Petra város és a tömjén kapcsolata

Emily Wright férjével Korey-val - Petra, Jordánia

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

"Amikor 1998-ban megláttam egy képet Petráról, a szívem mélyén tudtam, hogy egyszer el fogok látogatni oda. Nem tudtam, hogy milyen útra indulok majd, és azt sem, hogy 25 évembe fog telni, hogy végre megtapasztaljam ezt a misztikus helyet.
 
Petra azért fontos számomra, mert a tömjén gazdag történelmének fontos része. Amikor a tömjén népszerűvé vált már i.e. 1500-ban, a ma Omán és Jemen néven ismert régiók hatalmi pozícióban voltak, mert a tömjéngyantát elefántcsontra, selyemre, fűszerekre vagy bármire cserélhették, amit csak akartak.

A nabateusok ismerték a sivatagot, és megtanultak kifinomult ciszternákat építeni a kereskedelmi útvonal mentén, hogy a szamarakat és tevéket meg tudják itatni a vándorláshoz. A megszerzett vagyonból építették fel ezt a csodálatos várost.

Képzeld el az áramló medencéket, fűtött padlót, vízöblítéses WC-ket, vízfertőtlenítő rendszert az i. e. 4. században! Ez egy kifinomult, virágzó város volt, amely több mint 30.000 embernek adott otthont. És a tömjénkereskedelemből épült.

Ide jöttek a kereskedők. Innen szállították a tömjént, mirhát és más árukat Görögországba, Rómába, Perzsiába és Indiába.

Petra az álom iránti elkötelezettség erejét jelképezi. A tömjén és a mirha jelentőségét képviseli. És jelképezi annak fontosságát, hogy hallgassunk a szívünk rezdüléseire.

És hogy soha ne adjuk fel azokat a dolgokat, amelyek lángra lobbantják a lelkünket.

Utóirat: Köszönöm, Korey, hogy rábeszéltél a hagyományos jordániai ruha megvásárlására. Csak így illik, hogy tiszteljük ennek a gyönyörű országnak a népét. Szeretlek!"

Emily Wright - doTERRA alapító ügyvezető



Hogyan játszott szerepet a tömjén a világ hét csodájának egyikénél?

A tömjén útvonala lenyűgöző. Minden idők egyik legrejtélyesebb és legkifinomultabb civilizációjának felépítéséhez vezetett: Petráéhoz.

Annyi mindent tanulhatunk a nabateusok látásmódjából és abból, hogy a világ legerősebb civilizációi miért voltak megszállottjai annak, ami az első világkereskedelmi árucikké vált.

Még csak most kezdjük megérteni, mit tudott az ókori világ erről az értékes gyantáról, amely még az aranynál is értékesebb volt.

A tömjént és a mirhát a királyok okkal választották ajándékul a királyok királyának. Végtelen előnyei miatt nem csoda, hogy a tömjént gyakran az olajok királyaként emlegetik.



doTERRA termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA promóciók 2024. május

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Tavaszi quinoa saláta lime illóolajjal

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció