Illóolajok használatának 100 módja: wellness

6. rész: Wellness

Akár egészség- és wellnessgurunak tartod magad, vagy csak mindent megteszel annak érdekében, hogy egy kicsit jobban táplálkozz, vagy kicsit többet mozogj, az illóolajok hasznosak lehetnek az élénk élet előmozdításához. 

Természetes termékként az illóolajok nagyszerű módja a test gondozásának megfelelő használat esetén. Valószínűleg azt fogod tapasztalni, hogy - az egyéb egészséges szokásokkal, például a helyes étkezéssel, edzéssel és a megfelelő pihenéssel együtt - az illóolajok hatékony módszert kínálnak a wellness népszerűsítésére.

 

 

Röviden kitértünk az illóolajok által a test számára nyújtott előnyökre, amikor a belső használatról a 3. részben tárgyaltunk, de ez valójában csak a lehetőségek kezdete. Rendeltetésszerű használatuk esetén az illóolajok elősegíthetik az egészséges emésztést, védelmet nyújthatnak a szezonális vagy környezeti fenyegetések ellen, támogathatják az egészséges immunfunkciókat, antioxidáns támogatást és így tovább. Mint korábban említettük, az illóolaj által kínált előnyök nagymértékben függenek az egyedi kémiai összetételétől. Minden illóolajnak megvannak a maga előnyei; amint azonban egyre gyakrabban kezded használni az illóolajokat, rájössz, hogy az olajok sokfélesége elősegítheti az egészséget és a wellnesst.

Nem számít milyen céljaid vannak, az esszenciális olajok felhasználhatók a mindennapokban a boldog, gondozott test elősegítésére. 


Ez az illóolajok szépsége - elég sokoldalúak ahhoz, hogy előnyöket nyújtsanak a fogyókúrás célok elérésén dolgozóknak, az emésztési előnyöket kereső embereknek, az immunrendszerük erősítését remélőknek és másoknak, akik különféle előnyöket keresnek, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmódhoz. Az illóolajokat nem úgy tervezték, hogy gyors megoldást vagy gyógyulást biztosítsanak; inkább egészséges döntésekkel és tevékenységekkel kell kombinálni, amelyek hozzájárulnak az egészséges test általános működéséhez. Amikor illóolajokat használsz a wellness népszerűsítésére, gondolj más olyan egészséges szokásokra, amelyeket beépíthetsz, amelyek hatással lehetnek az egész életedre - így ez még erőteljesebbé teszi az illóolajok használatát!

Nézzük az illóolajok egészséges életmódba való beépítésének 10 módját:

 

A hűsítő vagy nyugtató tulajdonságokkal rendelkező illóolajok helyileg alkalmazhatók a tiszta légutak és a könnyű légzés elősegítésére. Próbáld ki az eukaliptuszt, teafát, borsmentát és a doTERRA Air termékeket.

 

 

A 3. részben (belső használat) emlékezhetsz, hogy bizonyos illóolajok felhasználhatók az egészséges immunrendszer fenntartásához és az immunrendszer támogatásához. Amikor nem érzed magad a legjobban, vagy egy kis lendületre van szükséged, próbáld meg a belső használatra jóváhagyott fahéj, szegfűszeg, zöldcitrom, mirha, petitgrain, vadnarancs vagy doTERRA On Guard termékeket használni.

 

 

A méreganyagok, a feldolgozott élelmiszerek, a környezet változásai és még a stressz emésztési problémákhoz is vezethetnek. Néhány illóolaj belsőleg is bevihető, hogy elősegítse az egészséges emésztést. Ezeknek az emésztési előnyöknek a érdekében próbáld ki a fekete borsot, kardamomot, koriandert, édesköményt, gyömbért, oreganót, DigestTab-ot vagy a DigestZen-t.

 


Néhány illóolaj felhasználható a környezeti és szezonális fenyegetések elleni védelemre. Próbáld használni a doTERRA TriEase Softgels-t vagy a doTERRA On Guard termékeket.

 

 

Számos illóolaj antioxidáns előnyökkel jár és antioxidáns védelmet nyújt. Fontold meg a fekete bors, kasszia, szegfűszeg, gyömbér, vadnarancs, Microplex VMz vagy a doTERRA a2z rágótabletta alkalmazását.    

 

Az illóolajokat vagy hasonló termékeket, például a bazsalikomot, Clary Sage-t, szegfűszeget, koriandert, tömjént, olasz szalmagyopárt, boróka bogyót, Petitgrain-t vagy xEO Mega-t belsőleg lehet használni az idegrendszer megnyugtatására és támogatására.

 


A doTERRA Lifelong Vitality Pack illóolajokat tartalmaz, tápanyagokat, anyagcsere előnyöket és antioxidánsokat biztosít a test számára, miközben elősegíti az energia és az egészség elősegítését. Add hozzá az LLV-t a napi rutinodhoz, hogy elősegítsd a vitalitást és érezd magad a legjobban.

 

Szintén a 3. részből arra is emlékezhetsz, hogy néhány illóolaj segíthet az egészséges kardiovaszkuláris rendszer támogatásában. Ezen előnyök elérése érdekében fontold meg a bergamott, kardamom, koriander, helichrysum, majoránna, oregánó, petitgrain, kakukkfű vagy xEO Mega belsőleg történő használatát.

 


Megfelelő használat esetén egyes illóolajok hozzájárulhatnak a gázok és az alkalmi emésztési zavarok csökkentéséhez. Ehhez próbáld ki a gyömbér, borsmenta, DigestTab vagy a DigestZen termékeket. 

 


Néhány illóolaj segíthet az egészséges tüdő és a légzőrendszer működésében. Próbáld ki a fekete bors, koriander, zöldcitrom és a doTERRA On Guard termékeket ezekért az előnyökért.

 

 

Folytatás következik! 

A sorozat első része itt. aromás használat

A sorozat második része itt.  helyi használat

A sorozat harmadik része itt. belső használat

A sorozat negyedik részet itt. főzés

Ötödik része itt. tisztítás

 

 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :) 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj