Édesburgonya casserole
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, ma tágabban használva bármilyen sütőben sült, rakott ételt érthetünk alatta, a sós fogásoktól egészen a desszertekig.
Íme finom őszi recept, egy egészségesebb doTERRA csavarral: édesburgonyás rakott krumpli pekándiós öntettel, fahéjjal fűszerezve. Ez a köret édes, krémes, és kiemel néhány finom őszi ízt.
Összetevők
4 főtt édesburgonya, hámozva
¾ csésze kókusztej
1 evőkanál kókuszolaj
¼ csésze juharszirup
½ teáskanál őrölt szerecsendió
½ narancs leve
só és bors ízlés szerint
4 csepp fahéjolaj
Pekándiós feltét
1½ csésze apróra vágott pekándió
1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
1 evőkanál juharszirup
2 csepp fahéjolaj
Elkészítése
1. Tedd a főtt édesburgonyát, kókusztejet, kókuszolajat, juharszirupot, szerecsendiót, narancslevet és a fahéj olajat egy nagy tálba.
2. Kézi mixerrel keverd össze, amíg minden össze nem áll. Adhatsz még hozzá juharszirupot vagy fahéj olajat.
3. Helyezzük egy sütőálló tálba, és tegyük félre.
4. Keverd össze az összes feltét hozzávalót, amíg a pekándión elosztódik. Szórd az édesburgonya tetejére.
5. Süssük 180 °C-on sütőben 50-60 percig, vagy amíg a pekándió kissé megbarnul. Melegen tálaljuk.
Tipp: Juharszirupot csöpögtethetünk a tetejére, hogy még édesebb legyen.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!