doTERRA Match program történetek (2021-es jelentés 10/18)


Flying Kites

A kenyai Nairobitól több mint 100 kilométerre északra fekszik a mezőgazdasági kisváros, Njabini. Az ezen a területen élő családok átlagosan napi egy-három dollárt keresnek. A vidéki közösségekben, például Njabiniben, az iskolák forráshiányosak, és a gyerekek gyakran szembesülnek éhezéssel és betegségekkel.

2014 és 2016 között Pip Best ausztrál Wellness Tanácsadó Njabiniben élt, miközben a Flying Kites programigazgatójaként dolgozott. Ez egy nonprofit szervezet, amelynek célja az oktatási lehetőségek bővítése a tanárok képzettségének javítása, a lányok támogatása és a forrásszegény általános iskolák támogatása. Ezek a holisztikus és célzott programok rendszerszintű változást hoznak létre, és segítenek csökkenteni a veszélyeztetett gyermekek előtt álló akadályokat.

2020 elején a kenyai kormány elrendelte a távoktatást, hogy megakadályozza a COVID-19 vírus terjedését. Áram, internet vagy elektronikus eszközök nélkül a gazdálkodó családok gyermekei nem tudtak továbbtanulni a kormányzati korlátozások mellett. Pip akcióba lendült, és elindított egy Match Program projektet, hogy otthoni oktatási anyagokat biztosítson azoknak a diákoknak, akik nem fértek hozzá a technológiához.

Pip 30 260 dollárt gyűjtött össze a Flying Kites számára a Match Programon keresztül, ami lehetővé tette számukra, hogy kinyomtassák és 3312 diáknak terjeszthessék a tagozatnak megfelelő oktatási anyagokat, és 67 tanárt támogassanak. 

Ez volt a harmadik Match Program-projekt, amelyből a szervezet részesült, és amely ragyogó példája a közösségekbe való hosszú távú befektetés iránti elkötelezettségünknek.  

 

Wellness Tanácsadó: Pip Best (Ausztrália)  

Szponzor: Jo Kendall  

A projekt helyszíne: Kenya  

Projekt összefoglaló: Nyomtass ki és ossz szét a tagozatnak megfelelő otthoni oktatási anyagokat azoknak a kenyai diákoknak, akik nem tudnak részt venni iskolába a COVID-19 miatt.  

Hatás: 3379 fő (67 tanár 3312 diákok)  

Összes adomány: 30 260 USD

 

 

 

 

 

 


Eliya Association

Srí Lanka lakosságának csaknem 5%-a dolgozik a milliárd dolláros teaiparban. A munkások közül sokan tamil nők, akik napi két-három dollárt keresnek. A tamilok etnikai kisebbség, akiket az 1800-as években hoztak Srí Lanka szigetére bérmunkásként, és azóta is a teaültetvényeken dolgoznak. 

Pushpa több mint 15 éve teaszedő. Felismerve, hogy a hozzá hasonló tamil teaszedők milyen könnyen beleragadnak a szegénység körforgásába, Pushpa kidolgozott egy gyakornoki programot, hogy segítsen magának és másoknak elsajátítani a biogazdálkodási készségeket, hogy felülemelkedhessen az elnyomó iparágon. Eredeti programja az Eliya Association nevű nonprofit szervezetté bővült. Ez a szervezet hat hónapos mezőgazdasági és üzletvezetési képzési programmal ruházza fel a nőket, hogy jobb munkakörülményeket és stabil jövedelmet érhessenek el.

Mallory Brown, a Wellness Tanácsadó egy teaszedőkről szóló cikk elolvasása után fedezte fel az Eliya Associationt. Mallory így emlékszik vissza: "Amikor megtudtam, hogy a doTERRA olyan szenvedélyesen támogatja a nők helyzetének javítását világszerte, különösen a mezőgazdasági tevékenységekben, tudtam, hogy ez egy tökéletes lehetőség az együttműködésre".

A Match Programon keresztül Mallory 14 046 dollárt gyűjtött össze 14 nő finanszírozására, akik részt vettek a 2021-es tanulóosztályban. A program végzősei közül sokan generációk óta az első nők voltak, akik kitörtek a teaültetvényeken végzett munkából. 

 

Wellness Tanácsadó: Mallory Brown (USA)  

Szponzor: Lisa Jurecko  

A projekt helyszíne: Sri Lanka 

Projekt összefoglaló: Támogassa a 2021-es gyakornoki kurzust Srí Lankán teaszedők számára.

Hatás: 14 nő  

Összes adomány: 14 046,52 USD

 

 

 

 

 

 

 

 

Therapeutic Play Alapítvány

Az engedéllyel rendelkező szociális munkásként képzett Nakeya Fields Wellness Tanácsadó hisz a játékban, mint öngondoskodásban az érzelmi jólét javításában. Nakeya megalapította a Therapeutic Play Foundationt, egy kaliforniai székhelyű szervezetet, amelynek célja a közösség jólétének és rugalmasságának előmozdítása a forráshiányos közösségekben. Az alapítvány terápiás játékot alkalmaz – egy olyan technikát, amelynek célja az érzelmi jólét és az éberség javítása játékokon, kreatív művészeteken, mozgáson és történetmesélésen keresztül. 

Nakeya többet akart tenni a színes bőrű nők és családjaik mentális egészségügyi ellátásáért, ezért felvette a kapcsolatot a doTERRA Healing Hands Alapítvánnyal. Projektjét jóváhagyták, és 42 200 dollárt gyűjtött össze az Anyai Egészségügyi Támogatási Osztag létrehozására. E projekt révén a Therapeutic Play Alapítvány 11 anyának nyújtott terhességi és szülés utáni támogatást, biztosítva, hogy a veszélyeztetett anyák megkapják a sikeres szüléshez szükséges perinatális ellátást a terhesség átvészeléséhez.

 

Wellness Tanácsadó: Nakeya Fields (USA)  

Szponzor: Holly Olmstead  

A projekt helyszíne: Kalifornia, USA  

A projekt összefoglalása: Létrehozni a Maternal Health Outreach Support Squad-ot, hogy támogassa a színes bőrű terhes és szülő anyák és családjaik mentális és fizikai egészségét az Egyesült Államokban. 

Hatás: 11 nő  

Összes adomány: 42 200,18 USD

 

 

Megjelent angolul a doTERRA 2021-es évi jelentésében.

Fordította: © Komáromi Szabolcs



Illóolaj vásárláshoz keress meg engem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában