doTERRA Tudomány (2021-es jelentés 17/18)

 

A doTERRA büszke arra, hogy tiszta termékeinkkel és tiszta üzleti gyakorlatunkkal milliók egészségét és jólétét támogatjuk. Elkötelezettek vagyunk a holisztikus egészségügy előmozdítása és az életmentő egészségügyi ellátás biztosítása mellett a figyelmen kívül hagyott régiókban. Büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet az egészségügyhöz és a kapcsolódó erőforrásokhoz való hozzáférés növelésében játszunk, és ez az a típusú átalakuló vezetés, amire nap mint nap törekszünk.

Úgy döntöttünk, hogy a természet legerősebb esszenciáit másképpen szerezzük be, és a többiek számára is mércét állítunk az egészség- és wellness-iparban. 

"A kiskereskedelemben vagy online vásárlási oldalakon értékesített illóolajok 80%-a valamilyen módon hamisított." Dr. Prabodh Satyal

A fogyasztók bíznak abban, hogy külsőleg és belsőleg is alkalmazhatják az illóolajokat, ugyanakkor túl sok cég hamisítja termékeit szintetikus eredetű vagy jelöletlen forrásból származó kémiai vegyületekkel. A hamisítás egyéb formái töltőanyagokkal módosítják az illóolajokat, amelyek csökkentik a hatékonyságukat. Végső soron, ha egy illóolajat hamisítanak vagy szennyeznek, az kevésbé hatékony, sőt veszélyes is lehet.

A tisztaság az elsődleges szempont a doTERRA illóolajok beszerzésekor. Nem minden illóolaj-gyártó cég dönt úgy, hogy magas szintű vizsgálati szabványokat kényszerít ki termékeire. Valójában sok vállalat kihagyja a tesztelés létfontosságú lépéseit, mellyel pénzt vagy időt takaríthat meg.

Annak biztosítása érdekében, hogy minden egyes üveg illóolaj tiszta és mentes a szennyeződésektől vagy szintetikus töltőanyagoktól, a doTERRA büszke arra, hogy létrehozta a CPTG Certified Pure Tested Grade protokollt. Ez a minőségvizsgálati folyamat nyolc fő lépést foglal magában annak garantálására, hogy a doTERRA illóolajok tiszták, hamisítatlanok és biztonságosan használhatók. A CPTG ® folyamat magában foglalja az illóolajok minden egyes tételének szigorú vizsgálatát, valamint harmadik fél által végzett tesztelést az átláthatóság garantálása érdekében. 

A doTERRA röviddel a desztilláció után megkezdi a CPTG tesztelési folyamatot, amikor minden illóolajat megvizsgálnak kémiai összetételük szempontjából. A doTERRA gyártóüzem egy második tesztelési kört végez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az első körben desztillált és tesztelt illóolajok ugyanazok, mint amelyek a mi üzemünkbe érkeztek. Az illóolajok kémiájának harmadik felülvizsgálatát akkor végzik el, amikor azokat a palackokba csomagolják, mielőtt kiszállítják őket a fogyasztókhoz.

2021-ben a doTERRA új, korszerű berendezésekbe fektetett be a doTERRA tudományos labor számára. Mostanra van egy háromszoros négyes GC/MS-ünk, amely lehetővé teszi a legmikroszkopikusabb szennyeződések észlelését is.

 

 

 

CPTG VIZSGÁLATI REGIMENT

érzékszervi vizsgálat 

mikrobiális vizsgálat  

gáz kromatográfia 

tömegspektrometria  

fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia (FTIR)  

kiralitás tesztelés 

izotópos elemzés  

nehézfém vizsgálat

 

Radikális átláthatóság

A doTERRA olyannyira biztos az illóolajok tisztaságában, hogy átlátható módon egyedi minőségi azonosítót nyomtatunk minden egyes olajos palackra, hogy a fogyasztók láthassák a tartalmának GC/MS vizsgálati eredményeit egy független, ellenőrzött harmadik fél laboratóriumából.

Hatóerő

A doTERRA illóolajok minősége már jóval a magok elültetése előtt elkezdődik. Tapasztalt gazdákkal dolgozunk együtt, akik további képzésben részesülnek, ami lehetővé teszi a talaj megfelelő előkészítését, a magok kiválasztását és egyéb technikai támogatást. A doTERRA és beszerzési partnereink gyakran előlegeket nyújtanak a gazdáknak, hogy az illóolajminőség szempontjából megfelelő alapanyagokkal optimális időben tudjanak termeszteni és betakarítani. Az aratókat nem fogják siettetni, hogy idő előtt betakarítsanak a fizetésért. A doTERRA minden egyes lépésnél együttműködik a gazdákkal és a lepárlókkal, így biztosítva, hogy a legjobb minőségű illóolajat kapjuk.

Élvonalbeli kutatás és partnerségek

A doTERRA szakértő tudósokból és kutatási partnerekből álló csapata forradalmasította az illóolaj-ipart a legkorszerűbb teszteléssel és lankadatlan innovációval.

A doTERRA elkötelezett tudósai továbbra is feszegetik az illóolaj-tesztelés szigorú határait. Ők felelősek a beszerzésben elért áttörésekért, a felhasználási modellek fejlesztéséért és a legkorszerűbb tesztelési eljárásokért. A doTERRA az aromaterápiás hagyományokat a huszonegyedik századba tolta át, és továbbra is az innováció terén egyedülálló iparági vezető.

Az illóolajok hamisításának kimutatása köztudottan nehéz. A kifinomult vegyészek képesek elrejteni a hamisítás bizonyítékait, így szinte észlelhetetlen egy normál GC/MS-en, amelyet egy szokásos analitikai labor futtat. A szintetikus kémiai vegyületek észlelése megköveteli, hogy alaposan megértsük, mely biomarkerek kellenek, nélkülözhetetlenek, és mely szintetikus markerek nem lehetnek az illóolajban semmilyen szinten. Több évtizedes tapasztalatra, valamint kiterjedt illóolaj-könyvtárra és adatbázisra van szükség ahhoz, hogy egy tudós pontosan észlelje az adott termék kifinomult hamisítását. A doTERRA az egyetlen olyan vállalat az illóolajiparban, amely ilyen komplexitású és konzisztens szintű kutatásokat végez. 

A doTERRA több mint 30 tudóst foglalkoztat, és 200 négyzetméternyi csúcstechnológiás laboratóriummal büszkélkedhet. 

 

 

A doTERRA illóolajok napi tesztelését felügyelő lenyűgöző személyzettel együtt a doTERRA összeállította az iparág legkiválóbb tanácsadói csoportját.

Páratlan tudományos szakértőink és tanácsadóink közé tartoznak a világ legkiválóbb szaktekintélyei az illóolaj-kémia, botanika, mikrobiológia, élettan, kutatástudomány és táplálkozástudomány területén.  

A doTERRA küldetése a világ legjobb minőségű illóolajainak felfedezésén és fejlesztésén múlik, és a tudományos, ipari és tudományos intézményekkel együttműködve a tudományos fejlődés élvonalában maradunk.

- Az Egyesült Természetes Termékek Szövetsége (UNPA) egy nemzetközi szövetség, amely több mint 100, a kategóriájában legjobb természetes termékeket, étrend-kiegészítőket, funkcionális élelmiszereket, valamint tudományos, technológiai és kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó vállalatot képvisel, amelyek közös elkötelezettsége, hogy a fogyasztók számára kiváló minőségű, előnyös és megbízható természetes egészségügyi termékeket biztosítsanak.

- A Fenntartható Gyógynövények Programját (SHP) azért hozták létre, hogy támogassa a kiváló minőségű gyógynövény-gyógymódokat, a fenntartható és etikus beszerzést, valamint a nagyobb átláthatóságot az iparágban.

- Az 1973-ban alapított, washingtoni székhelyű Tanács a Felelős Táplálkozásért (CRN) az étrend-kiegészítők és funkcionális élelmiszerek gyártóit és beszállítóit képviselő vezető szakmai szövetség.

- A Pyrenessences egy korszerű laboratórium, amely számos módszert alkalmaz a hamisítás kimutatására és az illóolajok tisztaságának igazolására.

 

 

Orvosi együttműködések

A doTERRA az illóolaj-tudomány élvonalába tartozik, együttműködve a világ számos vezető egyetemével és független létesítményével. A modern egészségügyi ellátás iránti elkötelezettségünk a világhírű egészségügyi intézményekkel való növekvő együttműködéshez vezetett. Ezek a létesítmények minden nap doTERRA illóolajokat használnak, hogy javítsák a betegek és a munkakörnyezet eredményeit, miközben segítik a doTERRA-t az illóolajok hatékonyabb és biztonságosabb felhasználási módjainak felfedezésében, amelyek kiegészítik a modern orvoslást.

Egyetemi partnerségek

A doTERRA számos klinikát és egyetemet támogat, amelyek tanulmányi javaslatokkal fordulnak hozzánk az illóolajok és a kapcsolódó természetes termékek kutatása terén. Az alapító ügyvezető Dr. David Hill és csapata 113 kapcsolatot tart fenn vezető kutatóegyetemekkel, klinikai intézményekkel és kórházakkal szerte a világon. 

Orvosi tanácsadó testület

A doTERRA felállított egy Orvosi Tanácsadó Testületet, amely a fogászattól az ortopédiai sebészetig terjedő szakterületek vezető szakértőiből áll. A doTERRA közvetlenül együttműködik ezekkel az egészségügyi szakemberekkel és a nagyobb orvosi közösséggel az illóolajok klinikai környezetben történő felhasználásának fejlesztése és előmozdítása érdekében.

Egészségügyi ellátás biztosítása a rászorulóknak

Amikor a doTERRA beszerzési partnerségeket keres, szándékosan olyan helyeket választunk, ahol a legjobb minőségű illóolajokat szerezhetjük be, miközben a környező közösségekben élő emberek egyéni, társadalmi, gazdasági és környezeti jólétének javítására is összpontosítunk.

Az alapvető egészségügyi forrásokhoz való hozzáférés sokak számára kihívást jelenthet. A világ távoli helyein lévő orvosi klinikák építésétől a fejlődő országok fizikai és mentális egészségügyi erőforrásaihoz való hozzáférés növeléséig elkötelezettek vagyunk a rászoruló külföldi és hazai közösségek kiszolgálása mellett.

 

Megjelent angolul a doTERRA 2021-es évi jelentésében.

Fordította: © Komáromi Szabolcs



Illóolaj vásárláshoz keress meg engem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj