doTERRA pacsuli esszenciális olaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az erőteljes bőr-, aroma- és hangulatátalakítás érdekében a Patchouli olaj ideális illóolajnak bizonyul.
A Patchouli növény leveleiből kivont Patchouli illóolajnak sokféle felhasználása és előnye van mind az elme, mind a test számára.

A pacsuli a menta család bokros gyógynövénye, amelynek szárai 50-100 cm magasak és apró, rózsaszín-fehér virágúak. Emellett a pacsuli növény zöld leveleket növeszt, melyek széleik mentén szaggatottak. Könnyen felismerhető gazdag, pézsma-édes illatáról, a Patchouli-t rendszeresen használják a parfümiparban, valamint olyan illatos termékekben, mint a mosószerek és a légfrissítők. A pacsuli sok szempontból előnyös a bőr számára. Gyakran helyileg használják a ráncok, foltok és kisebb bőrhibák megjelenésének csökkentésére, valamint a sima, izzó arcszínért.

Elsődleges előnyök

  • a földes aroma hozzájárul a megalapozott, kiegyensúlyozott légkörhöz
  • elősegíti a sima, izzó arcszínt, bőrön alkalmazva
  • csökkenti a ráncok, foltok és bőrhibák megjelenését, helyileg alkalmazva 

Származási hely: Indonézia

Növényrész: levél


Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (15ml olajhoz 0,54 kg pacsuli levél szükséges)

Aromás leírás: gazdag, fás, füves, kámforos, földes


Főbb kémiai összetevők: pacsuli-alkohol, α-Bulnesene, α-Guaiene

A Patchoulol szeszkviterpén gerinccel rendelkezik, és az alkoholok funkcionális csoportjának tagja.
A Patchoulol földes tulajdonságokat tartalmaz, és ezeknek a földes tulajdonságoknak köszönhetően a Patchouli illóolaj megalapozó hatással van az érzelmekre.

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A Patchouli, mint illat leginkább a 60-as, 70-es években terjedt el, amikor a pacsulit füstölőben használták. A pacsuli  kedveli az árnyékos helyet, ott jobban nő és halvány rózsaszínű virágokkal rendelkezik.

A Patchouli illóolaj egyedülálló, lágyszárú aromája kiváló párologtatáshoz, gazdag kémiai tulajdonságai megalapozó és kiegyensúlyozó hatással lehetnek az érzelmekre, ha aromásan vagy helyileg alkalmazzák őket. 

 

Felhasználási módok

  • a bőrhibák megjelenésének csökkentése érdekében keverj két cseppet mindennapos hidratáló krémedhez. A Patchouli illóolaj használata csökkenti a ráncok, foltok vagy a problémás bőrterületek megjelenését.
  • édes illatú, pézsmás parfüm és kölni készítéséhez keverd össze más esszenciális olajokkal. Jól működik együtt az alábbiakkal: arbovitae, ciprus, vetiver, fodormenta, serenity, szantálfa, bergamott, borsmenta, geránium, levendula, rózsa, clary sage. Édes pézsma kölnihez keverj össze Patchouli illóolajat (16 csepp), zöldcitromot (32 csepp), édeskömény olajat (24 csepp) és doTERRA frakcionált kókuszolajat (280 csepp). Virág illóolajokkal kombinálva könnyen átalakul édes illatú aromává.
  • egy hosszú munkanap után keverd össze egyenlő arányban borsmentaolajjal és masszírozd homlokodra, halántékodra vagy tarkódra. A pacsuli olaj segít megalapozni és stabilizálni az érzelmeket, míg a borsmenta a feszültség érzésének enyhítésére szolgál.
  • szájöblítő készítéséhez mindennapos használatra keverj össze egy gramm szódabikarbónát, 25ml vizet, egy csepp borsmentaolajat és egy csepp pacsuliolajat. A Patchouli illóolaj kéz a kézben működik a borsmenta olaj mentás ízével, és elősegíti a száj szagtalanítását és frissítését.
  • a hosszú hajnak feltétlenül vannak előnyei, de a gubancok nem tartoznak ezek közé. Gyakran a nedves haj kifésülése időigényes lehet, sőt kissé fájdalmas is. Az illóolajok dinamikus kombinációjának használatával csökkentheted a gubancokkal töltött időt és csökkentheted a felesleges stresszt a fejbőrön. Recept közlése nemsokára :)
  • Kicsit megőrülve érzed magad? Amikor az érzelmeid eluralkodnak rajtad, kombináld a Patchoulit Vetiver illóolajjal, és kend az olajkeveréket a talpadra. A Patchouli és Vetiver olaj érzelmileg megalapozó és kiegyensúlyozó tulajdonságai segítenek megnyugtatni. 

 

Használata

Párologtatáshoz: használj 3-4 cseppet a kedvenc párologtatódba.

Belsőleg: keverj el egy cseppet 1,5 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre. Hígítsd hordozóolajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Figyelmezetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 



Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Pacsuli virág (forrás Wikipédia)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg