Fűszeres cider (almabor)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.
Végre itt az ősz, ami azt jelenti, hogy itt az ideje a fűszeres almabornak! Próbáld ki ezt a receptet illóolajjal.
Hozzávalók
1 liter áfonyalé
1/2 liter almalé
1/2 liter narancslé
2 csepp fahéj
2 csepp citrom
2 csepp vadnarancs
1 csepp szegfűszeg
2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 narancs, vékonyan felszeletelve
1 citrom, vékonyan felszeletelve
1/2 csésze méz, plusz még több ízlés szerint
8 fahéjrúd, a díszítéshez
1 csésze friss áfonya, díszítéshez
Elkészítése
1. Az összes hozzávalót (a fahéjrudak és a friss áfonya kivételével) egy lábasban, közepesen magas hőfokon keverd össze.
2. Forraljuk gyengén fel. Hagyjuk főni legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek.
3. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még illóolajokat és mézet.
4. Forrón tálaljuk. Hűtve legfeljebb 5 napig tárolható.
Tipp: A szegfűszegolaj felezett recept esetén 1 fogpiszkálónyira csökkenthető, ízlés szerint több hozzáadásával.
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!