doTERRA muskotályzsálya illóolaj


A Clary Sage egy kétnyári vagy évelő gyógynövény, amely akár 1,8 méter magasra is megnő. A növekedés első évében a növény alapja közepesen zöld leveleket hoz. A növekedés második évében a Clary Sage növény egyenes tüskés szárakból hoz virágot. Ezek a virágok ibolya vagy fehér színűek. A Clary Sage olajat a virágból nyerik ki. Teljes napsütésben és jól vízelvezetett talajban nő a legjobban. A Clary Sage nyugtató tulajdonságairól és a bőr számára előnyös összetevőkről ismert. A Clary Sage fő kémiai összetevője a linalil-acetát, amely az észterek csoportjába tartozik, így az egyik legpihentetőbb, nyugtató, kiegyensúlyozó az illóolajok között. A középkorban a Clary Sage növényt gyakran használták a bőr megnyugtatására. A Clary Sage belégzése pihentető környezetet teremt, belső felhasználása elősegíti a nyugodt éjszakai alvást.

Elsődleges előnyei

  • Elősegíti az egészséges megjelenésű hajat és fejbőrt
  • Elősegíti a nyugodt éjszakai alvást, belsőleg alkalmazva
  • Nyugtató és pihentető a bőr számára 

 



Származási hely: Korzika




Növényrész: virág / levél




Kinyerés módszere: gőz desztilláció (15ml olajhoz 5kg növényi anyag szükséges)

Aromás leírás: fás, gyógynövényes, virágos



Főbb kémiai összetevők: linalil-acetát, linalool

A linalool egy erőteljes alkotóelem, amely egyaránt befolyásolhatja a hangulatot és a testet. Egy nemrégiben készült tanulmány azt mutatja, hogy a linalool belső használata befolyásolja az agy monoaminerg rendszerét. Amikor a linalool belép ebbe a rendszerbe, több receptorra hat. Mivel több receptor van megcélozva, a linalool hatása erőteljesebb és tartósabb, mint a csak egy receptort megcélzó molekulák. Ez a hatás támogatja az agy kémiai egyensúlyát ezekben a receptorokban, ami csökkenti a szomorú érzéseket. Egy másik tanulmány szerint a linalool bevitele önmagában megkönnyítheti az erek normális relaxációs folyamatát. Úgy gondolják, hogy a belsőleg alkalmazott linalool elősegíti a test relaxációját is. A linaloolon kívül a linalil-acetát lazító és nyugtató tulajdonságokkal bír, ha belsőleg használják, mert a szervezetben lévő enzimek metabolizálják a linalil-acetátot linaloollá. A linalil-acetát szintén az észterek csoportjába tartozik, így az egyik legpihentetőbb, nyugtatóbb és leginkább egyensúlyt adó illóolaj a muskotályzsálya.

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: Clary Sage-t történelmileg szerelmi bájital készítésére használták. Szárított levendula, valerian és sassafras levelekkel összekeverték még a kívánt legény ruhájának gombjaival. Úgy gondolták, hogy ez a bájital vonzza a készítő által kívánt embert.


 

Használata

  • Dörzsölj három-öt cseppet a hasra egy megnyugtató masszázshoz (pl. menstruációs ciklus alatt).
  • Kombináljuk római kamillával és adjuk hozzá fürdővízhez egy stresszoldó fürdőhöz.
  • Add hozzá samponhoz vagy hajbalzsamhoz az egészséges haj és fejbőr elősegítése érdekében.
  • Keverd össze hordozóolajjal, masszírozd a bőrbe hogy, megnyugtassa, megfiatalítsa azt.
  • Párologtasd éjszaka vagy alkalmazd a párnádon a pihentető alváshoz.

 


 

Hogyan alkalmazd

Diffúzor: Használj 3-4 cseppet a választott diffúzorba.

Belső használat: Egy cseppet hígítsunk 1,25 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre.

Masszázshoz keverjen össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdéshez keverj össze 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.  

Illatosításhoz keverj össze 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal. 

 


 

További felhasználás

Hosszú munka, a gyerekekkel való rohangálás vagy vizsgával töltött nap után kényeztesd magad egy nyugtató fürdővel Clary Sage olajjal és levendulával. Ez az illóolajokkal ellátott fürdő nemcsak a szagló érzékeid kényezteti, hanem a stressz enyhítésére is alkalmas. Mind a Clary Sage olaj, mind a linalil-acetátot tartalmazó levendula segítségével ez a két olaj a legerősebb nyugtató, pihentető olaj.

Miért működnél stressz üzemmódban, amikor könnyen megtapasztalhatod a Clary Sage olaj pihentető és megnyugtató aromás előnyeit? Munkaszüneti napokon tegyél egy-két csepp Clary Sage olajat a talpadra vagy a pulzusodra. Mivel a Clary Sage olaj erőteljes nyugtató aromával rendelkezik, az olaj ezekre a területekre történő felvitele elősegíti az egyensúly és a kikapcsolódás érzését.

 

A Clary Sage olajjal jól keverhető olajok 


A muskotályzsálya olaj jól keveredik a citrusolajokkal (citrom, lime, vadnarancs), valamint más illóolajokkal, mint a tömjén, ciprus, muskátli és a szantálfa illóolajaival. Alkoss egyedi párologtató keverékeket.

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 


 

Clary Sage vagy egyéb illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg