Illóolajok használatának 100 módja: személyes higiénia

8. rész: személyes higiénia

Ha kinyitod a fürdőszobai szekrényt, körülnézel a hálószobában, vagy belenézel a személyes higiéniai táskádba, valószínűleg jó néhány olyan terméket látsz, amelyet helyi alkalmazásra terveztek.

Sokan támaszkodnak a hidratálók, tisztítószerek, testápolók, kenőcsök, fogkrémek és egyebek napi használatára. Miért? Mert az öregedés és a mindennapok során mindent - a hajunktól a bőrünkig, sőt a körmeinkig, fogainkig és az ínyünkig is - megfelelően kell gondozni, ha egészségesek akarunk maradni. Nagyon sok termék szükséges ahhoz, hogy a bőr, haj, fogak és a test többi része ápolt legyen.

Mint sejthető, ez egy újabb terület, ahol az illóolajok jól jöhetnek. Valójában tudtad, hogy rengeteg illóolajat használnak általában olyan kozmetikai termékekben, mint a parfümök, fogkrémek és szájvizek, testápolók, bőrápoló termékek és még sok más? Az illóolajok nemcsak szép illataikat kölcsönözik a kozmetikumoknak, hanem hatalmas előnyökkel is rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek a személyes higiéniában.

 


 

Megfelelő használat esetén az illóolajok biztonságos, nem toxikus megoldást nyújtanak a test gondozására.

Az illóolajok természetesek és erősek - ráadásul olyan tisztító tulajdonságokat is kínálhatnak, amelyek hasznosak a személyes higiénia szempontjából. Noha számtalan termék áll rendelkezésre a személyes ápolási rutinod segítésére, az illóolajok számos előnnyel járnak, amelyek más termékekben nem állnak rendelkezésre. Mivel természetes forrásokból származnak, az illóolajok nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, mint a piacon lévő számos más termék, így megfelelő alkalmazás esetén biztonságosak lesznek a családod számára.

Az illóolajok amellett, hogy természetesek és mentesek potenciálisan veszélyes vegyi anyagoktól, idővel költséghatékonyabbak is, mert hosszabb ideig tartanak, mint más termékek. Erőteljes és erős természetük miatt csak kis mennyiségre van szükség, ha személyes gondozásra használják. Mivel egyetlen cseppből annyi felhasználást lehet elérni, az illóolajok sokkal tovább fognak tartani, mint sok más higiéniai termék.

Tudjuk, hogy az illóolajok sokoldalúak és könnyen használhatók különféle feladatokhoz. Ez kívánatosabbá teszi őket, mint a többi testápolási termék, mert egyetlen olaj többféle alkalmazási lehet a higiéniai rutinhoz. Például a levendula illóolaj kombinálható a napi hidratáló krémmel, hogy segítsen megnyugtatni a bőrt és az alkalmi bőrirritációkat. A levendulát borotválkozás után is felviheted a bőr megnyugtatására és az érzékenység elkerülésére. Levendula akár a kondicionálódhoz is hozzáadható, hogy megnyugtassa hajszálaid és kedves aromát nyújtson.

Nemcsak az illóolajok személyes ápolásra való felhasználására lesz sok lehetőséged, de az illóolaj tapasztalataid is az igényeidre szabhatod.

 


 

Illóolajok előnyei a személyes ápoláshoz

Tehát, ha be szeretnéd illeszteni az illóolajokat a mindennapi higiéniai rutinodba, akkor hol kezdd? A 2. részben megvitattuk az illóolajok előnyeit a bőr számára. A levendula, teafa, jázmin, melissa, helichrysum és a szantálfa csak néhány olaj, amely felhasználható a bőr megnyugtatására és az egészséges arcszín elősegítésére. A bőrápoláson kívül számos illóolajnak lenyűgöző előnyei vannak a haj számára. Az illóolajokat, mint például az ylang ylang, rozmaring, muskátli vagy a teafa beépítheted hajápolási rutinodba, hogy segítsen egy kis extra életet nyújtani a tincseidnek. Végül néhány illóolaj hatalmas előnyöket kínál az íny, a fogak és a száj számára. A szegfűszeg, a borsmenta és a fodormenta olajai hasznosak a szájhigiéniában. Ne felejtsd el hígítani az erősebb olajokat, például a szegfűszeget vízzel vagy fogkrémmel, mielőtt a nyelven vagy a szájban alkalmaznád őket.

Nézzük, hogyan használhatjuk az illóolajokat személyes higiéniai rutinként.

 

 

A tiszta, egészséges megjelenés érdekében kenj illóolajokat az arcodra úgy, hogy az olajokat krémben, tonikban, hidratáló krémben, arctisztítóban vagy hordozóolajban hígítod.

 

 

Adj hozzá néhány csepp illóolajat a samponodhoz és balzsamodhoz, hogy elősegítse a tiszta fejbőrt és az egészséges megjelenést. Kipróbálhatod a doTERRA Salon Essentials termékcsalád bármelyik termékét.

 

 

A tiszta száj és a friss lehelet érdekében a fogmosás előtt adj hozzá egy csepp illóolajat a fogkeféhez. Próbáld ki a fahéj, szegfűszeg, lime, borsmenta vagy akár a doTERRA On Guard fehérítő fogkrém használatát.

 


A pihentető és fiatalító élmény érdekében tegyél néhány csepp tisztító vagy frissítő illóolajat a zuhany padlójára, mielőtt belépnél, vagy fürdés előtt keverheted az olajat Epsom sóval.

 

 

Nyugtasd meg a bőrt illóolajok alkalmazásával, frakcionált kókuszolajjal hígítva, közvetlenül a borotválkozás után, hogy elkerüld az érzékenységet és az irritációt. Próbáld ki a levendulát, mirhát vagy szantálfát.

 


 

Alkalmazz illóolajokat, mint tömjén vagy teafa a köröm- és lábkörmökre a kutikulák körül zuhanyozás után, hogy tiszták és egészségesek legyenek. 

 

 

Készítsd el a saját illóolaj-parfümöd, kombinálva kedvenc illataid, és a keveréket a nyakra, a csuklóra vagy a ruházatra kenve, mielőtt indítod a napod. Használhatod a doTERRA természetes dezodorokat is, hogy friss illatot érezz.

 

 

Készíts saját illóolaj szájvizet úgy, hogy néhány csepp illóolajat összekeversz 1,5dl vízzel, és 15-30 másodpercig gargarizálsz. A fahéj, teafa vagy fodormenta jól működik ehhez, vagy kipróbálhatod a doTERRA On Guard szájvizet.

 

Használj illóolajokkal átitatott arcápolási termékeket, hogy csökkentsd a foltok megjelenését és elősegítse az egészséges arcszínt. Fontold meg a Correct-X, a doTERRA Essential Skin Care termékeket, HD Clear termékeket vagy a Verage termékeket.

 

Élvezd a gyógyfürdő élményét otthon azáltal, hogy illóolajokat készítesz saját szappannal, testradírral vagy arcmaszkokkal. Használhatod a doTERRA SPA bármely termékét egy luxus DIY wellness estéhez. 

 

 

Folytatás következik! 

A sorozat első része itt. aromás használat

A sorozat második része itt.  helyi használat

A sorozat harmadik része itt. belső használat

A sorozat negyedik részet itt. főzés

Ötödik része itt. tisztítás

Hatodik rész itt. wellness

Hetedik rész itt. alvás

 

 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában