Emily Wright: levendula hamisítás 2001-ben


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

"2001-ben ismerkedtem meg először az illóolaj-hamisítás világával. Meglátogattam egy nagy franciaországi illóolaj-kereskedőt. Amikor meglátogattam a laboratóriumukat, azt mondták, hogy bármilyen levendulaolajat elő tudnak állítani, amit csak akarok. Azt mondtam nekik, hogy én olyan levendula illóolajat szeretnék, amely a mezőn lévő növényekből származik. Akkoriban azt feltételeztem, hogy a levendulaolaj csak levendulanövényekből származik. Nem tudtam, hogy ez a feltételezés mennyire téves volt.

A franciaországi készítők biztosítottak arról, hogy olyan levendula "illóolajat" tudnak előállítani, amely bármilyen aromaprofilnak és kémiai profilnak megfelel, amit csak akarok. Az árat a laboratóriumban lehetett meghatározni. Ez úgy történt, hogy szintetikus molekulákat adtak hozzá az olaj bővítéséhez, vagy akár olcsóbb növényi anyagból izolált természetes komponenseket.

Megdöbbentett, amikor rájöttem, hogy az iparágban akkoriban milyen mértékű volt az illóolaj-hamisítás. Ez elfogadhatatlan volt számomra, és megfogadtam, hogy másképp cselekszem.

A doTERRA-nál fanatikusan ügyelünk arra, hogy az illóolajaink tiszták és hamisítatlanok legyenek. Ez több munkát és több erőforrást igényel, de abszolút megéri. A hamisított illóolajok a legjobb esetben hatástalanok, a legrosszabb esetben pedig veszélyesek. Sajnos a hamisítás manapság még jobban elharapózott. A piacon jelenleg kapható levendulaolajok sokaságát teszteltük, és azt találtuk, hogy 80%-uk hamisított, és azok, amelyek nem hamisítottak, jellemzően nagyon rossz minőségűek, ami azt jelenti, hogy nem nyújtják azt az eredményt, amit a levendulától elvárnánk. Ez megrémít, ha arra gondolok, hogy egy jószándékú anyuka esetleg hamisított levendulát ken a gyermekére, nem tudva, hogy milyen károkat okozhat. Szeretném, ha minden anya biztonságban érezné magát, ha tiszta és tesztelt illóolajokat használna gyermekei javára."

Emily Wright - doTERRA alapító


Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

doTERRA promóciók 2024. május

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal