Az esszenciális zsírsavak kiegyensúlyozása
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.Az esszenciális zsírsavak az emberi szervezet számos kulcsfontosságú funkciójához szükséges tápanyagok! Míg egyes zsírsavak a szervezetben előállíthatók, az esszenciális zsírsavakat a szervezetünk nem képes előállítani. Ez azt jelenti, hogy az általunk elfogyasztott élelmiszerekre kell támaszkodnunk ezen kritikus tápanyagok tekintetében!
A modern tudomány azt javasolja, hogy ezek a kiegészítő tápanyagok 1:1 arányban tartalmazzanak omega-6 és omega-3 zsírsavakat. Sajnos a növényi olajokban található omega-6 zsírsavak bősége és a sült és zsíros ételek növekvő fogyasztása miatt a nyugati étrend akár 15:1 arányban is tartalmazhat omega-6 zsírsavakat - ez ijesztő adat, ha az általános egészséget és jólétet vesszük figyelembe. Bár ezek az omega-6 zsírsavak nélkülözhetetlenek, aránytalan fogyasztásuk súlyos egészségügyi problémákat okozhat, különösen az omega-3 zsírsavak hiányában vagy alacsony bevitele esetén.
Tanulmányok kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztásának növelése pozitív hatással van az általános egészségi állapotra. Az omega-3 zsírsavak közé tartozik a DHA és az EPA, két hihetetlenül fontos molekula a szervezetben. Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak egyensúlyának helyreállítása fontos lépés a szervezet egészségének megőrzésében. Ez két fő dologra való tudatos törekvéssel érhető el: az omega-6 zsírsavak és az omega-3 zsírsavak személyes fogyasztásának felmérésével.
Omega-6 zsírsavak
Először is, nézd meg, hogy milyen egészségtelen, omega-6 zsírsavakban gazdag ételeket fogyasztasz, és helyettesítsd azokat e fontos tápanyag egészségesebb forrásaival.
Az omega-6 zsírsavak néhány egészségtelen forrása:
- Burgonya- és kukoricacsipszek
- Gyorséttermi ételek
- Cukormázak
- Erősen feldolgozott mogyoróvajak
Nagyszerű, egészséges omega-6 zsírsav források:
- Dió, mandula, kesudió
- Tofu
- Napraforgómag
- Természetes forrásból származó mogyoróvaj
- Avokádóolaj
- Tojás
Omega-3 zsírsavak
Ezután keresd meg a módját, hogyan növelheted az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek bevitelét. Ez különösen fontos annak érdekében, hogy az étrended minél közelebb kerüljön az omega-6 és omega-3 zsírsavak 1:1 arányához.
Nagyszerű, egészséges omega-3 zsírsavforrások:
- Makréla, lazac, hering, szardínia, szardella és osztriga.
- Len- és chia magvak
- Szójabab
- Diófélék
Táplálék-kiegészítés:
A világ óceánjaiban található toxinok és nehézfémek miatti növekvő aggodalom miatt a napi halfogyasztás egyes fogyasztók számára elfogadhatatlanná vált. Szerencsére a magvak és a diófélék (az egészséges táplálkozás csodálatos alapanyagai) mellett léteznek alternatív lehetőségek is. Az IQ Mega egy adagja 1300 g mikroszűrt tengeri lipidet biztosít 900 mg DHA és 400 mg EPA omega-3 esszenciális zsírsavval, amelyek mindegyike gondosan tesztelve van a biztonságosságuk érdekében.
Az egészséges táplálkozás az egészséges élet kulcsa. Bárhogyan is döntesz, tudd, hogy a tápanyagok kiegyensúlyozása ugyanolyan fontos, mint a tápanyagok kiválasztása.
Omega3 beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!