doTERRA Align központosító keverék (yoga 3/3)

 

A doTERRA yoga kollekciójáról itt írtam már, most részletezem a három keveréket, harmadikként az Align-t. 

Úgy érzed, zűrzavar vesz körbe, és elvesztetted az irányítást a körülmények felett? Aromaterápia és néhány központosító jógapóz segítségével visszanyerheted azt a békés egyensúlyt és céltudatosságot, amely által a határozottságod is újjászülethet. Saját értékeid szem előtt tartása és a magabiztosság a mindennapok nélkülözhetetlen része. A frakcionált kókuszolajos bázishoz adott bergamott, koriander, majoránna, borsmenta, jázmin abszolútum és rózsa esszenciális olajokból készülő doTERRA Align központosító keverék segít, hogy megőrizd az önmagadba vetett hitet, és minden lehetőségre nyitott maradj.

Elsődleges előnyök

  • Támogatja a jógagyakorlatok hatékonyságát
  • Serkenti az önelfogadás, a bizalom és a rugalmasság érzését
  • Hozzájárul egy magasabb szintű összhanghoz és nyugodt közérzethez 




Összetevők

bergamott gyümölcse

koriandermag

majoránnalevél

borsmenta

muskátli

bazsalikom

rózsa

jázminvirág

frakcionált kókuszolajos bázisban 

Aroma jellemzői: zöld, friss, gyógynövényes, enyhén virágos

Kiszerelés: 5 ml 



A keverék kémiája

A doTERRA Align összetevőit elsősorban azért választották, hogy központosító illatot hozzanak létre. A bergamott, koriander és a majoránna az elsődleges olajok ebben a keverékben. A borsmenta, geránium, bazsalikom, rózsa, jázmin és a frakcionált kókuszolaj szintén szerepelnek benne, bár kisebb mennyiségben, hogy kifinomult és gyönyörű illatot hozzanak létre.

A bergamott illóolajnak számos, a mentális és érzelmi egészséggel kapcsolatos előnyét vizsgálták. A bergamott illata nyugtató és felemelő, ugyanakkor képes csökkenteni az érzelmi negatív érzéseket és a stresszt. Hatását a vegetatív idegrendszer megnyugtatásával és az izgatottsággal és stresszel kapcsolatos fiziológiai paraméterek csökkentésével fejti ki.

A koriandert, amelyet az ókori egyiptomiak a "boldogság fűszerének" neveztek, afrodiziákumnak tartották. Történelmileg a koriander illóolaj illatát nyugtató és pihentető tulajdonságai miatt használták. Az új tudományos kutatások alátámasztják ezeket a megállapításokat. 

A majoránna egy másik illóolaj, amely relaxáló hatású lehet. Humán klinikai kutatások szerint a majoránna illóolajjal végzett masszázs segíthet a feszült izmok enyhítésében.

A frakcionált kókuszolaj rövid láncú zsírsavakat tartalmaz, amelyek hidratálják a bőrt, ettől sima és puha lesz. Segít a keverék kiegyensúlyozásában és megelőzi az érzékeny bőrreakciókat helyi használat után.

A keverékben lévő többi olaj, a bazsalikom, geránium, jázmin, borsmenta és a rózsa mindegyike hozzájárul az összetevők nagy változatosságához, amelyek együttesen virágos, gyógynövényes illatot eredményeznek.  

A doTERRA Alignban található további fő vegyületek a linalool, linalil-acetát és a szabinénhidrát (más néven tujanol), bár ezek kisebb mennyiségben találhatók. A linalool és a linalil-acetát köztudottan nyugtató hatású vegyületek, amelyek mérsékelt mennyiségben jelenlétük esetén központosító hatásúak. Kísérleti kutatások szerint például a linalool diffúziója elősegítheti a nyugalom és a relaxáció érzését. 

 

 

Használata

  • Alkalmazd a szív környékén, a csuklókon és a tarkón az önelfogadás és a rugalmasság erősítése érdekében.
  • Élvezd az Align keverék által kínált előnyöket, valahányszor csak fásultnak és céltalannak érzed magad
  • Az Align aromájához kiválóan illő jógapózok a harcos II. póz, a háromszögtartás és a kapupóz. Hagyd, hogy az illat elvezesse tudatosságod ezeknek a pózoknak azon a részeire, amelyek talán nem a legkönnyebbek, de megéri. Hajolj bele olyan nyújtásokba, amelyekre a mindennapokban nem kerül sor, és érezd a megkönnyebbülést, amely a feszes izmok elengedésével jár.
  • A doTERRA Align tökéletes a jógagyakorlat közepén történő diffúzióra, amikor úgy érzed, hogy visszariadsz a nehezebb testtartásoktól. Lélegezd be az illatot, és koncentrálj újra. Hagyd, hogy magával vigyen a gyakorlat végéig.
  • Használhatod a doTERRA Align-t, amikor azokról meditálsz, akik az életedben vannak, és akik fókuszt, békét és az összetartozás érzését adják. Párologtasd, amikor leveleket írsz vagy albumokat nézegetsz, hálát érezve az élet azon dolgaiért, amelyek valódi örömet és harmóniát hoznak az életben.
  • A doTERRA Align párologtatása központosított környezetet teremthet munka közben. Miután rövid szünetet tartottál a diffúzor beállításával, csukd be a szemed és lélegezd be. Vedd észre, hogy pusztán a szoba illatának megváltoztatásával is úgy érezheted, hogy friss startot vettél.
  • A hosszú munkanapok vagy akár a testmozgás is kellemetlen érzéssel tölthet el. Hígítsd a doTERRA Align-t frakcionált kókuszolajjal a pihentető masszázsolajhoz. Dörzsöld be a hátad, karod vagy bármi mást, ami extra szeretetre szorul, és érezd a masszázs és az öngondoskodás kettős előnyét.
  • Használhatod jógagyakorlatokhoz vagy a nap bármely szakában.

 

 

Hogyan használd

Aromatikus felhasználás: Tegyél belőle néhány cseppet párologtató ékszerbe, használd párologtatásra alkalmas természetes dolomittal vagy lávakővel.

Külsőleges alkalmazás: Vigyél fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. 

Masszázshoz keverj 5 cseppet 10 ml vivőolajjal.

Fürdéshez keverj 5 cseppet 5 ml vivőolajjal.

Parfümözéshez keverj 1 cseppet 10 csepp vivőolajhoz. Csak helyi használatra. 


Illóolajok, amelyek jól keverednek a doTERRA Align-nal

Egészítsd ki a doTERRA Align virágos jegyeit más virágos olajokkal, például helichrysummal, levendulával vagy ylang ylanggal párosítva. Alternatív megoldásként, hozd ki frissességét olyan illóolajokkal, mint az eukaliptusz, édeskömény vagy a citromfű. A jógagyakorlatok teljes körű fokozásához párologtasd a doTERRA Align-t a doTERRA Yoga Collection többi tagjával együtt: doTERRA Anchor és doTERRA Arise.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követő 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

Kapcsolódó bejegyzés

doTERRA Arise megvilágosító keverék (yoga 3/1)

doTERRA Anchor megszilárdító keverék (yoga 3/2)

 

 

Ára: 21 euró ; ~ 8.600 forint


Yoga kollekció ára: 61 euró ; ~ 24.900 forint



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg