Az esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozása

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.


Az esszenciális zsírsavak az emberi szervezet számos kulcsfontosságú funkciójához szükséges tápanyagok! Míg egyes zsírsavak a szervezetben előállíthatók, az esszenciális zsírsavakat a szervezetünk nem képes előállítani. Ez azt jelenti, hogy az általunk elfogyasztott élelmiszerekre kell támaszkodnunk ezen kritikus tápanyagok tekintetében!

A modern tudomány azt javasolja, hogy ezek a kiegészítő tápanyagok 1:1 arányban tartalmazzanak omega-6 és omega-3 zsírsavakat. Sajnos a növényi olajokban található omega-6 zsírsavak bősége és a sült és zsíros ételek növekvő fogyasztása miatt a nyugati étrend akár 15:1 arányban is tartalmazhat omega-6 zsírsavakat - ez ijesztő adat, ha az általános egészséget és jólétet vesszük figyelembe. Bár ezek az omega-6 zsírsavak nélkülözhetetlenek, aránytalan fogyasztásuk súlyos egészségügyi problémákat okozhat, különösen az omega-3 zsírsavak hiányában vagy alacsony bevitele esetén.

Tanulmányok kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztásának növelése pozitív hatással van az általános egészségi állapotra. Az omega-3 zsírsavak közé tartozik a DHA és az EPA, két hihetetlenül fontos molekula a szervezetben. Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak egyensúlyának helyreállítása fontos lépés a szervezet egészségének megőrzésében. Ez két fő dologra való tudatos törekvéssel érhető el: az omega-6 zsírsavak és az omega-3 zsírsavak személyes fogyasztásának felmérésével.

 

Omega-6 zsírsavak

Először is, nézd meg, hogy milyen egészségtelen, omega-6 zsírsavakban gazdag ételeket fogyasztasz, és helyettesítsd azokat e fontos tápanyag egészségesebb forrásaival.

 

Az omega-6 zsírsavak néhány egészségtelen forrása:

  • Burgonya- és kukoricacsipszek
  • Gyorséttermi ételek
  • Cukormázak
  • Erősen feldolgozott mogyoróvajak


Nagyszerű, egészséges omega-6 zsírsav források:

  • Dió, mandula, kesudió
  • Tofu
  • Napraforgómag
  • Természetes forrásból származó mogyoróvaj
  • Avokádóolaj
  • Tojás


Omega-3 zsírsavak

Ezután keresd meg a módját, hogyan növelheted az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek bevitelét. Ez különösen fontos annak érdekében, hogy az étrended minél közelebb kerüljön az omega-6 és omega-3 zsírsavak 1:1 arányához.

Nagyszerű, egészséges omega-3 zsírsavforrások: 

  • Makréla, lazac, hering, szardínia, szardella és osztriga.
  • Len- és chia magvak
  • Szójabab
  • Diófélék

 

Táplálék-kiegészítés:

A világ óceánjaiban található toxinok és nehézfémek miatti növekvő aggodalom miatt a napi halfogyasztás egyes fogyasztók számára elfogadhatatlanná vált. Szerencsére a magvak és a diófélék (az egészséges táplálkozás csodálatos alapanyagai) mellett léteznek alternatív lehetőségek is. Az IQ Mega egy adagja 1300 g mikroszűrt tengeri lipidet biztosít 900 mg DHA és 400 mg EPA omega-3 esszenciális zsírsavval, amelyek mindegyike gondosan tesztelve van a biztonságosságuk érdekében.

Az egészséges táplálkozás az egészséges élet kulcsa. Bárhogyan is döntesz, tudd, hogy a tápanyagok kiegyensúlyozása ugyanolyan fontos, mint a tápanyagok kiválasztása.


Omega3 beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj