Illóolajok használatának 100 módja: fitness

9. rész: fitness

Szereted azt az érzést, mikor hosszú futás alkalmával teljesíted az utolsó néhány métert? Vagy talán a nap kedvenc része egy reggeli jóga foglalkozás?

Vagy talán a napi kardiót az adja, hogy a gyerekeket kergeted a házban? Nem számít milyen fizikai aktivitást kedvelsz, a testmozgás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. 

 


 

Ezen felhasználási sorozat során bemutattuk, hogy az illóolajok mennyire sokoldalúak és mennyi feladatra használhatók fel. Nincs ez másként a testmozgás terén sem.

Akár élvezed a súlyemeléseket, a hosszú távok futásokat vagy a kerékpározásokat a gyermekiddel, rengeteg illóolaj segíthet az edzés kellemesebbé és hatékonyabbá tételében. 

Hogyan működik?

Hogyan javíthatják az illóolajok az edzést? Az illóolajok a fizikai erőnlétet illetően nagyon sokféle alkalmazással rendelkeznek, használhatóak a bemelegítéshez, edzéshez és edzés után.

Noha számos aromás, helyi és belső alkalmazást találsz az illóolajok használatára a fizikai aktivitás során, az illóolajok mozgáshoz használt egyik fő módja az, hogy a testnek megnyugtató kényelmet nyújt.

Számos illóolaj tartalmaz nyugtató tulajdonságokat, amelyek segítenek a testnek azáltal, hogy melegítő vagy hűsítő érzetet keltenek a bőrön. Ezek az olajok valójában nem változtatják meg a test hőmérsékletét, de az általuk nyújtott melegítő vagy hűsítő érzés segíthet megnyugtatni a területet edzés előtt, alatt vagy után. 

 

 

Az illóolajok edzés közbeni melegítő és hűtő előnyeinek kihasználása mellett az egyéb kémiai tulajdonságokkal rendelkező illóolajok is hasznos részei lehetnek minden testmozgás rutinnak. Például az olyan illóolajok, mint a bergamott, fodormenta és a vadnarancs, felemelő és energizáló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek felkészülni egy kemény edzésre, vagy energizáló, biztató légkört teremthetnek a testmozgás során. Használhatsz olyan illóolajokat is, mint például az eukaliptusz, borsmenta vagy teafa, hogy elősegítsd a tiszta, mély légzést az edzés során. Miután véget ért az edzés, használhatsz olyan illóolajokat, mint például a Blue Tansy (kék varádics) vagy a Wintergreen (kúszó fajdbogyó), hogy masszírozd az izmokat, miközben felkészülsz a pihenésre és a felépülésre.

Nem számít, milyen típusú edzést végzel, az illóolajok széles választéka áll rendelkezésre a személyes testmozgás javításához. 



Alkalmazz illóolajokat olyan tulajdonságok miatt, amelyek elősegítik a tiszta légzést. Nyakon és a mellkason edzés előtt, hogy élénkítő gőzt teremtsen, valamint elősegítse a nyitott légutak érzését. A doTERRA Air illóolaj termékek ehhez jól működnek.

 


Párologtass illóolajokat energizáló és élénkítő aromákkal az edzés alatt, hogy motiváló légkört teremtsenek az edzés során.

 

 

Ha edzés előtt vagy után küzdesz azzal, hogy hidratált maradj, próbálj illóolajokat adni a vízhez, hogy még több ízt kapj.

 


Dörzsöld az illóolajokat melegítő vagy hűtő tulajdonságai miatt olyan területekre, mint láb, talp, hát, nyak, karok és vállak edzés után. Erre tökéletes a Deep Blue nyugtató keverék és a Deep Blue krém.

 

 

Fontold meg a speciálisan kifejlesztett illóolaj kiegészítők használatát az általános wellness javítása érdekében, amikor konkrét fitnesz célok elérése érdekében dolgozol. Próbáld ki a doTERRA Lifelong Vitality Pack és más doTERRA speciális kiegészítőket.

 

Néhány illóolaj olyan tulajdonságokat tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek a testsúly szabályozásában, mert segíthetnek a vágyakozás fékezésében, az egészséges anyagcserében és az emésztésben. Próbáld használni a fahéjat, édesköményt, grapefruitot, lime-ot vagy a Smart & Sassy termékek bármelyikét.    

Egy különösen nehéz edzés után fontold meg nyugtató illóolajok hozzáadását egy meleg fürdőhöz, hogy a test felépüljön. Ha nincs időd fürdésre, egyszerűen áztasd a lábad vízzel és nyugtató illóolajokkal.

 

Megterhelő edzés, például futás előtt vagy után fontold meg az illóolajok, például a fahéj, gyömbér vagy a tömjén bőrbe masszírozását.

 

Ha masszázsterápiát használsz a felüdülés vagy az edzés utáni felépülés részeként, alkalmazz pihentető vagy nyugtató illóolajokat az izmok megnyugtatásához és a test pihenésre való felkészítéséhez.

 

A melegítés során kend be a bőrt melegítő tulajdonságokkal rendelkező illóolajokkal, hogy segítsen minden olyan területen, amelyre oda kell figyelni. Pl. citromfű.   

 

 

Folytatás következik! 

A sorozat első része itt. aromás használat

A sorozat második része itt.  helyi használat

A sorozat harmadik része itt. belső használat

A sorozat negyedik részet itt. főzés

Ötödik része itt. tisztítás

Hatodik rész itt. wellness

Hetedik rész itt. alvás 

Nyolcadik rész itt. személyes higiénia

 

 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg