doTERRA Ravintsara illóolaj Madagaszkárról (videó)

 
A Ravintsara egy nagyon erőteljes illóolaj, amelyet a Cinnamomum camphora fa leveleiből desztillálnak, közismert nevén kámforfa.
 
 
Ebben a térségben általában a férfiak gondozzák az állatokat, az asszonyok pedig a ház körüli teendőket látják el. Emiatt úgy döntöttünk, hogy itt a tanyánkon a nők munkába állítása lesz az elsődleges számunkra. Így több embernek lesz lehetősége jövedelemhez jutni. Miután egy zsák megtelik ravintsaralevéllel, lehozzák a lepárlóhoz, ahol lemérik és azonnal ki is fizetik a növényi anyagmennyiség súlya alapján.

 


 
A vállalkozásunk egyik fontos alkotóeleme a fenntarthatóság. Azért ültetünk akáciákat, mert gyorsan nőnek és ezt használjuk tűzifának. Jelenleg majdnem 162 hektárnyi területen nő akácia, amelyet a lepárlónk működtetésére szánunk. Így elértük, hogy már nincs szükségünk vásárolt tűzifára.

 

 
Három külön földterületünk van a ravintsarának, összesen 44.000 fának. Annak érdekében, hogy természetesek maradjanak a termékeink, nem használunk vegyszereket vagy műtrágyát. A ravintsara tápanyag utánpótlására marhatrágyát veszünk a helyi gazdáktól. Ebben a szereposztásban mindenki nyer, mert olcsó trágyához jutunk, nekik pedig új jövedelemforrás nyílik ott, ahol korábban egy sem volt.

 
Emellett a felhasznált ravintsara biomasszáját is újrahasznosítjuk komposzként, amelyet trágyaként terítünk szét más növények, például a gyömbér körül. 
 
 
Keményen dolgozunk azon, hogy elkerüljük a vegyszerek bevonását a működésünkbe és ez nemcsak a trágyázásra vonatkozik, hanem a rovarok és kártevők elleni védekezésre is. Így hát természetes módszereket kellett találnunk a ravintsarafáink megóvására. Embereket vettünk fel arra, hogy rendszeresen nézzék át a fákat és tűzzel távolítsák el a rovarfészkeket. A tűz használata miatt nincs szükség vegyszerekre, így ez a mi természetes rovarölőnk.

 
Madagaszkárnak nagy áldásban van része, hiszen az ezen a szigeten növő ravintsara a világ legjobbja és ezért áldozzuk a földterületünk ekkora részét a ravintsatermelésre. Olyan, mintha a gazdaságnak is jót tennénk errefelé, hiszen ez általában véve egy szegény vidék. Azzal, hogy itt telepedtünk meg, több, mint 2000 családnak biztosítottunk extra jövedelmet. A következő lépés számunkra az, hogy itt, helyben létrehozzuk a saját laboratóriumunkat, hogy egy valós időben ellenőrizhessük az eredményeinket. Ez a következő két-három évre a hosszú távú tervünk.
 
 
 
Kapcsolódó bejegyzés: az olaj jellemzői, használata

Vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Törzsvásárlóknak 25% kedvezmény, úgy gondolom megéri jelentkezni!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

 

A teljes videó magyar felirattal:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal