doTERRA AromaTouch kézi technika a gyakorlatban

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

 

Szeretném, ha megismerkednétek egy módszerrel. Ideális megoldást kínál az emberi kapcsolatok építéséhez és újjáépítéséhez, valamint ahhoz, hogy másokkal is megoszthassuk az esszenciális olajok nyújtotta élményt egy négyszemközti találkozás alkalmával. Ezt a módszert AromaTouch kézi technikának nevezzük. 

A részvételhez csupán két dologra van szükségünk. Egy partnerre és egy tetszőleges esszenciális olajra.

Fogd meg az alany egyik kezét, tegyél egy-három cseppet a tetszésének megfelelő esszenciális olajból a tenyerébe. Oszlasd el egyenletesen az olajat a tenyér egész felületén. 

Az olajozást követően fordítsd meg a kezét, és tartsd úgy, hogy a kézfej nézzen felfelé és a hüvelykujjaid legyenek felül. A hüvelykujjaiddal nyújtsd át a kéz lágyszöveteit középről kifelé, illetve a csuklótól az ujjtövekig haladva. Ezt a lépést kézhátnyújtásnak nevezzük. 

kézhátnyújtás

 

A szövetek átdolgozását követően fordítsd meg a kezét úgy, hogy ismét a tenyere mutasson felfelé, és tovább is megyünk a következő lépésre, amelyet kézterületek szerinti nyújtásnak nevezünk.

 

A tenyéren három területet különíthetünk el. Az első közvetlenül a hüvelykujj mellett van, a második a tenyér oldalsó része, a harmadik pedig az ujjakhoz közel eső rész. Ezzel a lépéssel ezeket a területeket fogjuk egyesével átdolgozni, Az elsőtől a harmadik felé haladva. A hüvelyujjaiddal közepes erősségű nyomást gyakorolva, módszeresen dolgozd át mindhárom területet egymástól távolodó, körkörös mozdulatokkal.

kézterületek szerinti nyújtás


Ezen technika előnye, hogy mindig mindenki számára egyedi és személyre szóló élményt nyújt. Mivel bármelyik doTERRA esszenciális olajat felhasználhatod a kézi technikához, mindig annak a személynek megfelelő olajat választhatsz, akit éppen az AromaTouch technikában részesítesz. 

 

 

A következő lépés a pontos zónák aktiválása. A különböző területek mintájára a tenyerünket különböző zónákra is bonthatjuk. Ez az öt zóna az öt ujj mentét húzódik, a kéztől felfelé, az ujjbegyek irányába haladva. Ezért ennél a lépésnél a csuklóhoz közeli területről indulunk az ujjbegyek felé haladva. Ehhez fogd meg az alany kezét egészen közel a csuklójához, és haladj a hüvelyujjaiddal az ő hüvelyujja hegye irányába. Ehhez a lépéshez fontos mindig eldöntened, hogy melyik lesz a vezető és melyik a követő hüvelyujjad. Más szóval hogy ne egymást váltogatva, hanem mindig egymást követve haladjanak.

pontos zónák aktiválása

 

Teremts kapcsolatot a befogadó féllel, és beszélgess kicsit el vele arról, hogy is érzi magát aznap. Próbálj a kapott válasz alapján választani az olajok közül, hogy az a legelőnyösebb legyen az illető számára az adott pillanatban. Ha pedig nincs kimondott szükséglete, akkor választhatsz ösztönösen vagy a személyes kedvenceid közül. 

Nagyon mozgalmas nap esetén a Balance keverék alkalmazása segít a megnyugvásban és az ellazulásban. 

Az első zóna végére érve végezd el ugyanezt a hüvelyujjal való átdolgozást a második zónán is. Majd ismételd meg újabb három alkalommal mind az öt zóna esetében. Ez az AromaTouch kézi technika leghosszabb szakasza, ezért szánj rá bőségesen időt, hogy biztos megfelelően végezd el.

Ez arra is nagyszerű alkalmat teremt, hogy egy kicsit elbeszélgessetek, vagy hogy visszajelzést kérj a fogadó féltől. 


A kézi technika utolsó lépése az interphalangeális nyújtás. Ehhez a fogadó fél tenyere nézzen felfelé, fogd meg az egyik csuklóját, majd a hüvelyk- és mutatóujjad segítségével finoman húzd át az ujjak közti lágyrészeket. Ezt a mozdulatot minden ujj között háromszor ismételd meg, mielőtt áttérnél a következőre.

interphalangeális nyújtás


Ezek a lépések, jó gyakorlást, s alkalmazd minél több személyen. :) 

 


Az AromaTouch technikáról itt írtam részletesen. 


Ajánlott olajok az AromaTouch kéztechnika alkalmazásához

Az AromaTouch kéztechnika nemcsak gyors és kényelmes, de bármilyen olajat használhatsz az élményhez. Bárhol, bármikor elvégezhető, és nincs szükség semmilyen felszerelésre. Mindössze 1-3 csepp frakcionált kókuszolajjal hígított illóolajra van szükség, amelyet mindkét kézre fel kell vinni. Vagy válassz egy olyan Touch-ot, amely könnyen alkalmazható. 

Kéztechnika biztonsága

A bőrérzékenység kialakulásának valószínűségének csökkentése érdekében, különösen fiatal vagy érzékeny bőrön, ajánlatos hordozóolajat (például frakcionált kókuszolajat) használni a hatásosabb olajok hígításához, illetve amikor először próbálunk ki egy olajat. Az ajánlott hígítási arány általában egy csepp illóolaj három csepp vivőolajhoz.


Kerülendő érzékeny területek

  • Egyes arcfelületek, például a szem körüli bőr.
  • Szemek és belső fülek.
  • Sérült bőr.

Europai oktatók ajánlása

Bármilyen illóolajat, saját keveréket vagy Touch olajkeveréket használhatsz. Ha saját keverékeket készítesz, szükséged lesz egy minta fiolára. Tegyél 25 csepp frakcionált kókuszolajat a mintafiolába, majd add hozzá azt az olajat, amelyet a Kéztechnikához szeretnél használni. Ez segíteni fogja, hogy az olajok jól keveredjenek és könnyen felszívódjanak a bőrbe. Miután ezt a lépést elvégezted, alkalmazz 1-3 cseppet a keverékből az általad végzett Kéztechnikához.


Eucalyptus (Eucalyptus radiata)

Az eukaliptuszlevélből származó eukaliptusz illóolaj jótékony hatással lehet a bőrre, és ideális a nyugtató masszázsélményhez.

 

Peppermint Touch (Mentha piperita)

A doTERRA Borsmenta Touch mentolos, friss illata helyileg alkalmazható a hangulat javítására, az összpontosítás elősegítésére, valamint nyugtató és hűsítő érzéssel bír. 


Tömjén (Boswellia Carterii, frereana, sacra, and papyrifera)

A tömjén nyugtató érzése és aromája elősegíti a békés, nyugodt és elégedett érzéseket. Helyileg alkalmazva segíthet a bőr hidratálásában és fiatalításában.

  

Adaptiv

Ha gyengéd lökésre van szükséged, az Adaptiv a megoldásod. Ez a szabadalmaztatott keverék olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek helyileg alkalmazva megnyugtatják a bőrt, és nyugtató, pihentető illatával a hangulatot is fokozhatja. 

 

Console Touch

A doTERRA Console édes, virágos illatát úgy tervezték, hogy elősegítse a remény és a vigasztalás érzését. Földelő és megújító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek örömet és boldogságot hozni az életedbe.


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában