doTERRA Supermint illóolaj keverék

 

Copyright © Komáromi Szabolcs 2022. 

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

 

A SuperMintet a doTERRA legjobb mentaolajaiból állítják össze, és így egy olyan kiemelkedő keverék jön létre, amely harsogóan friss, tiszta és magával ragadó. Mentás, gyógynövényes és édes aromájában a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű) minőségű borsmenta, japán menta, bergamottmenta és fodormenta esszenciális olajok elegyednek és hoznak létre hathatósan frissítő keveréket. Amikor édes vagy sós-fűszeres receptekbe csöppentjük, ad az ételnek egy mentás lendületet, amelytől életre kelnek az ízek és az érzékek. Az általa keltett hűsítő érzetről ismert mentol miatt ideális kiegészítője egy pohár víznek, hogy friss lehessen a lehelet, és kissé enyhüljön a teltségérzet egy kiadós lakoma után. 

Ez az új keverék a borsmentát, fodormentát, bergamottmentát és a japán mentát ötvözi! Stratégiailag úgy lett összeállítva, hogy maximalizálja a menta illóolajok előnyeit. Ez a szinergikus keverék segít felfrissíteni a leheletet, és belsőleg is bevehető az egészséges emésztőrendszer támogatására.

Kapható (lesz) 15 ml, 10 ml Touch és gyöngyök formában! 

 

 

A ropogós, tiszta és meggyőző SuperMint a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) borsmenta, japán menta, bergamott menta és fodormenta illóolajokat egyesíti, és egy erőteljesen frissítő keveréket hoz létre.
Párologtatva vagy helyi alkalmazás esetén a SuperMint élénkítő, energizáló illatot és felemelő környezetet biztosít, amely ideális a mentális összpontosításhoz és a fokozott állóképességhez. A mentol - a SuperMint elsődleges összetevője - belélegezve hűsítő érzést kelt, ami hozzájárulhat a nyitott légutak érzéséhez. A bőrre masszírozás során alkalmazva a hűsítő hatás nyugtató és megnyugtató lehet. Ez a szinergikus keverék segít felfrissíteni a leheletet, és belsőleg is bevehető az egészséges emésztőrendszer támogatására.

 

 

Elsődleges előnyök

  • Borsmenta, japán menta, bergamott menta és a fodormenta illóolajok szinergikus keveréke, amely élénkítő, mentolos, gyógynövényes és édes illatot biztosít. 
  • Olyan légkört teremt, amely támogathatja a mentális tisztaságot és a fokozott állóképességet.
  • Az édes vagy sós-fűszeres ételeknek ad egy mentás lendületet, amelytől életre kelnek az ízek és az érzékek.
  • Masszázsba beépítve megnyugtat és vigasztal.
  • Hűsítő érzést biztosít, ami hozzájárulhat a nyitott légutak érzéséhez.
  • A hűsítő érzet miatt segíthet, hogy friss legyen a lehelet, és kissé enyhüljön a teltségérzet egy kiadós lakoma után.
  • Belsőleg alkalmazva támogathatja az egészséges emésztést.

 


Összetevők

Borsmenta

Töretlenül a doTERRA egyik legnépszerűbb termékeként a borsmenta egy olyan olaj, amely mindig jó, ha kéznél van. A borsmenta esszenciális olaj frissítő, mentás ízt ad a desszerteknek, italoknak, smoothie-knak, sőt akár a sós-fűszeres jellegű ételeknek is. A magas mentoltartalom – amely a doTERRA borsmentaolajában is megtalálható – teszi a legjobb minőségű borsmentaolajokat egyedülállóvá a piacon elérhető többi termék sorában. A szájhigiénia elősegítése érdekében a borsmenta esszenciális olajat fogkrémekben és rágógumikban is gyakran használják. 

Japán menta

A japán menta mint növény – latin nevén Mentha canadensis – egy Észak-Amerikában és Kelet-Ázsiában egyaránt őshonos mentafaj. Számos felhasználási módja van, az évelő növény leveléből és szárából pedig gőzlepárlással állítják elő a japán menta esszenciális olajat. Az édes finomságoktól a sós-fűszeres ételekig sokféle fogásnak jót tesz egy cseppnyi a japán menta jellegzetességeiből és ízéből, hogy minden falatnál felfrissülést nyújtsanak az ízek. 

Bergamottmenta

A bergamottmenta esszenciális olajat egy virágzó, évelő növényből nyerjük, amelynek virága ibolyaszín, levelei pedig szív alakúak. A neve ellenére a bergamottmenta semmilyen rokonságban nem áll az ugyancsak bergamott néven ismert gyümölccsel. A levendulához hasonlóan a bergamottmenta fő összetevője is a linalool és a linalil-acetát. Frakcionált kókuszolajjal elegyítve ideális egy nyugtató és enyhítő, edzés utáni masszázshoz. A bergamottmenta levendulára emlékeztető és mentás aromája pompás kiegészítőül szolgálhat egy meleg, pihentető fürdőhöz.  

Fodormenta

A fodormenta egy édes, frissítő fűszer- és gyógynövény, amely világszerte közkedvelt ízesítőszer. Üde leheletet biztosító, mentolos íze miatt széles körben használják rágógumikban, édességekben és fogápolási termékekben. A fodormenta esszenciális olaj sokban különbözik a borsmentától: többek között egy enyhébb alternatívát kínál az ételízesítés terén. A konyhában a fodormenta pompás kiegészítője lehet salátáknak, italoknak és desszerteknek, ugyanakkor házi készítésű salátaöntetekhez és húsok marinálásához is remekül alkalmazható.

Aromás leírás: gyógynövényes, édes 

 


Használata

  • Párologtasd kedvenc doTERRA diffúzorodban egész nap az inspiráló illatért.
  • Használd irodai vagy autós diffúzorban, hogy felfrissítsd tered.
  • Dörzsölj egy-két cseppet a kezeid közé, közelítsd az arcodhoz, és lélegezd be a frissítő délelőtti feltöltődésért.
  • Add a doTERRA Spa kéz- és testápolóhoz a megnyugtató masszázshoz.
  • Vegyél be egy cseppet 1,2 dl vízzel az egészséges emésztés támogatására és a lehelet frissítésére.
  • Tegyél egy cseppet édes ételekbe, például házi készítésű aprósüteményekbe vagy kekszekbe. 
  • Próbáld ki, milyen a tea, forró csokoládé vagy a gyümölcsökkel teli smoothie, ha teszel bele egy cseppet. 
  • Készíts házilag olyan jégkockát, amelyben SuperMint és limonádé van. 
  • Tegyél a fogkefédre egy-egy csepp SuperMintet és szegfűszegolajat, hogy mentásan fűszeres felfrissülésben legyen részed a szájöblítésnél.



Aromás felhasználás: Három-négy cseppet adj az általad választott diffúzorhoz.

Helyi használat: Helyi alkalmazáshoz hígíts egy csepp illóolajat 10 csepp vivőolajhoz.

Belső használat: Egy cseppet hígíts fel 1,2 dl vízben.

 

Figyelmeztetések

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, forduljon orvosodhoz. Kerüld a szemmel, belső fülekkel, arccal és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

 

Supermint beszerzése

Miért India?

A Supermint Blend négy mentaolaj szabadalmaztatott kombinációja, amelyek beszerzési partnerünk indiai kistermelői hálózatából származnak. A Supermint a borsmentát, bergamottmentát, fodormentát és a japán mentát tartalmazza.

Beszerzési partnerünkkel és kormányzathoz nem köthető szervezetünkkel, a Farms & Farmers-szel együtt már több éve dolgozunk azon, hogy a borsmenta és a fodormenta faiskolákat, ültetvényeket és technikai szolgáltatásokat nyújtsunk a gazdák egy kiválasztott csoportjának Biharban, India egyik legszegényebb régiójában. Célunk az volt, hogy segítsünk ezeknek a gazdáknak a mentatermesztésen keresztül növelni bevételeiket és haszonkulcsukat, hogy tovább tudjanak befektetni a gazdaságukba, családjukba és közösségükbe. Ez a projekt nagyon sikeres volt, és további gazdákat, különösen a fiatalabb generációkat ösztönözte arra, hogy borsmentát vagy fodormentát vegyenek fel az éves vetésforgójukba. Jelenleg körülbelül 16.000 gazdálkodót támogatunk, akik különböző mentaolaj-termelésben vesznek részt Indiában. 

Jared Moon - doTERRA stratégiai beszerzési menedzsere (balra)

 

Hogyan működik?

Gazdáink gyakran öt hónapig termesztik például a fodormentát, majd betakarítják. Ezután váltakozó termesztési időszakokban a szokásos növényeik egyikét, például rizst, búzát vagy mustárt ültetnek. Az ilyen típusú vetésforgó révén az indiai gazdák általában évente akár 40%-kal is növelhetik jövedelmüket.

A menta betakarítását követően a közeli közösségi lepárlóegységek lepárolják a betakarított anyagot. A lepárlás utáni biomasszát ezután kiszárítják és újra felhasználják a gőz előállítására használt kazán tüzelőanyagaként, ami bizonyítottan fenntartható gyakorlat. A lepárlást követően a gazdák közvetlenül a beszerző partnerünkhöz vihetik az olajat tisztasági vizsgálatra, és egy órán belül ki is fizethetik azt.

 

Copyright © Komáromi Szabolcs 2022. 

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

 

Kiszerelés: 15 ml

Ára: 39,75 euró ; ~ 16.500 forint

 

Illóolaj beszerzéshez szólj nekem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény, pontgyűjtés, ajándék termékek!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok keverésének útmutatója