doTERRA vietnámi eukaliptusz illóolaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A vietnámi eukaliptusz (vagy más néven citromos eukaliptusz) esszenciális olajat az Ausztrália északi vidékein honos, magas törzsű és sima kérgű, citromos illatot árasztó kék gumifából nyerik ki. Több mint 30 méter magas lehet, sima, világos kérge van. Az illóolajat a növény leveleiből desztillálják, amelyek zöld színűek és dárdaszerűek. Számos helyileg kifejtett jótékony hatásának köszönhetően a vietnámi eukaliptusz esszenciális olaj intenzív támogatást biztosít a bőr számára. Ez az olaj ugyanakkor frissítő aromájáról is ismert, amellyel kivételesen élénkítő légkört képes teremteni. Tartsd magadnál ezt az olajat arra az esetre, ha frissítő feltöltődésre lenne szükséged.

Elsődleges előnyei

  • tisztító, fertőtlenítő tulajdonságaival támogatja a bőrt
  • aromája felemel és élénkít
  • számos helyileg kifejtett jótékony hatást biztosít
  • tökéletes összetevő egy nyugtató masszázshoz


Származási hely: Kenya

Növényrész: levelek


Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (15ml olajhoz 1.36kg növényi levél szükséges)

Aromás leírás: friss, citromos

Főbb kémiai összetevői: citronellal, citronellol 

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A citrom eukaliptusz virágai kiváló nektárforrások a mézelő méhek és a pillangók számára, és gyakran méhek számára termesztik. A citrom eukaliptusz fa, citrom illatú gumifaként, vagy kék foltos gumifaként is ismert.

 

Neve ellenére a Lemon Eucalyptus nem citrusféle. A Lemon Myrtle és a Citromfű olajhoz hasonlóan egyszerűen citromaromája van.

A friss és élénkítő citrom eukaliptusz illóolaj egyedülálló gyógynövényes és citromos aromás jegyekkel rendelkezik, amelyek pozitív élénk illatot teremtenek, ugyanakkor erőteljes helyi előnyöket is kínálnak. Az olaj magas citronellal- és citronellol-tartalmáról ismert, amely a citrom eukaliptuszolaj hihetetlen bőr- és felülettisztító tulajdonságait adja. Mint ilyen, a citrom eukaliptusz illóolaj használható a bőrápolásban, hogy a bőr tiszta és egészségesebb megjelenést nyújtson, és különösen hatékony, ha az illóolajat felületet tisztító spray-ben használják. Aromás szempontból a citrom eukaliptusz illóolaj frissítően hat a levegőre, és kellemes, tiszta illatot hoz bármely beltéri vagy kültéri térbe.


Vietnámi eukaliptusz használata

Arctisztítás: Tegyél egy csepp citrom eukaliptuszolajat kedvenc doTERRA arctisztítódba a hatékony tisztító hatás és kellemes, bőrnyugtató hatás érdekében.

Hajápolás: Adj hozzá egy-két csepp citrom eukaliptusz illóolajat egy érme mennyiségű samponhoz hajmosás előtt az alapos tisztaság és az élénkítő aroma érzéséhez.

Masszázs: Keverj össze három-négy csepp citrom eukaliptuszolajat frakcionált kókuszolajjal, és dörzsöld a kívánt területekre a bőrnyugtató érzés és a revitalizáló illat érdekében egy hosszú nap után.

Fürdőhöz: Keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Felület tisztító: Tegyél tíz csepp citrom eukaliptusz olajat egy kis vízpermetező palackba, és használd munkalapok, mosogatók, szabadtéri piknikasztalok és egyéb felületek tisztításához és frissítéséhez.

Személyes illat: Vigyél egy csepp citrom eukaliptuszolajat a csuklódra, nyakadra vagy a hónod alá, a frissen tartó személyes citrom illatért, még az erőteljes tevékenységek során is, például túrázáskor, családtagokkal töltött szabadidő során.

Párologtatás: Párologtass három csepp citrom eukaliptuszolajat a pozitív, élénk aroma érdekében, vagy használd kültéri lehetőségként egy felemelő, gyógynövényes aroma eléréséhez, miközben élvezheted a tornác vagy a terasz nyugalmát. 


Milyen más olajokhoz ajánlott

A citromfű illóolajhoz hasonlóan aromás, a Lemon Eucalyptus illóolaj aromája jól párosul más gyógynövény- és fűolajokkal, például bazsalikomolaj, kardamomolaj és citronellaolajjal.

Figyelmeztetés

Külsőleg! Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080

Vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Törzsvásárlóknak 25% kedvezmény, úgy gondolom megéri jelentkezni!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában