Marinara szósz sült zöldségekből
kép: natashaskitchen.com |
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.Hozzávalók:
1 kg szilvaparadicsom félbevágva
1 vöröshagyma felszelve
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
tengeri só
bors
1 fogpiszkálóhegynyi bazsalikomolaj
1 fogpiszkálóhegynyi oregánóolaj
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Tedd a felvágott paradicsomokat, hagymát és fokhagymát egy sütőpapírra.
3. Hintsd meg bőségesen tengeri sóval, borssal és olívaolajjal a paradicsomot és a hagymát.
4. Süsd 1-2 órán át, vagy amíg a zöldségek széle el nem kezd barnulni.
5. Ekkor vedd ki őket a sütőből és tedd egy aprítóba vagy robotgépbe.
6. Aprítsd addig, amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.
7. Add hozzá a bazsalikom- és oregánóolajat és keverd jól el.
Amikor ételekhez adsz olajokat alkalmazd a fogpiszkálós módszert. Távolítsd el az olajosüveg átlátszó cseppentőbetétjét és mártsd a fogpiszkáló hegyét az olajba. Ezután keverd jól el az ételben. Az ízlésednek megfelelően, fokozatosan adagold őket, ugyanis az olajok hatóereje annyira nagy, hogy már nagyon kevés is elég belőlük.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!