doTERRA hawaii szantálfa illóolaj

 

A hawaii szantálfa szívfájának hosszadalmas lecsupaszítása, forgácsolása, szűrése és desztillálása után a hawaii szantálfa illóolajat állítják elő, és használják fel annak sokféle felhasználási módja és előnye miatt.

A Hawaiiról megújuló forrásból származó doTERRA csodálatos hawaii szantálfa illóolaj számos jótékony hatással bír, többek között kisimítja a bőrt és javítja a hangulatot. Több ezer éves dokumentált használatának köszönhetően ez az olaj sok felhasználó számára nagy értéket képvisel. A hawaii szantálfa gazdag, édes, fás illata nyugalmat és jó közérzetet sugároz, így tökéletes olaj masszázsba vagy aromaterápiába való beépítésre. A hawaii szantálfa nagyon nyugtató és jótékony hatással van a bőrre, ezért nagyon keresett a test- és bőrápolási termékekben. Kutatások szerint a hawaii szantálfa segít a bőrhibák megjelenésében. Amellett, hogy nyugtató és jótékony hatással van a bőrre, a hawaii szantálfa ugyanezt a hatást fejti ki a hangulatra is, segít csökkenteni a feszültséget és elősegíti az érzelmi jólétet.

Elsődleges előnyök

  • Elősegíti az egészséges megjelenésű, sima bőrt
  • Pozitív légkört teremt
  • Gyakran használják meditációban földelő aromája miatt

 

 

 

Származási hely: Hawaii (USA)



Növényrész: faforgács



Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció (27 dkg hawaii szantálfa szükséges 5 ml hawaii szantálfa illóolaj előállításához)

Aromás leírás: gazdag, mézes, édes, fás

Kiszerelés: 5 ml



Főbb kémiai összetevők: α-szantálol, ß-szantálol, cisz-lanceol

A hawaii szantálfa gazdag a szantálol nevű kémiai komponensben, amely az alkoholok funkciós csoportjába tartozik, és szeszkviterpén gerinccel rendelkezik. Mind az α-szantálolt, mind a ß-szantálolt tartalmazza. Ez az állandóan jelenlévő kémiai összetevő nagyban hozzájárul a hawaii szantálfaolaj érzelmeket földelő hatásához.

Érdekesség: A kínaiak a hawaii szantálfa illatos szívét (a fa középső része) füstölésre, gyógyászati célokra és faragott tárgyak készítésére használták, valamint építészeti projektekhez.

 


Magáról a fáról

A hawaii szantálfa, Santalum paniculatum, lehet cserje vagy fa. Érett korában ez a növény a formájától függően 2 és 15 méter közötti magasságot érhet el. Fa formájában a fa lombkoronája 3 és több mint 10 méter széles lehet. A lombkorona átmérője körülbelül a fa magasságának fele. A hawaii szantálfa növény levelei felső felületükön zöldek és fényesek, alsó felületükön gyakran halványak és különböző színűek. Ez a növény virágokat is hoz, amelyek zöld, barna, narancssárga vagy lazacszínűek. Ezek a virágok édes illatot árasztanak. A hawaii szantálfa szíve is nagyon illatos lehet. A doTERRA Hawaii szantálfát a növény fájából vonják ki.

 

 

A lepárlás

Ahhoz, hogy az olajat a tényleges fából nyerjék, a fa külső rétegeit le kell csupaszítani, hogy eljussanak a szívfához. A szívfát ezután apró fadarabokra aprítják, és egy lepárlóba öntik, amely 300 kg szantálfaforgácsot tartalmaz. A finomra vágott szantálfa-darabok ezután 36 órás gőzpárlaton mennek keresztül. Ez a folyamat nagy nyomást és nagy hőt igényel. Összességében az üzemanyag, az energia és az idő, amely ennek az értékes illóolajnak az előállításához szükséges, jelentős.

 

 

Mire használják a szantálfa illóolajat?

A szantálfa egy értékes illóolaj, amelyet a trópusi területeken, többek között Indiában, Hawaiin, Indonéziában, Nepálban és Ausztráliában termő szantálfa illatos fájából desztillálnak. A szantálfa a világ legdrágább fái közé tartozik, és az olaj is hasonlóan értékes. Gyakran használják a meditáció fokozására és az odafigyelés elősegítésére, a szantálfa illóolaj erőteljesen képes csökkenteni a feszültséget és kiegyensúlyozni az érzelmeket. Csábító és nyugtató illatának köszönhetően a szantálfa számos kiváló parfüm és aftershave alapillata. A szantálfa erőteljes földelő és hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkezik. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a szantálfa magas koncentrációban tartalmazza a szantálol nevű összetevőt, amely az olajat nagyon földelővé és nyugtatóvá teszi. Jó közérzetet ad, és jótékonyan hat a hangulatra.

 

 

Jót tesz a bőrnek a hawaii szantálfa?

A szantálol másik előnye a bőrre gyakorolt szépítő hatása. Helyileg alkalmazva a hawaii szantálfa minimalizálhatja a foltok, ráncok és bőrhibák megjelenését. A bőrre gyakorolt erőteljes előnyei miatt a hawaii szantálfa számos doTERRA bőrápoló termékben szerepel. A hajat is hidratálja, és kívánatos selymes érzetet kölcsönöz.


 

Melyik a legjobb szantálfa illóolaj?

A szantálfának több mint 20 fajtája létezik, de a két legjobban tisztelt illóolajukért a Santalum album (indiai) és a Santalum panicultum (hawaii szantálfa). A doTERRA mindkét értékes fajtát kínálja, amelyek hasonló előnyökkel rendelkeznek. E két szantálfaolaj kémiai profilja közel azonos; a Santalum paniculatum aromája kissé édesebb, míg a Santalum albumé fásabb.

Környezeti felelősségvállalás

A hawaii szantálfa Hawaii Nagy-szigetén terem. A hawaii őslakosok évszázadokon át használták ennek a fának a leveleit, kérgét és faforgácsát. A doTERRA Hawaii szantálfa illóolaj fenntartható módon, idős hegyi erdőkből származik; csak az elhalt vagy haldokló fákat gyűjtik, a többit pedig hagyják a hawaii napsütésben növekedni. 

Emellett a sziget legnagyobb szantálfa erdősítését végzi a doTERRA. 2019-ben 114  ezer fát ültettek, ebből 20 ezer volt szantálfa  a többi koa és egyéb fák. 2020-ban 120 ezer az új fák száma. Tízezer hektár ami a doTERRA-é ahol egy rezervártumot tudnak építeni ahol ezek a fák generációk számára lesz elérhető. Szantálfa esetén 15 év kell, mire olaj nyerhető. 

 

 

Használata

  • Párologtatva vagy a nyakra és a vállakra kenve lefekvés előtt a pihentető alvás érdekében.
  • Adj egy-két cseppet kedvenc hidratáló krémedhez vagy éjszakai krémedhez a sima, ragyogó bőrért.
  • Adj egy-két cseppet forró fürdőhöz az ellazulás elősegítésére és a feszültség csökkentésére.
  • Az otthoni spa élményhez tölts meg egy nagy tálat gőzölgő vízzel, majd kenj 1-2 csepp hawaii szantálfát az arcodra, és fedd be a fejed egy törölközővel. Helyezd az arcod a gőzölgő víz fölé. Bőröd tápláltnak és megfiatalítottnak fogja érezni magát.
  • Vigyél fel 1-2 cseppet a nedves hajra, hogy segítsen helyreállítani a nedvességet és selymes fényt adjon a hajnak.
  • Lélegezd be közvetlenül a tenyeredből vagy párologtatva, hogy csökkentse a feszültségérzetet és kiegyensúlyozza az érzelmeket.
  • A meditációs vagy jógaélményeinek javítása érdekében használd a hawaii szantálfaolajat helyileg vagy aromásan, és vedd körül magad a hawaii szantálfa illóolaj földelő, felemelő és hangulatjavító tulajdonságaival.


Hogyan használd

Párologtatás: Három-négy cseppet használj a választott diffúzorban.

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,2 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre. Hígítsd fel vivőolajjal, hogy minimalizáld a bőr érzékenységét.

 

 

Olajok, amelyek jól keverednek a hawaii szantálfa olajjal

A hawaii szantálfa illóolaj jól keveredik a bazsalikom, tömjén, levendula, rozmaring, borsmenta, az ylang ylang és a bergamott illóolajokkal. 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.  

 

5 ml-es hawaii szantálfa illóolaj ára: 89 euró ; ~ 32.000 forint

 

 


Hawaii szantálfa vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában