Illóolajok használatának 100 módja: alvás

7. rész: Alvás

A jó egészség egyik leginkább alulértékelt aspektusa a jó alvás. Akár nehezen alszol el, vagy túl sokáig vagy fenn, vagy könnyen ki tudnak billenteni a szunyókálásból, a minőségi alvás hiánya nagy hatással lehet az érzéseidre és működésedre nap mint nap.

Alvás nélkül megfosztjuk agyunkat és testünket a gyógyulástól és helyreállítástól, ami a következő naphoz szükséges. Idővel az alvás következetes kimaradása befolyásolhatja a test szervrendszereit és az általános egészségi állapotot, akadályozhatja a tanulást, megakadályozhatja a fogyást és negatívan befolyásolhatja az érzelmeket vagy a viselkedést.

 

 

A piacon több tucat termék állítja az alvás elősegítését; bár az alvást elősegítő módszer az egyik ember számára jól működhet, a másik esetében egyáltalán nem. Mivel sokféle illóolaj áll rendelkezésére - és sok olyan olaj, amely elősegíti a pihentető környezet kialakulását - az illóolaj felhasználását a Te igényeidnek megfelelően alakíthatod, amikor egy jobb éjszakai alvás eléréséről van szó. Jó hír, hogy az emberek által a jobb alvás elősegítésére használt termékek között az illóolajok biztonságos, természetes megoldást kínálnak a pihentető környezet elősegítésére. 

Hogyan működik?

Lehet, hogy kíváncsi vagy: "Hogyan segíthetnek nekem az illóolajok éjszaka?" Ahogy az illóolajok kémiai tulajdonságokkal bírnak, amelyek hasznosak a tisztításhoz, az emésztés elősegítéséhez, a bőr javításához és így tovább, számos illóolaj tartalmaz olyan kémiai alkotóelemeket, amelyekről ismert, hogy nyugtatóak. Nyugtató vagy pihentető illatú illóolajokkal nyugodt környezetet teremthetsz lefekvéskor.

Az illóolajok nyugtató hatása nemcsak az alvás szempontjából kedvező, pihentető környezet megteremtésében segít, hanem ha megtaláltad a számodra jól működő illóolajokat, könnyebb ezeket használni a szokásos rutin részeként, hogy elősegítsd a jó alvást, amikor arra szükséged van.

 


Így működik

1. lépés: Belégzés Nyugtató illatú illóolaj belélegzése megnyugtató élményt teremthet.

2. lépés: Alvás Ez az illóolaj egy éjszakai rutin részeként használható lefekvés előtt.

3. lépés: Pozitív kapcsolódás Sikeres alvás után, az adott illóolaj aromája pozitív asszociációt hoz létre az agyban.

4. lépés: Ismétlés A következő éjszaka mikor használod ezt az illóolajat, az agy ugyanezt a pozitív asszociációt váltja ki, lehetővé téve, hogy az olajat a lefekvés részeként használhasd.

 

Melyik illóolajnak van pihentető aromája? 

 


 

Ha készen állsz az illóolajok használatára a pihentető környezet elősegítéséhez, a következő olajok - nyugtató aromájukkal - hasznos részei lesznek az éjszakai rutinnak.

Az illóolajok használata alváshoz

 


Hozz létre egy egyedi illóolaj-diffúzor keveréket, hogy az alváshoz kedvező környezetet teremts, kombináld kedvenc nyugtató illóolajaid diffúzorban lefekvés előtt a hálószobában. 

 

Dörzsölj egy pihentető illóolajat a talpadra lefekvés előtt. Ez nagyszerű módja annak, hogy elősegítsd a gyermekek alvását - csak feltétlenül hígítsd fel az olajat, mielőtt a gyermek lábára kened.

 

 

Alvás előtt adj illóolajokat egy meleg fürdőhöz, hogy pihentető, megújító élményt kapj és felkészítsen a pihenésre. 




Kombináld a nyugtató illóolajokat néhány dl vízzel egy spray-palackban, és fújd be párnáid és ágyneműdet, így lefekvés előtt belélegezheted aromájukat.

 

Helyezz néhány csepp illóolajat a fűtőpárna vagy a nyakpakolás külső szövetére, hogy megtapasztald a nyugtató olajok aromáját, miközben egyidejűleg pihenteted a tested lefekvés előtt.

 

 

Mikor este zuhanyzol, próbálj nyugtató illatú illóolajat adni a kondicionálóhoz vagy a tusfürdőhöz. Zuhanyzás után lefekvéskor is érezni fogod az olaj illatát. Ehhez próbáld ki a Clary Sage-t, levendulát, Ylang Ylang-ot vagy a doTERRA Serenity szappant.

 


Tegyél néhány csepp illóolajat egy koffeinmentes teába, hogy lefekvés előtt megnyugtasd a tested. Próbáld ki a bergamotot vagy a római kamillát.

 

Tegyél néhány csepp nyugtató illóolajat a kezedbe, dörzsöld össze a tenyered és masszírozd a nyakad és halántékod, hogy pihentető légkört teremtsen lefekvés előtt.

 

 

Néhány illóolaj belsőleg használható a békés alvás elősegítésére. Ehhez próbáld ki a levendula vagy a doTERRA Serenity pihentető komplex lágykapszulát.

 

 

Kombináld az illóolaj használatot más gyakorlatokkal, mint testmozgás, egészséges táplálkozás, stimulánsok elkerülése, megfelelő ágy, matrac és az alvás előtti digitális képernyők elhagyása, hogy javítsd a minőségi alvás esélyeit.

 

Folytatás következik! 

A sorozat első része itt. aromás használat

A sorozat második része itt.  helyi használat

A sorozat harmadik része itt. belső használat

A sorozat negyedik részet itt. főzés

Ötödik része itt. tisztítás

Hatodik rész itt. wellness

 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában