doTERRA fenntarthatósági törekvések

doTERRA azt jelenti, a Föld ajándéka, de vajon mit adunk viszonzásul?

Az idei Föld napja alkalmából ismerd meg mindazokat a fenntarthatósági törekvéseket, amelyek a doTERRA egy-egy üveg esszenciális olaja mögött állnak.



Olaszországban a doTERRA úgynevezett zero waste eljárással szerzi be a citrusfélékből, például bergamottból és citromból nyert esszenciális olajait. A gyümölcs minden egyes része felhasználásra kerül, így az eljárás gondoskodik arról, hogy a héjától a húsáig semmi ne vesszen belőle kárba.

 

 
Ománban a doTERRA kutatások támogatásával és Boswellia csemeték gondozására kialakított faiskolákkal biztosítja be a tömjén esszenciális olaj beszerzésének jövőjét.

 
 

 
A doTERRA mára már több mint 5000 gazdálkodónak teremtett munkát a Kenyából beszerzett esszenciális olajai révén, valamint 10 millió fa és növény elültetését valósította meg az országban. Ezt a számot pedig a tervek szerint még tovább növeli, amíg az következő öt év során el nem éri a 30 milliót.

 

 
Új-Zélandon a duglászfenyő invazív fajnak számít. A doTERRA a helyi kormányokkal együttműködésben dolgozik a fa terjedésének visszaszorításán, még azelőtt begyűjtve az egyedeket, hogy azok szaporodóképessé válnának. A doTERRA számára ez fenntartható lehetőséget biztosít a duglászfenyő esszenciális olaj kinyerésére, és közben Új-Zéland egyedülálló biodiverzitásának megőrzéséhez is hozzájárul. Az elmúlt két évben 32500 vadon termő duglászfenyőtől szabadította meg Queenstown régióját.

 

 
A gőzdesztillációból hátramaradó teafa-biomasszát Ausztráliában és Kenyában egyaránt visszaforgatják a termőföldekbe, hogy gátolják vele a gyomok növekedését, és fontos tápanyagokkal lássák el a talajt.

 

 
A Kealakekua Mountain Reserve Hawaii állam legnagyobb kiterjedésű őshonos erdőtelepítési kezdeményezése, amelynek keretében több, mint 100000 hawaii szantálfát ültettek el 2020-ban, és még további 100 ezer egyedet fognak 2021-ben.

 

 
Egyetlen fát sem vágnak ki a kanadai  fekete luc esszenciális olaj kinyeréséhez az olaj kanadai előállítása során. Az olaj a papíripari fakitermelésből hátramaradó ágakból és tűlevelekből származik. A lepárló egy erőmű szomszédságában kapott helyet, és a két létesítmény egy egymást tápláló, zárt ciklusú folyamatban működik együtt nulla környezeti hatással.

Világszerte mindannyian hozzájárulunk a pozitív változások eléréséhez azzal, hogy fenntarthatóan beszerzett esszenciális olajokra esik a választásunk. 
 
 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj