Memória és esszenciális olajok

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

A memória az agynak az a funkciója, amely kódolja, tárolja és előhívja az információkat. Akár tudod, akár nem, mindent, amit az életedben teszel, a memóriának köszönhetsz - ez teszi lehetővé, hogy beszélj, járj, kapcsolatokat alakíts ki és még sok minden mást. Az olyan illóolajok, mint a borsmenta, rozmaring, InTune (fókusz keverék) és a tömjén segítik a szellemi tisztánlátást és az éberséget. Ezek az olajok segíthetnek abban is, hogy visszanyerd a fókuszt unalmas feladatok elvégzése közben, és legyőzd a délutáni leállást.

Tippek a kényelem megtalálásához érzelmi aromaterápiával:

  • Egészítsd ki a tanulási szokásokat energizáló aromák, például rozmaring, borsmenta vagy vadnarancs keverék diffúziójával tanulás közben. Tartsd kéznél a keveréket, amikor vizsgát teszel, hogy támogassa az információk felidézését.
  • A mentális tisztánlátás fenntartásához keverj össze két csepp rozmaringolajat illatmentes krémmel, majd dörzsöld be a kezed, és lélegezd be mélyen.
  • Alkalmazz egy-két csepp tömjén olajat a halántékra és a tarkóra a koncentráció támogatására és fokozására.
  • Alkalmazz az InTune-t a halántékra és a tarkóra, amikor koncentrációt igénylő feladatokat végzel.
  • Vigyél fel néhány csepp vadnarancsot és borsmentát a tenyeredre, és lélegezd be mélyen, hogy elősegítse a tisztánlátást.
  • A memória és a kognitív egészség támogatásához vegyél be naponta négy xEO Mega lágykapszulát

Esszenciális olajok és memória

Az emlékek az agy egy hippokampusz nevű részében készülnek. Azokat az emlékeket, amelyeket külső ingerek, például érzelmek vagy illatok kísérnek, általában könnyebb felidézni. Ezért van az, hogy bizonyos illatok azonnal felidézhetik az emlékeket, és még további részletek felidézésében is segíthetnek. Lehet, hogy emlékeid kapcsolódnak a sós tengeri levegő illatához, egy erdő földes illatához vagy a mandarin citrusos aromájához. 

Illóolajok a mentális tisztánlátásért

A memóriának két fő típusa van - a rövid távú és a hosszú távú. A rövid távú memóriát az aktuálisan használt információk alkotják, például az, hogy mit mondott valaki az imént egy beszélgetés során. Az éles fókuszérzéket támogató illóolajok közé tartozik a rozmaring, majoránna, tömjén és mindenféle citrusolaj. Más doTERRA termékek, amelyek támogatják a szellemi tisztánlátást, közé tartozik az InTune, xEO Mega és a DDR Prime.

A hosszú távú memória támogatása

A hosszú távú memória rövid távú emlékekből áll, melyeket felidézésre tároltak. Az ilyen típusú emlékek könnyebben felidéződnek, ha külső ingerek, például illatok vagy képek kísérik őket. Bármilyen illóolaj használata a memóriakészítés időszakában (például tanulás közben) segíthet a hosszú távú memória támogatásában. Néhány kedvencünk a borsmenta, vadnarancs, InTune és a tömjén. Az olyan omega-kiegészítők, mint a xEO Mega szedése szintén előnyös, mivel az omega-zsírsavak támogatják a memóriát és a kognitív egészséget.

 



Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj