A legjobban őrzött titkaink: fodormenta, mandarin és lime


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A menta és a citrusfélék kellemes nyári párosítás, ahogyan azt Te is meg fogod találni, ha egyszerűen rákeresel az interneten pár nyári italreceptre. Habár az örök kedvenc olajok, a borsmenta, vadnarancs és a citrom biztosan tetszeni fognak, rengeteg más lehetőséget is kipróbálhatsz. Ha még nem próbáltad ki a fodormenta, mandarin és lime olajat, akkor lemaradsz: mind az előnyök, mind a magával ragadó ízek tekintetében. Személyes kedvenceink közül ez a három hatásos olaj is megérdemel némi időt a rivaldafényben.

Az enyhe menta

A fodormenta a borsmenta enyhébb változata, mivel kevesebb mentolt tartalmaz. A fodormenta fő kémiai összetevője a karvon. A karvon energizáló tulajdonságokat tartalmaz, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a fodormenta hangulatjavító képességéhez. Brazil idegtudósok publikáltak egy tanulmányt, amely szerint a fodormentában található karvon statisztikailag szignifikáns nyugtató hatást mutatott a felfokozott izgalmi állapottal szemben. Következésképpen úgy vélik, hogy a fodormenta támogathatja az egészséges idegrendszeri működést.

Ha túl erősnek találod a borsmentaolajat, a fodormenta menta remek helyettesítője. Beveheted például egy zöldségkapszulában, hogy enyhítsd az alkalmi gyomorpanaszokat. A borsmentához hasonlóan a fodormenta olaj is segít a koncentráció érzését biztosítani, ha viseled vagy belélegzed. A szájhigiéniában is használhatod szájöblítőkben, vagy néhány csepp fodormenta és doTERRA On Guard olajat adhatsz hideg vízhez a száj védelméért. A hasonlóságuk ellenére a fodormenta íze enyhébb és egyedi - próbáld ki valamelyik csokis receptben.

A citrusolajok tágabb világa

A mandarin és a lime meglehetősen közeli rokonok, mindkettő a Rutacae családba és a citrus nemzetségbe tartozik. Ha szereted a vadnarancsot, a mandarin hasonló narancsos aromával rendelkezik, de enyhébb és édesebb, valamint nyugtató és pihentető tulajdonságokkal rendelkezik. A lime egy fanyar, friss opció, amely biztosan feldobja bármelyik napot, de a citromhoz hasonlóan számos más felhasználási lehetőséggel is rendelkezik. A mandarin és a lime egyaránt tartalmaz olyan kémiai összetevőket, amelyek támogatják az immunrendszert és alapvető antioxidánsokat biztosítanak a szervezet számára.

A mandarint gyakran használják a sütéshez, mivel az illóolajok merész ízt kölcsönöznek bármely desszertnek vagy italnak, amelyhez némi pikantériát szeretnél adni. Hasonlóképpen életörömöt teremt, ha belélegezzük, mivel segíthet felvidítani a kilátásokat. Házi készítésű tisztítószerekhez is használható, amelyek az egész család számára biztonságosak.

A lime az immunrendszeren kívül a test több rendszere és szerve számára is számos belső jótékony hatással bír.

Íme néhány példa:

  • A limeolaj támogathatja az agy és az idegrendszer egészségét.
  • Támogathatja a tüdő és a légzőszervek egészséges működését.
  • Támogatja az egészséges anyagcserét és a testsúlyszabályozást.
  • A lime támogathatja az egészséges vércukor- és koleszterinszintet, amely már a normál tartományban van.
  • Támogatja a gyomor-bélrendszer működését és egészségét; enyhíti az alkalmi gyomorégést és emésztési zavarokat.
  • A lime illóolaj támogathatja a vastagbél egészségét.
  • A lime segíthet a szív- és érrendszeri egészség támogatásában is.

Ezenkívül a lime (a citromhoz hasonlóan) segít eltávolítani a zsírfoltokat és a matrica maradványokat. Egy cseppet adhatunk arctisztítókhoz, samponokhoz vagy fogkrémekhez is a bőr, haj és a fogak tisztító tulajdonságainak extra fokozása érdekében.

Partnerség

Amint láthatod, a mentaolajok és a citrusolajok hasonlóan felemelő és tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gyönyörű partnerséget alkotnak. Egy tisztító és frissítő italhoz adj egy csepp lime-ot és egy csepp fodormentát a vízhez néhány uborkaszelettel.

Vagy add ezt a kombinációt bármelyik diffúzorhoz, hogy egy ragyogó és vidám napot varázsolj: egy csepp fodormenta, két csepp mandarin és két csepp lime.

Megjegyzés: A citrusolajok fényérzékenységet okozhatnak, ezért nem javasoljuk, hogy az illóolajok helyi alkalmazása után a bőrt közvetlen napfénynek tedd ki. A sampon és a tisztítószerek azonban lemosható termékek, így nem kell aggódni a fototoxicitás miatt. Az illóolajok önmagukban nagyon erősek, ezért van a citrusolajokon a fényérzékenységre vonatkozó figyelmeztetés.


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek