Korianderzöld esszenciális olaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A korianderzöld kulináris felhasználását és további előnyeit évszázadok óta dokumentálják. A cilantro belső használata elősegíti az egészséges emésztést és támogatja az egészséges immun- és idegrendszeri funkciókat. Helyileg alkalmazva a korianderzöld nagyon megnyugtató és hűsítő hatású a bőrön, és friss, növényi aromát ad minden illóolaj keveréknek, párologtatva. A cilantro két fő alkotóeleme, a linalool és a transz-2-decenal felület tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. A korianderzöld kulináris felhasználása végtelen, ízes csavart ad a húsoknak, salátáknak, mártásoknak.

A cilantro növény, más néven koriander, egynyári gyógynövény, amely arról ismert, hogy korianderleveleket és koriandermagokat is termel. A koriander növény levelei kicsik, zöldek és tollszerűek. A növény virágokat is hoz, amelyek kis esernyőformát képező fürtökben virágoznak. Ezek a virágok halvány rózsaszínűek vagy fehérek. A koriander növény sárgás-barna gyümölcse ovális alakú, amely két magot tartalmaz. A koriander növény akár 50 cm magas is lehet. Ez a lágyszárú növény Közel-Keletről ered, és csak egy szezont él meg.

Elsődleges előnyök

  • friss és ízletes ízt ad az ételeknek
  • szappanokban használják tisztítási célokra  
  • friss, tiszta aroma

 

Származási hely: Peru


Növényrész: levél



Kinyerés módszere: gőz desztilláció (15ml illóolajhoz 1,85kg levél szükséges)

Aromás leírás: friss, gyógynövényes, édes, szúrós


Főbb kémiai összetevők: linalool, transz-2-decenal 

A cilantro fő kémiai összetevője a linalool. A linalool egy erős természetes vegyi anyag, amelynek számos előnye van. Egy nemrégiben készült tanulmány azt sugallja, hogy a linalool az agy monoaminerg rendszerére gyakorolt ​​hatása miatt csökkentheti a szomorú érzéseket, ha belsőleg kerül be. Amikor a linalool természetesen bejut a monoaminerg rendszerbe, a rendszer több receptorára hat. Ha több receptor van megcélozva, a linalool hatása erőteljesebb és tartósabb, mint a csak egy receptort megcélzó molekulák. Mivel a linalool segít támogatni az agy kémiai egyensúlyát ezekben a receptorokban, csökkenti a szomorú érzéseket. Egy másik friss tanulmány szerint a linalool segíthet az erek normális relaxációs folyamatának megkönnyítésében is. A korianderzöld illóolaj tartalmaz egy decanal nevű linalool-t is, amely tonizáló vagy harmonizáló hatással van a szervezetre belsőleg alkalmazva.

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A koriander növény minden része ehető. A levelekből a közönséges koriander gyógynövény származik, a magokból pedig a koriander néven ismert fűszer. Mindkettőt gyakran használják latin-amerikai, ázsiai és amerikai konyha ételeinek ízesítésére.

 

Használata

  • Helyezz két cseppet egy doTERRA zöldségkapszulába az egészséges emésztés és az immunrendszer működésének támogatása érdekében.
  • Add hozzá salátákhoz, mártásokhoz, hogy megtapasztald a korianderzöld jellegzetes ízét.
  • Helyettesítsd a koriander növényt egy csepp korianderzöld olajjal, ízesítsd vele kedvenc avokádókrémed, paradicsomszószod, salátád.
  • Kend külsőleg kéz- és lábkörmeidre, így tisztán és egészségesen tarthatod őket.
  • Kombinálva citrus illóolajokkal, friss, gyógynövényes aromát és hatékony felületi tisztítószert kapsz.
  • Segíti az emésztést, miután túlzottan bevacsoráztál.


Hogyan használd

Párologtatás: Használj három-négy cseppet a választott diffúzorba.

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,25 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre. 

Más olajokkal

 

A koriander illóolaj jól keveredik a teafa, bergamott, bazsalikom, citrom, muskotályzsálya, fekete bors, koriander, muskátli, majoránna, fahéj kérge és az Ylang Ylang illóolajokkal párologtatáshoz.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek