doTERRA Eukaliptusz illóolajkeverék (5 fajta)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Megújult a doTERRA eukaliptusz és keverék formában kapható.

Az új Eucalyptus most öt egyedi eukaliptuszfajt ötvöz egy helyett!

• Eucalyptus radiata (eddig ez volt a kínálatban)
• Eucalyptus polybractea
• Eucalyptus Kochii
• Eucalyptus Lox Liss (
loxophleba)
• Eucalyptus globulus (ez található az On Guard keverékben)

 

 

Az elsődleges kémiai összetevő az eukaliptol, amelyből ez az illóolajkeverék számos előnyét nyeri.

Elsődleges előnyök

  • nyugodt légkört teremt stresszes körülmények között
  • tisztító tulajdonságokkal rendelkezhet fő alkotóeleme, az 1,8 cineol miatt
  • hűsítő érzést biztosít, ami hozzájárulhat a nyitott légutak érzéséhez

Aromás Leírás

kámforos, gyógyhatású, gyógynövényes

 


Ausztráliában több mint 700 féle gyorsan növő, virágzó örökzöld, úgynevezett eukaliptusz található. A mirtuszfélék (Myrtaceae) családjába tartozó növények akár 60 láb magasra és 15 láb szélesre is megnőhetnek. A doTERRA öt egyedülálló fajt választott ki a saját Eukaliptusz megalkotásához: Eucalyptus radiata, E. polybractea, E. kochii, E. loxophleba és E. globulus. E fajok elsődleges kémiai összetevője az eukaliptol (1,8-cineol), amelyből ez az illóolajkeverék számos előnyét nyeri. A kámforos, gyógynövényes illat élénkítő hatású lehet. Az olaj fő alkotórésze, az 1,8-cineol miatt az eukaliptusz tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik. Aromásan vagy helyileg alkalmazva elősegíti a tiszta légzés és a nyitott légutak érzését. Az eukaliptusz egy nyugtató masszázshoz is hozzájárul.

 

 

Használata

  • párologtassuk, vagy tegyünk néhány cseppet a kezünkre és lélegezzük be mélyen.
  • tegyél egy-két cseppet a zuhanyzó padlójára a spa-szerű élményért.
  • nyugtató masszázs során add hozzá vivőolajhoz vagy testápolóhoz.
  • használd légfrissítőként és szobaszagtalanítóként. 
  • kombinálja az eukaliptuszolajat citromolajjal és borsmentaolajjal egy szórófejes flakonban, és használd a konyhai vagy fürdőszobai felületek letörlésére. 
  • szagtalanító sprayhez keverj össze néhány csepp eukaliptuszolajat, levendulaolajat és az általad választott citrusolajat egy szórófejes flakonban vízzel.
  • párologtass eukaliptuszolajat borókabogyó olajjal és douglas fenyőolajjal, hogy frissítő, pihentető téli illatot varázsolj az otthonodba.

Aromás használat: Három-négy cseppet adjunk a választott diffúzorhoz.

Helyi használat: Helyi alkalmazáshoz hígíts egy csepp illóolajat 10 csepp vivőolajhoz.

Óvintézkedések

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, forduljon orvoshoz. Kerüld a szemmel, belső fülekkel, arccal és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

Több növényfaj keverésének előnyei

Először is, a keverés segít konzisztensebb kémiai profilok elérésében minden évszakban és más fontos változókban. Bár a kémiát könnyű személyre szabni egy laboratóriumban szintetikus összetevőkkel, ez soha nem volt a doTERRA-módszere – és nem is lesz az. Ehelyett növényeink termesztésével támogatjuk az optimális kémiát. A termesztési feltételek, helyek, betakarítási gyakorlatok és még sok más olyan növényi anyagokat állíthat elő, amelyek kiváló természetes kémiai profilokat adnak, és ezen növényfajok közül egynél több összekeverése konzisztensebb kémiát eredményez palackról palackra, hogy minden csepp teljesen tiszta legyen. A több növényfaj keverésének másik előnye a fenntarthatóság és a megbízhatóság. Megszünteti az egyetlen forrástól vagy fajtól való függőséget, így ha valami elromolna egy helyen vagy egy kultúrnövénynél, továbbra is fenntartható és megbízható kínálatunk lenne más hozamokból vagy fajokból. Korábban az eukaliptusz illóolajunk kizárólag Eucalyptus radiata volt. A faj még mindig az Eucalyptus illóolaj része, az E. polybractea, az E. kochii, az E. loxophelba alfaj lissophlia (általános nevén eucalyptus lox liss) és az E. globulus mellett. Lehet, hogy már ismered ezt az utolsó fajt a doTERRA On Guard védelmező keverékből. Ezt a frissített eukaliptusz illóolajat ugyanúgy használhatod, mint korábban! Az eukaliptusz aromás és helyileg is használható, helyi alkalmazás esetén hígítás javasolt. Frissítő, hűvös illata elősegíti a könnyű légzés érzését. Az eukaliptusz párologtatása megnyugtató légkört teremt stresszes körülmények között.

 


 

 

Az eukaliptusz keverék beszerzése

Miért Ausztrália, Dél-Afrika és Ruanda?

Ausztráliában több mint 700 ismert eukaliptuszfaj él. Néhány eukaliptuszfaj csak Ausztráliában található meg! Az eukaliptuszok más helyeken is kiválóan fejlődnek. A doTERRA Eukaliptusz keverék Eucalyptus radiata (Dél-Afrika, Ausztrália), Eucalyptus globulus (Ruanda), Eucalyptus loxophleba subp. Lissophloia, röviden Eucalyptus lox liss néven is ismert, Eucalyptus kochii és Eucalyptus polybractea (mind Ausztráliából).

Miközben ez az új, a doTERRA eukaliptusz nemzetséghez tartozó, egyedülállóan a doTERRA számára készült keverék több terápiás előnyt kínál, lehetőséget biztosít arra is, hogy növeljük hatásunkat azáltal, hogy a világ különböző részeiből származó eukaliptuszokat szerezzük be. 

 

Eucalyptus Kochii faj Nyugat-Ausztráliában

 

Hatástörténetek: Társadalmi hatás

Az eukaliptuszkeverék több országban támogatja a gazdákat.

Dél-Afrikában az Eucalyptus radiata termesztését előlegfizetéssel, előfinanszírozással és kapacitásépítéssel, valamint egy kültermesztői modellel támogatják.

Ausztráliában az eukaliptuszfák nagy részét a meglévő kultúrák közé vetették, ami a helyi gazdák számára további jövedelmet biztosít, ami rendkívül értékes lehet a családjuk vagy a gazdaságuk számára. 

Ruanda, Eukaliptusz globulus beszerzési területén, a Kayonza körzetben található Kabeza faluban a doTERRA Healing Hands Alapítvány most finanszírozta egy helyi iskolában egy kora gyermekkori fejlesztő osztályterem építését, amely 45, 3-5 éves korú gyermek számára nyújt segítséget. A közösségben sok gyermeknek számos fejlődési kihívással kell szembenéznie, beleértve a krónikus alultápláltságot, az újszülöttkori halálozást, a gyermekekkel szembeni erőszakot és a gyenge oktatási szolgáltatásokat. Ez a kora gyermekkori tanterem holisztikus hozzáférést biztosít a gyermekek számára a korai tanuláshoz, a helyes táplálkozáshoz, a higiéniához és a védelemhez. A projekt a helyi gazdák és szülők közös erőfeszítése, akik az iskola étkeztetési programját biztosítják; az Eucaluptus globulus beszállítónk, aki a költségek 20%-át fedezi; és a doTERRA Healing Hands, aki a finanszírozás fennmaradó részét fedezi. A tanterem a befejezést követően önellátó marad azáltal, hogy néhány alapvető iskolai tandíjat szedünk, hogy fedezzük a kisgyermekkori fejlesztő osztály működéséhez szükséges költségeket.

 

Eucalyptus Kochii faj Nyugat-Ausztráliában

 

Hatástörténetek: Környezeti gondoskodás

Az Ausztráliából származó eukaliptuszolajok - Eucalyptus kochii, lox liss és polybractea - kiváló környezetvédelmi programokat folytatnak a gazdaságokkal. Nyugat-Ausztráliában sok gazdálkodó ültet Eucalyptus kochii, lox liss és/vagy polybractea fákat, mivel ezek számos előnnyel járnak a föld számára. Eltávolítják a szén-dioxidot a levegőből, szél- és napvédelmet nyújtanak, és élőhelyet biztosítanak az őshonos fajok számára. A fákat más növények közé is ültették, hogy csökkentsék a széleróziót, és mert mély gyökereik segítenek a talajvíz felszívásában, ami szabályozza a talaj sótartalmát. A levelek eltávolítása után a fák a betakarítás után újra tudnak nőni, vagyis a fák újra megnőnek. Két-három év múlva a fákat ismét ki lehet vágni olajtermelés céljából, ami fenntartható fakészletet biztosít. Egy mobil lepárlóegységet is el lehet vinni az eukaliptusz betakarítási helyszínre ahelyett, hogy a fákat a lepárlóüzembe szállítanák, ami csökkenti az üzemanyag- és szállítási költségeket. A termesztési gyakorlatok finomításával a doTERRA beszerző partnere drasztikusan növelte az olajhozamot, miközben csökkentette a vízfelhasználást és a lepárláshoz szükséges üzemanyagot. Továbbá a korábban lepárolt biomasszát bioszén előállítására használják fel, a vizet pedig a folyamat során újrahasznosítják és újrafelhasználják. 2021-ben a doTERRA 25 hektár (10 hektár) új Eucalyptus kochii fa - körülbelül 10.000 csemete - ültetését támogatta. Az ausztrál wellness tanácsadók még az ültetésben is részt vettek! Ezeknek 2025-ben kell készen állniuk a betakarításra.

A huszadik század fordulója körül Új-Dél-Walesben a betakarítók elkezdték kézzel begyűjteni a vad E. polybractea-t lepárlásra. 1949-ben partnerünk családja földet vásárolt, ahol kiterjedt E. polybractea őshonos volt, és megkezdték az egyik első, e fajnak szentelt ültetvény létrehozásának hosszú folyamatát. Ahogy az ültetvény nőtt és a fák növekedési ciklusait elsajátították, új technológiákba fektettek be, és a világon elsőként teljesen gépesítették az eukaliptusz betakarítását és lepárlását. Évtizedeken keresztül különböző ausztrál kutató- és fejlesztő szervezetekkel együttműködve olyan nemesítési programon dolgoztak, amelynek eredményeként magas olajhozamú fák születtek, amelyek ellenállóbbak a szélsőséges ausztrál időjárással szemben. A talaj egészsége a legfőbb prioritás számukra, és még a fák egészségénél is fontosabb. Megértik, hogy az egészséges talaj egészséges fákat jelent. A talaj gazdagítása érdekében a lepárlás utáni biomasszát visszaszórják az ültetvény betakarított területeire. Ez tápanyagokban gazdag mulcsot és fedőréteget képez, amely gazdagítja a talajt és megőrzi a nedvességet, hozzájárulva a fák életképességéhez.

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

 

Eukaliptusz illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Esszenciális "parfüm" receptek