doTERRA Adaptiv - nyugtató illóolajkeverék

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Központosító és édes, az Adaptiv illóolaj keverék aromája a világos citrusfélék, illatos virágok és friss növényi illóolajok harmonikus kombinációja. Az Adaptiv keveréket úgy tervezték, hogy nyugodt és központosító aromát nyújtson, állandó és megbízható társul szolgálva a tennivalókkal teli mozgalmas napokon. Lassulj le és nyerd vissza a nyugalom lényeges pillanatait azáltal, hogy feltöltöd a teret az Adaptiv olaj aromájával és megőrzöd a csendesség jellemzőit. Akár párologtatva, akár helyileg használod, az Adaptiv keverék békés aromája a „minden rendben lesz” üzenetet hordozza magában.

Amikor szükségét érzed, hogy a nyugalomra egy kicsit rásegíts, az Adaptiv a megoldás. Tartsd kéznél az Adaptivot, hogy új környezetben vagy helyzetekben segítsen lecsillapodni. A levendula, a magnólia, a neroli és az ámbrafa nyugtató hatással bírnak, míg a vadnarancs és a fodormenta energizál és feldob. Ezeken kívül a copaiba és a rozmaring segítenek a felfokozott érzelmek csillapításában. Akár fáradtnak és kialvatlannak, akár határozatlannak és ingerlékenynek érzed magad, az Adaptivot használva segíthet testednek és lelkednek is egyensúlyban maradni. Az egymást erősítő hatás érdekében használd az Adaptivot az Adaptiv Touch-csal együtt.

Aroma jellemzői: édes, citrusos, virágos

Elsődleges előnyei

  • segít a hangulat javításában
  • a hatékony munka és tanulás jó kiegészítője
  • fokozza a nyugalom érzését
  • nyugtató és felemelő
  • nyugtató és relaxáló aroma


Összetevők

Citrus aurantium dulcis (narancs) héjából kivont olaj

Lavandula Angustifolia (levendula) olaj

Copaifera Coriacea/Langsdorffii/Officinalis/Reticulata gyantájából kivont olaj

Mentha Spicata virágából/leveléből/szárából kivont olaj

Michelia Alba (magnólia) virágából kivont olaj

Rosmarinus officinalis (rozmaring) leveléből/szárából kivont olaj

Citrus Aurantium Amara (neroli - keserű narancs) virágából kivont olaj

Liquidambar Acalycina/Formosana (sweetgum - ámbrafa) gyantájából kivont olaj

limonén

linalol

 

Az illóolajok egyik legalaposabban tanulmányozott előnye, hogy képesek befolyásolni hangulatunkat és érzelmeinket. A nyugtató és pihentető környezet elősegítése érdekében csak virágolajat kell párologtatni - különösen olyat, amiben magas a linalool vagy a linalil-acetát koncentráció.

Ha fel kell emelned a hangulatod vagy energiával kell ellátnod magad, néhány csepp vad narancs a tenyeredbe és a közvetlen belégzés megteszi hatását.

Mindenkinek megvannak a kedvenc önálló olajai, de a keverés, az illékony aromás vegyületek keverékének létrehozása révén, amely egyedi és az igényeidnek megfelelő, megtapasztalhatod az aroma valódi erejét

Az illóolajkeverés művészet és tudomány is egyben. A tökéletes nyugtató és felemelő keverék kifejlesztése érdekében minden tudományos oldalról indul. Az Adaptiv nyolc illóolaj sajátos keveréke, amelyet számtalan módon lehet felhasználni az érzelmi jólét elősegítésére. 


Kicsit bővebben az Adaptiv keverék csodálatos összetevőiről

Vad narancs - A vad narancsot egyedülállóan energizáló, mégis megnyugtató aromája miatt gyakran használják az illóolaj keverékekben, amelyek célja az érzelmi jólét elősegítése. Klinikai kutatások kimutatták, hogy limonénkoncentrációjának köszönhetően a vad narancs aromás és helyi alkalmazása pozitív hangulatot és pihentető környezetet támogat.

Levendula - A levendula illóolaj nyugtató és pihentető aromáját gyakran a modern aromaterápia gyökerének tekintik, és az elmúlt évszázad jelentős mennyiségű bizonyítékot szolgáltatott ennek alátámasztására. Akár lokálisan, akár aromásan alkalmazzák, számos humán klinikai vizsgálat igazolta a levendula aromájának azon képességét, hogy javítja a hangulatot, csökkenti a szorongás és a stressz érzését, és pihentető környezetet teremt.

Copaiba - Mivel a legmagasabb ismert béta-kariofillén koncentrációjú illóolaj, a Copaiba használatának előnyei szinte végtelen. Míg elsősorban arról ismert, hogy erősen antioxidáns, támogatja az immunrendszert és a légzőrendszert, ha belsőleg használják, és helyileg kiváló a bőr számára. A béta-kariofillén gazdag koncentrációja szintén felemelő aromát kölcsönöz, amely a kutatások szerint hasznos lehet azok számára, akik próbálnak tartózkodni az egészségtelen szokásoktól.

Fodormenta - A fodormenta illóolaj kémiai összetételében a domináns illékony aromás vegyület a monoterpén-keton, karvon. Amellett, hogy számos előnnyel jár, ha helyileg alkalmazzák (konkrétan tisztító tulajdonságokkal), az emberi klinikai kutatások kimutatták, hogy a magas karvontartalmú illóolajoknak (fodormenta és kapor) felemelő aromájuk van, ami különösen hasznos az aktív életmódot folytatók számára.

Magnólia - A magnóliának van az egyik legnagyobb monoterpén-alkohol koncentrációja, a linalool. A helyi alkalmazás számos előnyével együtt a linaloolban gazdag illóolajoknál egy kísérleti kutatás során kimutatták, hogy elősegítik a nyugodt környezetet és a relaxációt.

Rozmaring - A rozmaring egyedülálló kémiai összetételű, jelentős koncentrációban tartalmaz 1,8-cineolt, kámfort és alfa-pinént. E három monoterpén kombinációja külön aromát hoz létre, amelyről a klinikai kutatások bebizonyították, hogy fokozzák az éberséget és csökkentik a stressz érzését.

Neroli - A Neroli egyedülálló abban, hogy számos illóolaj hangulat módosító tulajdonságával rendelkezik. Gazdag linalool és linalil-acetátban, s mivel citrusfából (Citrus aurantium) származik, jelentős koncentrációban tartalmaz limonént is. Számos klinikai kutatás igazolja a Neroli illóolaj azon képességét, hogy aromásan alkalmazva nyugtató érzéseket nyújt.

Ámbrafa - A Liquidambar, közismertebb nevén „sweetgum”, gyantás nedvet (folyékony borostyán) állít elő, amelyet gőz desztillálva, széles spektrumú előnyökkel járó illóolajat lehet előállítani. A kapott anyag az illékony aromás vegyületek egyedülálló kombinációja, amely más illóolajokban nem található meg általában, és egyedi illatot bocsát ki fenyő-, virág- és fűszeres jegyekkel. Míg elsősorban helyileg alkalmazott előnyeiről ismert, a sweetgum illóolajat általában a nyugodt és nyugodt környezet elősegítésére is használják.

 

Miért használd az Adaptiv keveréket?

Mindannyiunknak megvan a saját egyedi érzelmi igénye. Az illóolajok kényelmes és hatékony eszköz az érzelmi jólét javítására. A kísérletezés a legjobb módja annak, hogy megtudd, mi működik a számodra. A tudomány néhány meggyőző bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az aroma hatása a hangulatunkra nem kizárólag egyedi. A természet legmélyebb hangulatot befolyásoló aromáinak pontos mennyiségével megalkotott Adaptiv lehet a te alapvető keveréked, hogy elősegítsd a szükséges megnyugtató és felemelő érzéseket a napod során.

Felhasználási módok

  • Merülj el egy relaxáló keserűsós fürdőben: adj három vagy négy cseppet a fürdővízhez.
  • Nyugtató masszázshoz keverj el három cseppet frakcionált kókuszolajjal. Alkalmazd a tarkó és a váll hátsó részén.
  • Tetszőleges helyiségben párologtatva az olajat összeszedett és nyugodt lelkiállapotot segíthetsz elő.
  • Vegyél egy kevés olajat a tenyeredbe, és dörzsöld össze; a nap során igény szerint ismételd meg.

Hogyan használd

Párologtatva: Cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Helyileg: Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. 

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Személyes aroma: vigyél fel egy csepp Adaptiv olajat, vagy finoman vigyél fel egy kis Adaptiv Touch-ot a csuklódra és a pulzuspontokra, hogy nyugodt aromát nyújtson személyes illatfelhőként, amely egész nap kitart.

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Reggeli rutinhoz: Vigyél fel Adaptiv Touch-ot reggel a talpadra, hogy nyugtató, megalapozó aromával kezdd a napod. Vagy tegyél egy csepp Adaptiv olajat a tenyeredbe, dörzsöld össze és mélyen lélegezd be, ismételve a reggeli induláshoz.

Aroma ékszerek: Adj hozzá egy csepp Adaptiv olajkeveréket egy aromaterápiás ékszerhez a megnyugtató aromás légkör érdekében, amelyet bárhová magaddal vihetsz. Frissítsd az aromát egy újabb csepp Adaptiv olajjal, ha szükséges a nap folyamán vagy szükség szerint.  

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást. 



 

Adaptive Touch

A különbség az Adaptiv illóolajkeverékhez képest, hogy a Touch változat kókuszolajjal hígított és praktikus golyós fejjel rendelkezik, így könnyen felvihető a bőrre.  

Felhasználási módok

  • Tartsd ezt a praktikus golyós kiszerelést a táskájában vagy gyermeke hátizsákjában, hogy útközben használhassák!
  • Nyugtató masszázs elemeként is alkalmazható.
  • Reggelente vigyél fel belőle a talpadra az összeszedett és nyugodt lelkiállapotért.
  • Vidd fel a kezedre vagy a csuklódra, és dörzsöld össze; a nap során igény szerint ismételd meg.

Hogyan használd

Csak külsőleges használatra: Illatosításhoz, bőrápoláshoz vagy masszázshoz a golyós adagolóval vidd fel a bőrre.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?