doTERRA Guaiacwood illóolaj (bulnesia sarmientoi)

 

A Bulnesia sarmientoi fa szívfájából gőzzel desztillált guajakfa illóolaj földes, földelő illatú, finoman édeskés aromával.

 

Copyright © Komáromi Szabolcs 2022. 

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

A guaiacwood-ot az amerikai őslakosok évszázadok óta használják meditációs gyakorlatokban és wellness-szertartásokon. A guaiacwood-ot gyakran használják parfümökben és bőrápolási termékekben. A Bulnesia sarmientoi fa szívfájából gőzzel desztillált guajakfa illóolaj földes, földelő illatú, finoman édeskés aromával. A Guaiacwood-ot frakcionált kókuszolajjal keverik, és mind helyileg, mind aromásan használható. Fás illata nyugtató, békés légkört biztosít. 

A doTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) Guaiacwood illóolaj Paraguayból származik, fenntartható és etikus módon. A beszerzési partnerünkkel együttműködve megváltoztatjuk a veszélyeztetett Gran Chaco erdő - a világ egyik biológiailag legváltozatosabb területe - jövőjét.


Származási hely: Paraguay

Összetevők: frakcionált kókuszolaj, guajakfa 

Aromás leírás: földes, fás, édes


Növényi rész: szívfa (15 ml Guaiacwood illóolajhoz 0.34 kg fa szükséges)


Fő kémiai alkotórészek: guaiol, bulnesol

Érdekesség: A guaiacfa fák csoportosan nőnek, és a fa faanyagának sűrűsége a legsűrűbbek közé tartozik a világon. A fa olyan sűrű, hogy a vízben elsüllyed, és egy rönk egész éjszaka éghet. A magas olajtartalom és a kezdeti oxidáció miatt a fa vágáskor egy időre mély, gazdag kék árnyalatúvá válik, mielőtt kifakulna.

 

A guajakfa több okból is nehezen és bonyolultan előállítható olaj. Sűrűsége megköveteli, hogy fűrészporrá vagy forgáccsá őröljék, ami sokkal finomabb, mint ami az átlagos faolaj desztillálásához szükséges. A lepárlás után pedig, ha az illóolajat szobahőmérsékleten hagyjuk, félig megszilárdul. Ezért van az, hogy a doTERRA Guaiacwood frakcionált kókuszolaj alapanyaggal kerül forgalomba, ami lehetővé teszi, hogy az olaj olyan állagú legyen, hogy könnyen kiönthető legyen az üvegből.



Elsődleges előnyök

  • Hagyományosan az amerikai őslakosok olyan szokásai során használják, mint a meditációs és jóllétet szolgáló szertartások.
  • Halványan édeskés, földes illata miatt illatszerekben és bőrápolási termékekben használják.
  • Frakcionált kókuszolajjal keverve segít az enyhébb bőrirritációk csillapításában és a bőr természetes hidratáltságának védelmében.
  • Fás illata erősíti a kiegyensúlyozó, nyugtató és békés aroma megjelenését.

 

 

Használata

  • Vigyél fel egy-két cseppet a kívánt területre, hogy enyhítse a kisebb bőrirritációkat és támogassa a bőr természetes hidratáltságát.
  • Párologtasd egész nap, jóga vagy meditáció közben támogató aromaként.
  • Adj egy cseppet a naponta használt hidratálókrémedhez, hozzájárulva ezzel a bőr természetes hidratáltságához. 
  • Ha meditáció vagy jóga előtt használod, felerősíti a gyakorlatok hatását, és kiegyensúlyozottabbnak érzed majd magad.
  • Amikor saját receptből dolgozol, használd alapjegyként, alkalmazd a mindennapokban földes, enyhén édes aromaként. 

Aromás felhasználás: Három-négy cseppet adj az általad választott diffúzorhoz.

Helyi használat: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre.

 

Figyelmeztetések

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, forduljon orvosodhoz. Kerüld a szemmel, belső fülekkel, arccal és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

Ez a tiszta illóolaj támogatja a veszélyeztetett paraguayi Gran Chaco erdő jövőjét!

A Guaiacwood a világ egyik legsűrűbb fájából származik, amely a Föld egyik legváltozatosabb élővilágú helyén található!  

Lenyűgözően nyugodt illata van, és nyugtatóan hat a bőrre. 

 

kép forrása: auroma.com.au

 

Copyright © Komáromi Szabolcs 2022. 

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

A doTERRA fenntartható és etikus beszerzés útján jut hozzá a guajakfa esszenciális olajához Paraguayból. Beszerzési partnerünkkel vállvetve változtatjuk meg a Gran Chaco-medence veszélyeztetett erdeinek, a világ egyik biológiailag legsokszínűbb térségének jövőjét. Az esszenciális olajat a Bulnesia sarmientoi geszt részéből gőzlepárlással nyerik ki, és frakcionált kókuszolajjal keverik össze, így készül a doTERRA guajakfa esszenciális olaj. Jellegzetesen földes, kiegyensúlyozó, enyhén édeskés az aromája, fás illata nyugtató, békés hangulatot teremt. 

 

 

Mi a Guaiacwood illóolaj?

A mi Guaiacwood illóolajunk a Bulnesia sarmientoi szívfájából származik, amely a paraguayi Gran Chacho erdőben nő. A fákat vagy a kitermelt guaiacwoodot helyben palo santo néven ismerik. A Bursera graveolens palo santo azonban elkülönül a Bulnesia sarmientoi guajakfától. Bár van hasonlóság, a két illóolaj mégis különbözik egymástól, eltérő kémiai összetételű és aromájú. A legfontosabb, hogy különböznek abban, hogy fenntartható és etikus módon gyűjthetők. A Palo santo Bursera graveolens hosszú, problémás múltra tekint vissza a fenntarthatóság és az illegális betakarítás tekintetében. A guaiacfa Bulnesia sarmientoi betakarítása és termelése azonban fenntartható módon is lehetséges, ezért tudatosan együttműködtünk partnerünkkel ennek az illóolajnak a biztosításában.

 

 

Guaiacwood beszerzés

Sajnos a Gran Chaco erdő - ahonnan a Guaiacwood származik - az egyik leggyorsabban erdőirtott terület a világon. Bár Paraguay rendelkezik olyan szabályozásokkal és politikákkal, amelyek segítenek az erdőirtás minimalizálásában, az erdő nagy részét már kivágták, és továbbra is szarvasmarha-legeltetés és más mezőgazdasági termelés céljára használják.

Miért a Gran Chaco erdőből származik a guaiacfa? A jól kezelt erdőkből való fenntartható beszerzés valójában segít megőrizni és regenerálni az erdős területeket. Mivel megbízható beszerzési partnerünk felelősségteljesen kezeli és fenntartja az erdős területeket - és kompenzálja a helyi termelőket a fáért, amelyet a Guaiacwood illóolaj előállításához használnak -, ezek a földtulajdonosok motiváltak arra, hogy erdeiket virágzónak tartsák és megbecsüljék azok értékét. Beszerző partnerünkkel (és Veled) együtt megváltoztatjuk a Gran Chaco erdő jövőjét, amely a világ egyik biológiailag legváltozatosabb területe.

 

 

Kiszerelés: 15 ml

Ára: 24,75 euró ; ~ 10.300 forint

 

Guajakfa illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában