doTERRA esettanulmány: A HOPE Kezdeményezés elindítása (2021-es jelentés 8/18)


Globális erő az emberkereskedelem elleni küzdelemben

A Global Slavery Index szerint világszerte több mint 40 millió ember esik áldozatul az emberkereskedelemnek, túlnyomórészt munkaerő- és szexkereskedelemben – és túlnyomó többségük nő és gyermek. A doTERRA Healing Hands Hope nevű kezdeményezése élen jár a modern rabszolgaság felszámolásáért folytatott küzdelemben. Míg más erőfeszítések a probléma egy részét kezelik, vagy csökkentik az emberkereskedelem hatását egy területen, a HOPE cselekvési terv minden oldalról küzd az emberkereskedelem ellen, hogy megoldja a probléma lényegét.

A HOPE fenntartható, hosszú távú megoldások kidolgozására törekszik. Az akcióterv kollektív hatást alkalmaz – egy olyan modellt, amely támogatja a csoportok együttműködését egy bonyolult probléma megoldásában, és a közös erőfeszítések nagyobb hatást fejtenek ki, mint egyénileg. Ez a csapatmunkára összpontosító megközelítés arra ösztönzi a kormányokat, a nonprofit szervezeteket, a vállalkozásokat és a polgárokat, hogy közösen küzdjenek az emberkereskedelem ellen.

A HOPE akcióterv három részből álló stratégiát alkalmaz: Megelőzés, Megmentés és Visszaállítás. Ezen szempontok mindegyike alapvetően fontos a modern rabszolgaság és áldozattá válás megszüntetéséhez.  

 


 

Megelőzés

Az embercsempészet az egyik legszörnyűbb következménye a felbomlott társadalmi struktúráknak. Ahhoz, hogy valóban véget vessünk az emberkereskedelemnek, foglalkoznunk kell annak számos bonyolult tényezőjével. Ehhez közösségeink minden szektorában szemre és fülre van szükségünk, a bűnüldöző szervektől és a kormányzati tisztviselőktől a vállalkozásokig és a magánszemélyekig. A doTERRA Healing Hands Foundation nonprofit szervezetekkel, törvényhozókkal és vállalkozásokkal működik együtt szerte a világon, hogy azonosítsa azokat a társadalmi hiányosságokat és kudarcokat, amelyek az egyéneket sebezhetővé teszik, majd hatékony, fenntartható megoldásokat dolgoznak ki és hajtanak végre.

Megmentés

Az emberkereskedelem elől nehéz egyedül menekülni. Szinte mindig szükség van a rendfenntartó erők vagy speciálisan képzett munkacsoportok bevonására, valamint nyomozásra és beavatkozásra ahhoz, hogy felelősen ki lehessen hozni valakit az emberkereskedelemből, és büntetőeljárás alá lehessen vonni az elkövetőket. 

Átlagosan ötezer dollárba kerül egy embert megmenteni az emberkereskedelemtől. Erőforrásokra van szükség a munkacsoportok és a bűnüldöző szervek szakszerű képzéséhez a mentési műveletek biztonságos és felelősségteljes végrehajtására, a tippek kivizsgálására, az áldozatok azonosítására és a túlélők kiemelésére. De még azután is, hogy a túlélőket biztonságosan elválasztották az emberkereskedőktől, jelentős finanszírozásra van szükség az emberkereskedők letartóztatásának, a túlélők családdal való újraegyesítésének, valamint adott esetben hazájukba való hazaszállításának támogatására. Mivel a mentési műveletek költségesek, és kiterjedt, intenzív képzést igényelnek, a Wellness Tanácsadók és a fogyasztók a legjobb módja annak, hogy az emberkereskedelem elleni küzdelem e részét az adományozással támogassák.

Visszaállítás

Az emberkereskedőktől való megszabadulás az első lépés a gyógyulás felé vezető úton. A gyógyulás útja tele van fizikai, érzelmi és pénzügyi akadályokkal. A túlélőknek a trauma kezelésére kiképzett szakemberek figyelmes gondozására van szükségük, és a rehabilitáció ezen szakaszában biztonságos helyre van szükségük, ahol élhetnek. Ezt a fajta utógondozást nevezik trauma-informált gondozásnak. 

Átlagosan a traumás utókezelés napi 40 dollárba kerül túlélőnként. A költségek magukban foglalják az olyan szükségleteket, mint a tápláló élelmiszerek, ruházat és piperecikkek, valamint egy tiszta, funkcionális és szigorúan védett menedéket. Ez magában foglalja az oktatást, a szakképzést, a szakmai trauma tanácsadást, a jogi érdekképviseletet és a túlélő családja és közössége számára nyújtott szociális munkát is. Több szervezet dolgozik együtt a doTERRA Healing Hands Foundation-nel, köztük a Dahlia's Hope és a Lighthouse, hogy elérhetőbbé tegye a kiváló minőségű utókezelést.

A trauma utógondozás különösen fontos annak elkerülése érdekében, hogy a túlélők ismét emberkereskedelembe kerüljenek vagy traumatizáljanak. A Visszaállítás a HOPE Akcióterv lényeges eleme, mivel segít a túlélőknek sikeresen eligazodni az életben, és boldogulni a tapasztaltak után.

A doTERRA kiemelt prioritása a kiszolgáltatottak védelme, az áldozattá válás elleni küzdelem, valamint az emberi rabszolgaság és szexuális kizsákmányolás túlélőinek helyreállítása. Az elmúlt öt évben a doTERRA Healing Hands Alapítvány több mint 8,8 millió dollárt adományozott a modern rabszolgaság elleni küzdelemre. 

 

Hope Touch

Minden egyes eladott doTERRA Hope Touch teljes vételárát a doTERRA Healing Hands Alapítvány javára ajánljuk fel az emberkereskedelem és az áldozattá válás elleni küzdelem érdekében. Mivel a doTERRA fedezi a doTERRA Healing Hands Alapítvány összes rezsi- és adminisztrációs költségét, a vételár 100%-a közvetlenül a célt szolgálja.

 

Megjelent angolul a doTERRA 2021-es évi jelentésében.

Fordította: © Komáromi Szabolcs



Illóolaj vásárláshoz keress meg engem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek