Illóolajok használatának 100 módja: hangulatkezelés

10. rész: hangulatkezelés

Az érzelmek elkerülhetetlen része az emberiségnek - nincs más választásunk, mint kezelni az érzelmek tucatjait, amelyek mindennap bombáznak minket. Mivel mindannyian kicsit másként éljük meg az érzelmeket, az érzelmek kezelésére számos módszer létezik.

Az illóolajok felemelő, nyugtató és harmonizáló aromái segítenek a nyugodt tér kialakításához, amikor szükségünk van rá.

 


 

Az illóolajok környezeti átalakításhoz történő felhasználásának egyik legvonzóbb része, hogy biztonságos, természetes megoldást nyújt a mindennapi életben. A ma elérhető hangulatmódosító módszerek közül sok kérdéses lehet, sőt nem biztonságos; az illóolajok azonban természetes forrásokból származnak, így természetes módon biztosítják a körülöttünk lévő légkör megváltoztatását.

A biztonságosság és természetesség mellett az illóolajok általában gyors reakciókat is előidéznek.

Az illóolajok hatékonysága miatt már kis mennyiség is rendkívüli reakciókat válthat ki.

Ilyen erővel és sokoldalúsággal az illóolajok könnyen kombinálhatók más gyakorlatokkal az érzelmi haszon érdekében. Például az aromaterápia olyan tevékenységekkel való kombinálása, mint a masszázs, meditáció vagy akár a testmozgás, segíthet az illóolaj-élmény testreszabásában és az érzelmek egészséges kezelésében.

Hogyan működik?

Az aromás alkalmazás másik fő előnye, hogy az illóolajok megtisztíthatják a levegőt. Tisztító tulajdonságú olajok felhasználásával eloszlathatod a nem kívánt szagokat, és tiszta, kellemes aromákkal helyettesítheted azokat. A piacon található számos légtisztító termék - például gyertyák vagy légfrissítők - tartalmazhatnak méreganyagokat és szintetikus vegyszereket, ami még kívánatosabbá teszi az illóolajok használatát. Ha olyan kiváló minőségű olajokat használsz, amelyek mentesek a szennyeződésektől és a töltőanyagoktól, azok biztonságos, természetes módszert biztosítanak a helyiség levegőjének tisztítására, elkerülve a káros méreganyagok belélegzését. Az olyan illóolajok, mint a teafa, a citrom és az eukaliptusz, különösen tisztító tulajdonságukról ismertek.

Nyugtató aromák

Nyugtató aromájú illóolajok használhatók nyugtató, vagy fiatalító környezet előállítására. A legnépszerűbb nyugtató aromájú illóolajok a levendula, tömjén, Ylang Ylang, bergamott, jázmin és a római kamilla.

Felemelő aromák   

A felemelő aromájú illóolajok elősegíthetik az energizáló, melegítő, élénkítő vagy emelő légkört. Népszerű felemelő aromák közé tartoznak a citrusolajok, mint a grapefruit, lime és a vadnarancs. Érdekes lehet, hogy a bergamott illóolaj kémiai összetétele miatt egyszerre nyugtató és felemelő. 

Mikor készen állsz arra, hogy megváltoztasd a környezeted az illóolajok erőteljes aromájával, próbálj ki néhányat a következő javaslatok közül:

 


Ha a stressz szinted vagy feszültséged szintje magas, vagy ha felemelő, pozitív légkört akarsz elősegíteni, helyezz nyugtató vagy felemelő illóolajokat a diffúzorba.

 


Párologtass illóolajokat a mindennapi meditáció vagy jóga gyakorlása során, hogy segítsen összpontosítani és meghatározni a napi célod.

 

 

Ha nincs a közelben illóolaj diffúzor, tegyél néhány cseppet nyugtató vagy felemelő illatú illóolajat a kezedbe, dörzsöld össze a tenyered, formázz sátrat az orrod felé és mélyen lélegezd be.

 


 

A doTERRA Motivate segítségével elősegítheted a bizalom, bátorság és a meggyőződés légkörét. 

 

A doTERRA Passion segítségével izgalmas, örömteli környezetet teremthetsz.

 

Ha haraggal és bűntudattal küzdesz, használd a doTERRA Forgive-et, hogy elősegítsd az elégedettség, megkönnyebbülés és türelem légkörét. 

 


Használd a doTERRA Peace-t pozitív emlékeztetőként a lassításhoz és az újrakezdéshez.

 


A doTERRA Console nagyszerű társ a kényelem és a remény légkörének előmozdításához.

 


A doTERRA Cheer segítségével optimista és boldog környezetet teremthetsz.

 

 

Reggelente masszírozz felemelő aromájú olajokat a halántékra, hogy felpezsdítsen és felkészítsen a napra. Egy hosszú nap után kipróbálhatod a nyugtató aromájú olajokat is.      

 

 

A sorozat első része itt. aromás használat

A sorozat második része itt.  helyi használat

A sorozat harmadik része itt. belső használat

A sorozat negyedik részet itt. főzés

Ötödik része itt. tisztítás

Hatodik rész itt. wellness

Hetedik rész itt. alvás 

Nyolcadik rész itt. személyes higiénia

Kilencedik rész itt. fitness



Tedd próbára az illóolajok erejét

Most, hogy feltártuk az illóolajok felhasználásának 100 különböző módját, láthatjuk, hogy ezek a föld természetes ajándékai valóban képesek megváltoztatni az életmódot. Ne feledd, hogy ez nem teljes lista - ez csak a kezdet!

Az illóolajok főzéshez, takarításhoz, alváshoz és testmozgáshoz történő felhasználásának legjobb gyakorlatainak megértésével készen állsz arra, hogy teszteld erejüket. Használd e sorozat javaslatait, hogy segítsen a mindennapi élet természetesebb megközelítésében, és megszabadítson téged és családod a mérgező terheléstől, amely oly sokunkra nehezedik.

Amint tovább tanulsz az illóolajokról és azok felhasználásának legjobb módjairól, bizalmat szerzel önmagadban - mielőtt észrevennéd, az illóolajok a mindennapok normális részévé válnak. Rendelkezel a szükséges ismeretekkel és erőforrásokkal a család biztonságos ellátásához, az otthoni zavartalan működéshez, az egészség ellenőrzésével és még sok minden mással.

Az illóolajok által kínált erővel, hatékonysággal és sokoldalúsággal nem sokáig tart, amíg rájössz, hogyan tudják a föld legerősebb erőforrásai átalakítani mindennapjaid. Tehát ne várj még egy napot, hogy érezd - kezdd el használni az illóolajokat most, hogy lásd, hogyan változtathat meg egyetlen csepp mindent. 



Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj