Gyerekek és az illóolajok biztonságos használata

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Az illóolajok erőteljes eszközök, amelyeket az egészség és a jó közérzet támogatására használhatunk. A megfelelő használati útmutatók betartása esetén az illóolajok az egész család számára biztonságosak. De a gyerekek esetében mik azok a megfelelő használati irányelvek?

Hogyan használd:

  • A belsőleges használat előtt válasszuk a helyi és aromás felhasználást a gyermekeknél. 
  • Helyi alkalmazásra csak egy csepp olajjal kezdd, amelyet néhány csepp vivőolajjal hígítasz.
  • Használd a doTERRA Touch termékcsaládot (minden Touch feliratú üveg kókuszolajjal hígított) és a doTERRA Kids kollekciót az egyszerű, előhígított alkalmazáshoz.
  • Az illóolajokat mindig tartsd a gyermekek számára elérhetetlen helyen, és soha ne hagyd, hogy a gyermekek felügyelet nélkül használják az olajokat.
  • A citrusolajok helyi alkalmazása után 12 órán keresztül kerüld a napozást.
  • Az illóolajok használata előtt konzultálj orvosoddal.
  • A forró olajok, mint az oregánó vagy a fahéj, extra hígítást igényelnek a helyi alkalmazás előtt. Kerüld ezen erős olajok helyi alkalmazását gyermekeken, amíg nagyobbak nem lesznek. 

 

Biztonságosak-e az illóolajok a gyerekek számára?

Igen, az illóolajok biztonságosan használhatók gyermekeken; azonban van néhány extra óvintézkedés, amit meg kell tenned, amikor illóolajokat használsz a kicsiknél. A gyermekek bőre sokkal finomabb és érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért mindig hígítani kell az olajokat, mielőtt helyileg alkalmaznád őket a gyermekeiden. Ha belsőleg alkalmazzuk az olajokat, a gyerekeknek sokkal kevesebbre van szükségük, mint egy felnőttnek, mivel kisebb, érzékenyebb, fejlődő testük van. 

A legfontosabb szabály a gyerekek számára az illóolajok használatakor, hogy csak felnőtt segítségével és felügyeletével tegyék ezt. Tartsd az illóolajokat a gyermekek számára elérhetetlen helyen, hogy ne tudják felügyelet nélkül használni őket.

Hogyan kell biztonságosan alkalmazni az olajokat a gyermekeken

Mielőtt elkezdenéd használni az illóolajokat, győződj meg róla, hogy tisztában vagy azzal, hogyan kell alkalmazni őket, a megfelelő dózisokat és mennyiségeket, és mely területeket kell elkerülni. Például, ha helyileg alkalmazod az illóolajokat, kerüld a szem, fül, orr vagy az érzékeny területek érintését, és kerüld az illóolajok alkalmazását a sérült bőrön.

A belső használat valószínűleg a leghatásosabb módja az illóolajok használatának, és bár megfelelő használat esetén biztonságos, gyermekek esetében érdemes inkább az aromás vagy helyi alkalmazással kezdeni. Ha belsőleg alkalmazunk egy olajat, győződjünk meg róla, hogy az engedélyezett belső használatra.

Az illóolajok helyi alkalmazásakor hígítsd az illóolajat vivőolajjal, hogy ne legyen túl erős a gyermek bőrére. Ez segít abban, hogy gyermeked ne tapasztaljon érzékenységet. Bár egyesek attól tartanak, hogy a vivőolaj használata csökkenti az illóolajok előnyeit, valójában segít növelni a felszívódást, mivel az olaj hosszabb ideig marad a bőrön.

Ha jó vivőolajat keresel, fontolja meg a doTERRA frakcionált kókuszolaj használatát. Ne feledd, hogy a gyermekednél használt hígítási aránynak másnak kell lennie, mint amit általában saját magadon használsz. Javasoljuk, hogy egy csepp illóolajhoz több csepp vivőolajat használj gyermeked esetében. A pontos hígítási arány a gyermek életkorától függően változhat. A kisebb gyermekek több hígítást igényelnek, mint az idősebbek. A könnyű alkalmazás érdekében a doTERRA Touch termékcsalád és a doTERRA Kids kollekció előhígított.

 

Mennyi olajat kell használni egy gyermeknél

Az olajok biztonságos használatának nagy része az adagolás, vagyis az, hogy mennyit használunk egyszerre egy illóolajból. Ha túl sok olajat használunk, a szervezetünk negatívan reagálhat. Hogyan győződhetsz meg arról, hogy a megfelelő mennyiségű olajat használd?

Gyermekek esetében a jó ökölszabály az, hogy csak egy csepp illóolajjal kezdjünk, és ahogy már említettük, ügyeljünk arra, hogy a helyi alkalmazáshoz hígítva legyen. Innen eldöntheted, hogy az olaj elérte-e a kívánt hatást, vagy szükséged van egy második cseppre. Nem ajánlott egyszerre két cseppnél többet alkalmazni egy gyermeken. Ne feledd, hogy az illóolajok használatakor a kevesebb gyakran több. Naponta többször kis mennyiséget használni jobb, mint naponta egyszer nagy mennyiséget.

Mi a teendő, ha gyermeked nemkívánatos reakciót mutat

Bár nem gyakori, de egyesek érzékenyek az illóolajokra. Ez a következőket foglalhatja magában:

  • fájdalom, duzzanat vagy érzékenység a bőrön
  • viszketés
  • csalánkiütés, kiütés vagy kelések
  • emésztési zavarok
  • légzési nehézség

Ha gyermeked reakciót tapasztal az illóolajokra, azonnal hagyd abba a használatát. Ne alkalmazz más illóolajokat. Ha a reakció súlyos, elhúzódó vagy idővel súlyosbodik, azonnal fordulj orvoshoz.



Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában