A doTERRA olasz szalmagyopár különlegessége


Emily Wright doTERRA alapító tartott nemrég az európai online rendezvényen egy előadást az olasz szalmagyopárról, ezt szeretném megosztani veled.

 

Az olasz szalmagyopár (helichrysum) már évezredek óta jelen van, a mediterrán régióban őshonos. Napsütésre, kék égre és köves talajra van szüksége a növekedéshez. A név eredete görög: helios napot ; chrysos aranyat jelent, ami a növény szépségére utal. Az egész növény a szépség, az ifjúság jelképe. Már a Kr.e. 3. században is használták, a doTERRA pedig Albániából és Horvátországból szerzi be. Albánia a mediterrán térségben található, a növények pedig itt ideális körülmények között növekednek. Viszont nem voltak ideálisak a termelői körülmények. Nem igazán voltak hosszútávú szerződések, sokszor elmaradtak a termesztők kifizetése. Ez nem maradhatott így. Az albániai termesztői partnereink nagyon nagyon elkötelezettek és nagyon ügyesek a lepárlásban is. Ők azok, akik hosszan tartó nagyon izgalmas és megbízható partnerséget építettek fel a helyi termelőkkel, stabil jövedelemhez jutnak, így mindenki számára előnyös partnerséget jelent. Így jöhet létre a legjobb minőség, hiszen a doTERRA minden egyes folyamatot felügyel.

Annyira sikeres volt az albániai üzem létrehozása és annak működése, hogy 100 kistermelőt sikerült bevonni, s még Albánia miniszterelnöke is meglátogatta a létesítményt. Ez az egész régió és a közösségek számára is fellendítő erővel hatott. Nagyon sokan találtak itt munkát a környező vidékről, ahelyett, hogy városokban kötöttek volna ki, mint ezelőtt. Tehát az olasz szalmagyopár nemcsak csodálatos hatóanyag, hanem ilyen jó hatással van az ottani környezetre is. 

 


Az olasz szalmagyopár a halhatatlanság növényének is nevezik, éppen ezért számos terméknek a része. Pl. Salubelle, Veráge, és Correct-X. A helichrysum tulajdonképpen bármilyen bőrre használható, fiatalító és nyugtató hatása van, s igazi varázslat amikor a bőrápolásban bevetésre kerül. Mindenkinek ajánlom, hogy a szalmagyopárnak adjon egy esélyt, próbálja ki. Nagyon izgalmas dolog. Egyébként a férfiaknak is ajánlom, a férjem imádja használni borotválkozás után.

Én is nagyon szeretem a szalmagyopár használatát, pár cseppet az arcomra kenek, s utána viszem fel a hidratálókrémet, nagyon jól működik. 

 

 

Talán nem sokan tudják, hogyan is működik a vegyi összetétele a szalmagyopárnak. Nem a monoterpinális elemek dominálnak, - s itt érkezünk el a legizgalmasabb részhez - hanem italidionokban gazdag. Semmilyen más esszenciális olajban nem található meg, sőt más olasz szalmagyopár illóolajban sem! Ez is mutatja mutatja, hogy a beszerzés kulcsfontosságú. Ez csak az Albániában termesztett szalmagyopárra jellemző. 

Továbbá nagyon gazdag alfa-pinénekben úgy, mint a tömjén, vagy az óriás tuja. Az italidion azonban igazi szuperhőssé teszi a szalmagyopárt! 

 


S ugye mostmár Touch változatban is kapható! Így még egyszerűbb a használata, hiszen a szalmagyopár olajat frakcionált kókuszolajban oldottuk fel, ami táplálja a bőrt és ezzel a kiszereléssel egyszerűen csak bedobjuk a táskába és bárhova magunkkal vihetjük. Például nekem van egy unokám, aki nagyon szereti a szalmagyopárt, s szüksége is van rá, igazi kis energiabomba, állandóan felmászik valahova, leesik, megint felmászik, így a bőre igényel némi törődést.

 


Szalmagyopár illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Esszenciális "parfüm" receptek

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA citrom esszenciális olaj