Gyantából nyert illóolajok (copaiba, tömjén, mirha)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Itt az ideje, hogy a gazdagságról beszéljünk. Nem az aranyról vagy a fizikai gazdagságról, hanem a föld gazdag kincseiről - az esszenciális olajokról! Minden illóolajnak megvan a maga helye, de az illóolajoknak nincs olyan csoportja, amely úgy magában foglalná a "gazdagságot", mint a gyanták. A szimbolikus és pénzbeli értékben egyaránt gazdag gyantákat a történelem során még az aranynál is nagyobbra értékelték.

Mik a gyantás illóolajok?

Ezek az értékes illóolajok a fák gyantájából származnak - ez egy nagy viszkozitású, nedvszerű anyag, amelyből származnak. A gyanta kinyeréséhez a fák törzsét szakképzett betakarítók megcsapolják vagy "kivéreztetik", majd a gyantát mélyreható tulajdonságokkal rendelkező illóolajokká desztillálják. A gyanta illóolajokat leggyakrabban meleg, fűszeres és fás aromájuk jellemzi.

Csak három gyanta doTERRA illóolaj létezik, de ezek a legismertebbek és legkedveltebbek közé tartoznak: copaiba olaj, mirha olaj és tömjénolaj. Összegyűjtöttem őket egyetlen bejegyzésbe, hogy jobban megismerhesd mindegyiket, és jobban megértsd a köztük lévő különbségeket. Bár rokon eredetük ad némi hasonlóságot, mindegyik gyanta illóolaj külön illatot, ízt és hihetetlen előnyök gyűjteményét kínálja.


Copaiba olaj

A copaiba illóolaj a legújabb belépő a gyantaolajok között, de máris a doTERRA egyik kedvencévé vált. A kopaiba fa Közép- és Dél-Amerika esőerdős élőhelyein virágzik, ahol akár több mint 30 méter magasra is megnőhet. Ha ügyesen megcsapolják, ezek a fák gyantát termelnek, amelyet aztán gyengéd, de erőteljes illóolajjá desztillálnak, mely olyan mint a fa maga.

A Copaiba illóolaj enyhe, fás illatú, és számos helyi előnyös tulajdonsággal rendelkezik a bőr és az otthonod számára. Diffúzióval földelő és békés illatot biztosít, vagy viseld egyedi, személyes illatként. A kopaibaolaj gyengéd tisztító, nyugtató és hidratáló hatású a bőr számára is, és használható bőrápolási rutinod kiegészítésére, hogy elősegítse a tiszta, egészségesnek tűnő arcbőrt.

Miért válaszd a copaiba olajat?

A Copaiba illóolaj erőteljes előnyöket biztosít a bőr számára, miközben gyengéd, gazdagító aromájával és bőrnyugtató hatásaival támogatja a szokásos bőrápolási termékeket. A másik két gyantához képest a Copaiba-olaj illata visszafogottabb, de egyedülállóan felemelő aromás jegyekkel rendelkezik, ha az otthonodban párologtatod.

 

Tömjén olaj

Nem beszélhetünk gazdagságról anélkül, hogy ne gondolnánk a méltóságokra, és a tömjénolaj - az illóolajok királya - olyan királyi, mint amilyenek csak lehetnek! A tömjént már az ókor óta a világ egyik legértékesebb anyagának tartják. A keskeny, csavarodó Boswellia fák általában Kelet-Afrika és a Közel-Kelet sziklás, hegyvidéki régióiban nőnek, ahol a törzseket a helyi betakarítók módszeresen "kivéreztetik" a kéreg sekély vágásaiból szivárgó értékes, megkeményedett gyanta könnyeiért. E felbecsülhetetlen értékű fák életének megőrzése a doTERRA Co-Impact Sourcing® program egyik legfontosabb globális kezdeményezése. 

A tömjéngyanta vízgőz-desztillációjával erős illóolaj nyerhető. A Frankincense illóolaj mélyen békés, pihentető, földes illatú, és melegítő érzést biztosít a bőrnek. Egyedülálló kémiai összetétele további helyi tisztító előnyöket biztosít a Frankincense olajnak, és segíthet fenntartani a bőr megfelelő nedvességtartalmát a ragyogó arcbőr érdekében.

Miért válaszd a tömjén olajat?

A tömjén illóolaj nyugtató illata és bőrnyugtató tulajdonságai miatt ideális illóolaj masszázshoz. Míg a Copaiba-olaj szintén jótékony hatással van a bőrre, a Frankincense-olaj egyedülálló előnyökkel rendelkezik, amelyek helyileg alkalmazva támogathatják a bőr, a körmök és a száj egészséges megjelenését és érzését.

 

Mirha olaj

A mirha illóolaj a tömjén olaj nyomába lép, amikor a hosszú múltra visszatekintő használatáról és értékéről van szó. A mirhaolaj forrása egy kis, tüskés, bokorszerű fa, amely a tömjénfákhoz hasonlóan gyantakönnyeket termel. A mirha gyantát gőzzel desztillálják, hogy gyönyörű illóolajat nyerjenek békebeli illattal és számos felhasználási területtel.

A mirha illóolaj füstös, fás illatú, amelyet párologtatva békés hangulatot teremthetünk otthonunkban. Helyi tisztító tulajdonságai miatt mind a száj-, mind a bőrápoláshoz adható, és masszázs vagy rendszeres hidratáló krémek használata esetén bőrnyugtató érzést biztosít. A mirha illóolaj az aromaterápiában is erőteljes eszközként használható. 

Miért válaszd a mirha olajat?

Míg a mirhát történelmileg ugyanolyan nagy becsben tartják, mint a tömjénolajat, és gazdag, földes aromája minden gyantaolajra jellemző, a mirha illóolajnak mélyreható és egyedülálló alkalmazásai vannak az aromaterápiában. A mirha illóolaj aromaterápiában használható a megfázás és a köhögés, az ekcéma és a bőrgyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint kisebb bőrirritációk, vágások, zúzódások és égési sérülések enyhítésére. 

 

Kapcsolódó bejegyzések

copaiba-ról részletesen

copaiba beszerzése 

tömjénről részletesen

tömjén beszerzése

mirháról részletesen

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek