Nyári illóolaj biztonság

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

A nyár a tökéletes időszak arra, hogy a családdal, barátaiddal együtt élvezd a szabadban töltött időt. Tudjuk, hogy sokan közületek a medencénél fognak pihenni, családi grillezéseket tartanak, időt töltenek a hegyekben vagy a tengerparton, és még sok minden mást is. Szeretnénk, ha Te és családod biztonságban maradna ezen a nyáron azáltal, hogy a lehető leghatékonyabb módon használja az illóolajokat.

Általános illóolaj biztonság

1. Mindig ellenőrizd a címkét. Minden illóolajnak konkrét használati utasításai vannak. Olvasd el a címkét, és pontosan kövesd az utasításokat, különösen akkor, ha először próbálsz ki egy illóolajat. Számos illóolajat vivőolajjal kell hígítani. A kényelmed érdekében a legnépszerűbb doTERRA termékek közül számos termékünket a Touch termékcsaládban hordozóolajjal előhígítva kínáljuk. A Borsmenta Touch a nyár egyik kedvence, mert hűsítő hatással van a bőrre. Ha illóolajat alkalmazol az arcon, kerüld a szemmel, orral vagy füllel való érintkezést.

2. Az illóolajok biztonságos tárolása. Az iskola végeztével a gyerekeknek több idejük van otthon. Gyakran unatkoznak, és szeretik felfedezni a körülöttük lévő teret. Tartsd az illóolajokat biztonságos helyen, a gyerekek számára elérhetetlen helyen. Emlékeztesd a kisebb gyermekeket, hogy az illóolajokat csak felnőttel együtt szabad használnia. Remek módja a gyerekek bevonásának, ha hagyod, hogy ők válasszák ki az illóolajokat, amelyeket diffúzorral használsz. Az otthonod betöltő felemelő vagy nyugtató illatok hozzájárulhatnak a pozitív légkörhöz, és segíthetnek eloszlatni a nehéz érzéseket. 

Kültéri illóolaj biztonság

A nap hihetetlenül hívogató, feldobja a napodat, ha kimész a szabadba, és megkapod a természetes D-vitamint. Azonban tisztában kell lenned azzal, hogy a családod néhány kedvenc citrusolaját nem szabad helyileg alkalmazni a közvetlen napfénynek vagy mesterséges UV-sugaraknak való közvetlen kitettség előtt.

Az ultraibolya (UV) sugárzás a napfény mintegy 10%-át teszi ki. Amikor bizonyos anyagokkal találkozik, kémiai és biológiai reakciók sorozatát indítja el. Ezt az immunrendszeri reakciót fotoszenzibilizációnak nevezik. Egyes illóolajok furokumarinok néven ismert szerves vegyületeket tartalmaznak, amelyek egyes emberek bőrét érzékenyebbé teszik az UV-sugárzás hatásaira. Amikor a fényérzékeny bőr UV-sugárzásnak van kitéve, szabad gyökök képződhetnek, amelyek károsítják a sejtmembránokat, organellákat és fehérjéket, és a bőr pigmentjének átmeneti sötétedését és irritációt eredményeznek - hasonlóan a leégéshez. Szélsőségesebb expozíció csalánkiütést vagy égési sérüléseket okozhat. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen illóolajokkal, keverékekkel és termékekkel kell tisztában lenned.

Fényérzékeny illóolajok

Vásárlóink biztonsága és kényelme érdekében összegyűjtöttünk néhány fényérzékeny illóolajat és keveréket egy listába. Tudnod kell, hogy ez nem egy kimerítő lista - más illóolajok, keverékek és termékek is jelenthetnek fényérzékenységi kockázatot. Használat előtt mindig olvasd el az illóolajok címkéjét.

Minden fényérzékeny illóolaj esetében az alkalmazás után legalább 12 órán át kerüld a napfényt és az UV-sugarakat. 

AromaTouch®
Bergamott
doTERRA Air®
doTERRA Cheer®
Citrus Bliss®
Római kömény
Elevation
doTERRA Forgive®
Grapefruit
InTune®
Kumquat
Citrom
Lime
doTERRA Motivate®
doTERRA On Guard®
Purify
Smart & Sassy®
MetaPWR
Sunny Citrus
Tangerine
Vadnarancs
Zendocrine®

 

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. május

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA sun mindennapos ásványi fényvédő és hidratálókrém arcra

Rozmaring illóolaj - doTERRA rosemary

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Leginnovatívabb fényvédő termék (doTERRA Sun Face Mineral Sunscreen)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj