Borsmenta betakarítása és lepárlása (videó)

A borsmenta növény a vízi menta és a fodormenta hibridje. Magas a mentoltartalma, amely megtalálható a doTERRA borsmenta illóolajában - ez különbözteti meg a legjobb minőségű borsmentaolajat a többi terméktől. A borsmentaolaj továbbra is az egyik legkelendőbb kedvenc a doTERRA illóolajok között.

A termesztés, betakarítás és lepárlás az Egyesült Államokban történik. Ismered meg a Vennel család történetét:

 
Itt nőttem fel, a farmon születtem. A szomszédos házban nevelkedtem. Emlékszem, milyen sokat dolgoztunk, gyermekkoromban a hét minden napját végigrobotoltuk, nem számított, milyen nap van - nekünk minden nap munkanap volt. Amikor ősszel visszaültünk az iskolapadba, a tanítónk mindig azt kérte, hogy az első fogalmazásunk arról szóljon, "mivel töltöttük a nyári szünetet". Nos, nekem sosem akadt túl sok mesélnivalóm. Minden nap csak dolgoztunk és dolgoztunk, ez volt az élet rendje.

 
A gazdálkodással kapcsolatos legkorábbi emlékeim, amint gyerekként kombájnt vezetek, vagy a szántóföldek felégetésében segédkezek, és amint véget ért a tanítás és egyenesen haza veszem az irányt a farmra. Édesapám végzős középiskolás korában kezdett gazdálkodni, 60 hektárnyi földterületet vett bérbe, így fogott hozzá a termesztéshez, majd próbált végül szerencsét a borsmentával is.

 
Azért olyan nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Venell családdal dolgozhatunk, mert ők igazán büszkék mindarra, amit csinálnak. Szeretettel termesztik a borsmentát és szeretettel takarítják is be. Ha megnézik közelebbről ezt a lepárlót, látni fogják, hogy mennyire korszerű. A világon sehol sem találni ehhez foghatót. A folyamat elejétől a végéig mindennel pontosan tisztában vannak.

 
Amint a teherautók elkezdik beszállítani a pótkocsikat, mi itt készenlétben várjuk, hogy csatlakoztassák őket a lepárlórendszerre és biztosítjuk, hogy a gőz elkezdjen áramlani. Amikor a gőz elér egy bizonyos nyomásszintet, ezekkel a gombokkal szabályozzuk tovább a gőz áramlását, úgyhogy onnantól kezdődik egy kiadós séta fel és alá 16 különböző tartály között, hogy szemmel tartsuk őket és biztosan minden rendben menjen.

Idén 210 hektárnyi borsmentát takarítunk be, amit nyolc és fél nap alatt tervezünk végrehajtani. Jelenleg naponta 102-103 kocsinyi termény lepárlása folyik.

 
A Willamette-völgyből származó olaj sokkal keresettebb, mint az Egyesült Államok vagy a világ más pontjairól beszerzett olajok, ami nagy részben az itteni éghajlati körülményeknek köszönhető. Amikor a növény virágba borul, az olaj minősége is elkezd változni. Nem szeretnénk végül olyan olajat kapni, amely nem a fogyasztók igényeinek megfelelő összetételű. Habár több olajat tudunk kinyerni ha tovább hagyjuk érni a növényt, van egy bizonyos időszak, amikor az érettség viszonylatában a lehető legjobb minőség érhető el.

 
A földekbe fektetett sok-sok gondoskodásnak és a gyomoktól való tisztán tartásukra áldozott energiának köszönhetően a világ legkiválóbb borsmentáját kapjuk.

 
Mindenben a legjobbak szeretnénk lenni, amit csak csinálunk, ezért mindig nagyon örülök, amikor a Wellness Tanácsadók ellátogatnak hozzánk a lepárlóba. Óriási érzelmi töltetet ad, ha olyasmiről mesélhetek nekik, ami ekkora szenvedéllyel tölt el bennünket. Miként az is, ha láthatjuk az erőfeszítéseink, a kemény munkák gyümölcsét olyan történeteken keresztül, amelyeket ilyenkor megosztanak velünk. Tudom, hogy nekik is milyen sokat jelent, ha másoknak mesélve a borsmentaolajról, pontosan tudják, honnan származik, hisz ettől még hitelesebb tanácsadókká válhatnak, ha a borsmenta felhasználásáról van szó. Bennünk pedig ilyenkor tudatosul igazán, hogy "hűha, ezzel tényleg pozitív hatást gyakorlunk mások életére."
 

Borsmenta olaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080

Regisztrálj törzsvásárlónak a 25%-os kedvezményért, havi ingyenes termékért!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

A teljes videó magyar felirattal:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek