Cédrusfa esszenciális olaj


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az intenzív árnyalatairól és meleg, fás illatáról ismert vörös cédrus esszenciális olaj jótékony hatások hosszú sorát kínálja. A vörös cédrus a legerőteljesebb kiegyensúlyozó hatást kiváltó olajok egyike, amellyel egy-egy hosszú nap végén nyugalmat árasztó légkört teremthetsz. A hideg éghajlati övben honos fafajta jellemzően a magas hegyoldalakat kedveli, és akár 30 méter magasra is megnő. A vörös cédrus esszenciális olaj pedig a fa nagyságát és erejét idéző vehemenciával biztosít számunkra jó közérzetet és vitalitást. Külsőleg alkalmazva a vörös cédrus esszenciális olaj tisztító hatást fejt ki. Emellett pedig masszázsterápiás célokra is gyakran alkalmazzák szellemi és testi pihenés és megnyugvás céljából.

A cédrusfáról

A különböző fákból származó cédrusolaj és általában a cédrusfa hosszú múltra tekint vissza. Úgy gondolják, hogy a libanoni cédrus az egyik első természetes illóolaj. A sumérok a cédrusfát az élet fájának tekintették. Az ősi törzsek azt hitték, hogy Isten a kozmosz energiáját a cédrusban tartja, és hogy a fa szent, hatalommal, nagysággal és halhatatlansággal ajándékozza meg az arra érdemeseket. Az egyiptomiak beépítették a balzsamozó rituáléikba. A föníciaiak és az asszírok cédrust is használtak hajóflották építéséhez. 

A cédrusfáknak sokféle típusa van, mindegyik tűlevelű, örökzöld fa a ciprusfélék családjából. A vörös cédrusfa képes ellenállni a szélsőséges éghajlatnak, és elviseli a legtöbb talajtípust. Ez a képesség származhat a hideg, nagy magasságú éghajlatú cédrusfáktól. A talajviszonyoktól függően a fa 5 és csaknem 30 méter magas is lehet. Szokatlanul hosszú élettartamú faj, néhány fa eléri a 900 évet. A doTERRA cédrusfaolaj a Juniperus virginiana faj fájából származik, közismertebb nevén vörös cédrus. A vörös cédrus borókafajta, amely nagyon illatos aromát nyújt - így tökéletes illóolaj-előállításhoz.

 

Elsődleges előnyök

  • A vörös cédrus esszenciális olaj a szellem és a test számára egyaránt nyugtató és kiegyensúlyozó tulajdonságokat biztosít.
  • Kiegyensúlyozó tulajdonságainak köszönhetően testmozgás előtt alkalmazva gondoskodik a jó közérzetéről és a vitalitásáról, ami segít az összpontosításban.
  • A vörös cédrus olajának tisztító tulajdonságai a bőrhibák megjelenésének csökkentéséhez is hozzájárulnak.
  • A vörös cédrus esszenciális olaj kémiai összetételénél fogva rovarriasztóként is hatékonyan alkalmazható bármely évszakban.
  • Az ősi civilizációkban is évszázadokon át számtalan módon alkalmazták mind az olajat, mind magát a fát. 

 

 

Származási hely: Dél-Kelet Amerika


Növényrész: fa


Kinyerés módszere: gőz desztilláció

Aromás leírás: diós, fás, édes

Főbb kémiai összetevők: α-cedren, cedrol, thujopsene

A cédrusfa a szeszkviterpének néven ismert vegyi anyagok csoportjába tartozik. A szeszkviterpént tartalmazó illóolajok általában ismertek arról, hogy aromás módon használják az érzelmek megalapozottságára és egyensúlyára. A cédrusfaolaj a szeszkviterpén fő alkotórészeit, a cedrént és a tujopszént tartalmazza, amelyek javítják a bőr megjelenését, és elősegítik az érzelmek megalapozását és az érzelmi egyensúlyt. Hasonlóan a vetiver, pacsuli és szantálfa olajhoz, a cédrusolajat kémiai összetétele miatt általában földi olajként ismerik. 

Érdekesség: A doTERRA cédrusfaolaja faipari melléktermékekből készül, így hulladékmentes, fenntartható beszerzési lehetőség.

 

Használati módok

  • Edzés előtt masszírozz belőle egy-két cseppet a mellkasodba, hogy kellően kiegyensúlyozott és összeszedett legyél.
  • Vigyél fel egy cseppet közvetlenül az érintett területre, hogy csökkentsd a bőrhibák megjelenését.
  • Párologtasd a vörös cédrus esszenciális olajat otthonodban, munkahelyeden vagy a dolgozószobádban párologtató készüléked segítségével, hogy segítsen növelni önbizalmad.
  • Használd egy hosszú nap végén, hogy érzelmi egyensúlyt és pihentető légkört teremts.
  • Állítsd össze saját, otthoni rovarriasztó készítményed doTERRA frakcionált kókuszolajból és vörös cédrus esszenciális olajból.
  • Arckezelésed során adjon egy-két cseppet az arckrémedhez vagy hidratálódhoz, hogy elősegítsd a tiszta, egészséges megjelenésű bőrt.
  • Tegyél egy cseppet egy vattacsomóra, és tedd a szekrénybe, hogy a molylepkéket távol tartsd. 
  • A cédrusfaolajról ismert, hogy elősegíti a pihenést, és több esetben használható az elme megnyugtatására. Például, amikor gyermeked rémálom után ijedten ébred fel, kenj cédrusfaolajat a talpára, hogy elősegítse a békés, nyugodt érzést. Amikor ismeretlen helyzetek miatt aggódsz, lélegezd be a cédrusfaolaj aromáját, hogy elősegítse a megnyugtató érzelmeket. A nyugtató, megalapozó érzések előmozdításakor a cédrusfaolaj hasznos társ.   


Hogyan használd

Párologtatva: Cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Masszázshoz keverj össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

 

 

Más olajokkal

Meleg, fás illóolajként a cédrusfaolaj olyan aromát produkál, amelyet erdőben, szabad levegőn érzünk. Meleg tulajdonságai miatt a cédrusfaolaj jól keveredik gyógynövényolajokkal, mint a muskotályzsálya, fás olajokkal, mint a ciprus, sőt más fűszeres illóolajokkal, mint a tömjén. A cédrusfaolaj jól keveredik a bergamottal, fahéjjal, citrommal, pacsulival, szantálfával, kakukkfűvel és a vetiverrel is.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

Esszenciális "parfüm" receptek

Illóolajok keverésének útmutatója

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás