosító keverék (yoga 3/3)

 

 

 

Ára: 24,75 euró ; ~ 10.100 forint


Yoga kollekció ára: 61 euró ; ~ 24.900 forint



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek